8. května 2011 • 08:03

Nashville zabojoval a udržel naděje na postup

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Nashvillu se udrželi ve hře o postup do finále Západní konference, když zvítězili ve Vancouveru 4:3 a snížili stav série na 2:3.



Hlavním strůjcem výhry hostů byl útočník Joel Ward, díky jehož dvěma brankám v úvodních šesti minutách třetí třetiny odskočili Predators soupeři z 2:2 na 4:2. Domácí už stačili pouze v závěru zdramatizovat utkání trefou Ryana Keslera, dvougólového střelce na straně domácích. Série pokračuje v Nashvillu šestým duelem v pondělí.

"Ve sportu, zejména na vrcholové úrovni, vždy toužíte vstřelit důležitý gól a být hrdinou. Hlavně jsem si ale přál, abychom vyhráli, takže jsem bojoval a příliš na to nemyslel," uvedl Ward, který v posledních třech zápasech dal čtyři branky. Navíc si připsal asistenci u prvního gólu zápasu, kdy v oslabení připravil o kotouč Daniela Sedina a vyslal do sólového úniku David Legwanda.

Ještě v první třetině domácí otočili brankami Raffiho Torrese a Keslera, ale po 51 sekundách prostřední části hosté kuriózním způsobem srovnali. Gól byl připsán Legwandovi, jehož bekhendovou přihrávku od zadního mantinelu přizvedl obránce Christian Ehrhoff, puk obloučkem přeletěl hlavu brankáře Roberta Luonga a od ruky dalšího zadáka Alexe Edlera se puk odrazil do branky. "Byl to jeden z nejdivnějších gólů, jaký jsem dostal. Ale stále to bylo 2:2. Nebyl důvod propadat panice a klopit hlavy," uvedl Luongo.

Hostům vyšly ve všech třetinách nástupy, v té závěrečné díky střelecké pohotovosti Warda, který dvěma trefami z levého kruhu definitivně překlopil vedení na stranu Predators. Domácí sice soupeře zatlačili a snížili, jejich osm střel v posledních třech minutách ale brankář Pekka Rinne zlikvidoval.

"Nedáme jim to bez boje. Nechystáme se složit zbraně a nechat je postoupit," uvedl Legwand. Predators poprvé v klubové historii dokázali vyhrát zápas, v němž čelili vyřazení. V předchozích pěti duelech už v sobě nenašli sílu soupeři vzdorovat. "Vítězství nám dodává sílu a trochu zvedá i sebevědomí," doplňoval Rinne, který si v zápase připsal 31 úspěšných zásahů.

Naopak vítěz základní části Vancouver má v play off potíže s uzavíráním sérií. V prvním kole rozhodl o postupu přes Chicago až v prodloužení posledního sedmého utkání, přestože v sérii už vedl 3:0 na zápasy. I proti Nashvillu nevyužil první možnost ukončit sérii, přičemž utkání se nevyvedlo zejména tahounům Danielu a Henriku Sedinovým. Obě opory týmu vyšly v zápase bodově naprázdno, navíc Daniel byl na ledě u všech inkasovaných branek týmu.

"Je to frustrující. Víme, že jsme už v podobné situaci byli předtím, ale dnes jsme bojovali. Nebylo to jako v případě série s Chicagem, kdy jsme jim dvě vítězství darovali. Museli si to vydřít," prohlásil Henrik Sedin, s nímž souhlasilo i jeho dvojče Daniel: "Teď jsme hráli o mnoho lépe. Myslím si, že jako tým jsme předvedli dobrý výkon. Moc šancí si nevypracovali, ale na druhou stranu, když už se do nějaké dostali, byly to gólovky."

Západní konference - 5. zápas:
Vancouver - Nashville 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky: 16. a 57. Kesler, 6. Torres - 4. a 21. Legwand, 42. a 46. J. Ward. Střely na branku: 34:23. Diváci: 18.860. Stav série: 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud