7. května 2012 • 04:54

Flyers budou odvracet mečbol, Brodeur oslavil čtyřicátiny asistencí

Autor: Martin Tvarůžek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphie Flyers nezvládli čtvrtý zápas série s New Jersey Devils a po prohře 2:4 budou na svém ledě odvracet vyřazení z play off. Ďáblové byli celý zápas lepším týmem, svého soupeře jasně přestříleli a zaslouženě zvítězili. Gólem a přihrávkou se v dresu Devils blýskli Češi Petr Sýkora a Marek Židlický. Brankářská legenda NHL Martin Brodeur oslavil čtyřicátiny výhrou a přihrávkou na čtvrtý gól.



První okamžiky čtvrtého utkání série mezi New Jersey a Philadelphií nepřinesly nic nového pod sluncem.

Devils opět vlétli začátkem zápasu na Philadelphii a vytvořili si velký tlak. Jen díky výbornému Bryzgalovovi neinkasovali. Trenér Letců Laviolette na to reagoval oddechovým časem hostů.

A vyplatilo se! Flyers šli ve dvanácté minutě první třetiny do vedení po přesilovkové teči Hartnella. O necelé dvě minuty později se hosté radovali podruhé. Ve vlastním oslabení ujeli Talbot s Girouxem. Druhý jmenovaný přesně zakončil bekhendovým blafákem.

Pak přišly chvíle českého obránce v dresu Devils Marka Židlického. Nejprve v přesilové hře perfektní křižnou přihrávkou našel Petra Sýkoru - New Jersey snížili na 1:2.

A necelé dvě minuty před koncem prvního dějství se Židlický postaral sám o vyrovnání, když tělem zachytil u mantinelu vyhozený kotouč, najel si mezi kruhy a přesnou ranou vyrovnal na 2:2.

I ve druhé třetině byli domácí lepším týmem, ale Bryzgalov se překonával! Nejprve vytáhnul na brankové čáře lapačkou jasný gól Bernierovi a o pár okamžiků vychytal stejného hráče i následnou dorážku Pariseho.

Sýkora si připsal gól a nahrávku a zdvojnásobil tak svou letošní bilanci v play off.Foto ČTK/AP

Když už měli Flyers šanci a mohli skórovat z hole Hartnella, z následného protiútoku domácích dostali třetí gól. Po Sýkorově nahrávce se prosadil Zubrus a do šaten se šlo za stavu 3:2 pro domácí Ďábly.

Ve třetí periodě domácí již kontrolovali zápas a Philadelphii k ničemu nepustili.  Flyers byli v každé třetině soupeřem výrazně přestříleni (7:16, 5:16, 10:11) a celý zápas tahali za kratší konec.

Zmar Letců byl umocněn necelé čtyři minuty před koncem zápasu. Místo tlaku, šli Flyers do čtyřech a hráli v oslabení, které ubránili.

Hned poté to zkusili v šesti, ale po nahození do útočného pásma, se dostal kotouč k oslavenci Brodeurovi, který našel Zubruse a ten pečetil do prázdné branky na konečných 4:2 pro Devils.

Tristní byla hlavně bilance střel po druhé třetině, kdy byl jejich poměr 32:12 pro Ďábly. O čtyři střely se postaral Hartnell zbylých osm zařídil zbytek týmu.

Jestli budou chtít Flyers s touto sérií ještě něco udělat, musejí se častěji dostávat do zakončení. Další příležitost, jak mohou svoji reputaci napravit, budou mít z úterý na středu.

Od 1:30 SEČ se hraje pátý zápas na jejich ledě, který už budou muset bezpodmínečně vyhrát, jinak v play off NHL skončí.

Východní konference - 4. zápas:
New Jersey - Philadelphia 4:2 (2:2, 1:0 1:0)
Branky: 16. Sýkora (Židlický, Zajac), 19. Židlický (Salvador, Kovalčuk), 38. Zubrus (Henrique, Sýkora), 60. Zubrus (Fayne, Brodeur) - 12. Hartnell (Giroux, Timonen), 14. Giroux (Talbot). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 43:22. Diváci: 17.625. Stav série: 3:1.

Jakub Voráček sleduje ležícího Zubruse. Toho zasáhl do hlavy Claude Giroux.
Jakub Voráček sleduje ležícího Zubruse. Toho zasáhl do hlavy Claude Giroux.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud