14. srpna 2020 • 23:35

Demolice Barcelony! Messi a spol. na kolotoči, nejvyšší porážka za 74 let

Autor: apr, krm
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebudou mít lehké spaní, narazili totiž na velmi těžký kalibr. Fotbalisté Barcelony ve čtvrtfinále Ligy mistrů doslova vyhořeli. V souboji s Bayernem Mnichov schytali ostudný příděl 2:8 a utrpěli nejvyšší klubovou porážku za 74 let.



Museli si připadat jako na kolotoči. Když po gólu Müllera srovnali hráči Barcelony zásluhou vlastence Alaby čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu na 1:1, vypadalo to s nimi ještě dobře. Převzali na chvíli dokonce otěže zápasu. Dvě neproměněné šance a následná ztráta ve středu hřiště, ze které vyplynul gól Perišiče, ale udělaly své.

Barcelona se sesypala a přišly další branky v její síti. V 31. minutě po zásazích Gnabryho a Müllera vedl Bayern už 4:1. V 57. minutě sice snížil Suárez, ale zbytek utkání znovu patřil bavorskému celku. Šance střídala šanci a nejen to, v síti Katalánců skončili další čtyři míče. Nejprve se prosadil Kimmich, následně Lewandowski a na konečných 8:2 upravil dvěma zásahy Coutinho.

Opravdová demolice. Barcelona schytala nejvyšší příděl od roku 1946, kdy padla v národním poháru se Sevillou 0:8. Stala se zároveň prvním týmem, který ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů osmkrát inkasoval, jí samotné se vůbec poprvé stalo, aby obdržela v milionářské soutěži více než pět branek.

Lionel Messi nechápal, co se na hřišti děje
Lionel Messi nechápal, co se na hřišti děje

„Taková porážka strašně bolí. Něco takového nemůžeme předvést,“ soukal ze sebe barcelonský stoper Piqué. „Těžko, velmi těžko se to skousává, víc k tomu snad ani nemusím říkat. Klub potřebuje udělat změny. A nechci na nikoho ukazovat, ale nejde jen o hráče,“ prohlásil.

Zato Bayern rozdával úsměvy. „Těžko k tomu něco říct. Jsme v neuvěřitelné formě. Já sice dostal cenu pro hráče zápasu, ale máme v týmu dvanáct, patnáct kluků, kteří si to ocenění také zaslouží,“ řekl Thomas Müller, autor dvou branek.

Barcelona tak v Champions League ostudně končí a poprvé od sezony 2007/2008 zakončí ročník bez trofeje.

Totální demolice Barcelony! Klidně odejdu mezi prvními, zoufal Piqué
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Barcelona - Bayern 2:8. Brutální debakl! Německý tým je v semifinále
Video se připravuje ...

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 7. Alaba (vl.), 57. L. Suárez

Hosté: 4. T. Müller, 22. Perišić, 28. Gnabry, 31. T. Müller, 63. Kimmich, 82. Lewandowski, 85. Coutinho, 89. Coutinho

Sestavy

Domácí: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto (46. Griezmann), Busquets (70. Fati), F. de Jong – Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez.

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (76. Süle), Alaba, A. Davies (84. Lucas Hernández) – Goretzka (84. Tolisso), Th. Alcântara – Gnabry (75. Coutinho), T. Müller, Perišić (67. Coman) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Neto, Peña, Rakitić, Dembèlé, Griezmann, Firpo, Puig, Fati, Araújo, Monchu, Mingueza, Reis

Hosté: Ulreich, Hoffmann, Odriozola Arzallus, Süle, Martínez, Coutinho, Cuisance, Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee, Musiala

Karty

Domácí: L. Suárez, Alba, Arturo Vidal

Hosté: J. Boateng, A. Davies, Kimmich

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. SVN)

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon (POR)

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud