19. dubna 2012 • 05:20

Bláznivá série pokračuje. Pittsburgh deklasoval Flyers 10:3!

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráči Philadelphie Flyers měli možnost ve čtvrtém zápase prvního kola Stanley Cupu ukončit sérii s Pittsburghem na domácím ledě. Nestalo se tak! O osudu utkání rozhodla přestřelka v první třetině (Pittsburgh ji vyhrál 4:3) a hlavně kanonáda Tučňáků ve druhém dějství, ve kterém nasázeli Flyers pět branek! Ve třetí třetině se trefil pouze Malkin a zaokrouhlil skóre na potupných 10:3 pro hostující Pittsburgh.



Jako na houpačce si museli v první třetině připadat hráči domácí Philadelphie. Hned v úvodu utkání vedli po brance Girouxe, kterému přihrál Jágr. Poté se poprvé v play off prosadil nejproduktivnější hráč základní části NHL Jevgenij Malkin a zanedlouho na to už Pens vedli zásluhou Niskanena.

To nebylo v rámci první třetiny zdaleka vše. Přesilovkové branky Timonena a Voráčka ze šestnácté minuty poslaly domácí opět do vedení.

To by ale nebyla série mezi Pittsburghem a Philadelphií, kdyby nedošlo k dalšímu zvratu. Nejprve srovnal Crosby a poté převalil znovu skóre na stranu Pittsburghu Jordan Staal.

Kdo čekal, že se druhá třetina ponese ve stejném duchu a týmy se budou brankově přetlačovat, tak se mýlil. Na přesilovkové góly Letanga, Staala a Sullivana, navázali do konce druhé dvacetiminutovky Dupuis a znovu Staal (zkompletoval hattrick) a bylo po zápase.

Spousta diváků opustila po tomto brankovém přídělu domácí arénu Wells Fargo Center. Ve třetí třetině před poloprázdným hledištěm ještě kosmeticky upravil skóre na 10:3 ruský bohatýr Malkin.

Série se po prohře Flyers stěhuje opět do Pittsburghu. Pátý zápas je na programu z pátka na sobotu.

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3:10 (3:4, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Giroux (Jágr, Simmonds), 16. Timonen (Giroux, Briere), 16. Voráček (Simmonds, Hartnell) - 4. Malkin (Dupuis), 9. Niskanen (Crosby), 17. Niskanen (Crosby, Malkin), 18. Staal (Tangradi, Cooke), 24. Letang (Crosby, Sullivan), 28. Staal (Neal, Letang), 31. Sullivan (Fleury), 35. Dupuis (Kunitz), 37. Staal (Cooke), 45. Malkin (Kunitz)


Philadelphia Flyers: Bryzgalov (24. Bobrovsky) - Carle, Timonen, Grossmann, Coburn, Bourdon, Lilja - Jágr, Giroux, Hartnell, Voráček, Briere, Schenn, Simmonds, Wellwood, Read, Rinaldo, Couturier, Talbot.


Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Z. Michálek, Orpik, Letang, Martin, Engelland, Strait - Neal, Malkin, Kunitz, Kennedy, Staal, Cooke, Sullivan, Crosby, Dupuis, Adams, Vitale, Asham.

Druhou trefu v sérii zaznamenal Jakub Voráček.
Druhou trefu v sérii zaznamenal Jakub Voráček.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud