Miroslav Horák
3. července 2012 • 23:52

Jaromír Jágr mění dres! Za 4,5 milionu dolarů bude hrát za Dallas

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to jasné, podepsané. A taky překvapivé! Jaromír Jágr bude hrát NHL za Dallas Stars! Těsně před půlnocí se dohodl na podmínkách ročního kontraktu, během nějž si vydělá 4,5 milionu dolarů, zhruba 100 milionů korun. Jaký z toho máte dojem? Báječná suma v nečekaném dresu, napadne vás možná...



A nejste jistě sami. Jaromír Jágr strávil skoro dvacet let kariéry v týmech Východní konference, ovšem „na stará kolena“ přichází zásadní změna, stěhování na Západ. Do míst, kde je mimochodem o dost náročnější cestování než v druhé skupině NHL.

Co rozhodlo o nástupu do družiny Stars? Jednoznačně velký zájem vedení Dallasu, které Jágrovi připravilo skutečně lukrativní smlouvu.

Ve 40 letech mu jeho agent Petr Svoboda vyjednal ještě lepší kontrakt, než měl v minulé sezoně ve Philadelphii, hokejová legenda si polepší o 1,2 milionu dolarů, a to už je zajímavý posun vzhůru.

Rozhodlo se v úterý pár minut před 24. hodinou. Mnohé indicie však upozorňovaly, že se Jaromír Jágr může do Dallasu vydat. Přesměrování myšlenek do Texasu přišlo poté, co zkrachovala jednání s Montrealem.

Odmítnutí Montrealu Jágra zklamalo

Podle všeho z toho byl slavný útočník dost rozčarovaný. Generální manažer Canadiens Marc Bergevin však usoudil, že svoje nové podřízené osvěží někým jiným...

Z hromady zájemců vycouval i Boston. Přitom na papíře by tohle spojení dávalo smysl. Jaromír Jágr by do Bostonu mohl zapadnout do role hráče typu Marka Recchiho.

Dvě legendy i po letech dokazují své schopnosti.
Dvě legendy i po letech dokazují své schopnosti.

Ten ještě loni ve 43 letech ze třetí útočné řady svým vůdcovstvím i slušnou produktivitou pomáhal Bruins k triumfu ve Stanley Cupu.

Dallas potřebuje vylepšit přesilovky

A tak Jágrovi lidé začali vyjednávat s Dallasem, který už první den po otevření trhu s volnými hráči podepsal dvouletou smlouvu za 9 milionů dolarů s veteránem Rayem Whitneym, jenž dosud působil ve Phoenixu.

Stars českému velikánovi na rozdíl od jiných garantovali místo v prvních dvou útocích a na přesilovce, kterou hoši z Texasu potřebují ukrutně zlepšit (letos nejhorší v NHL).

Jágr může na oplátku pomoci mladším hráčům, jako to už dělal ve Philadelphii a taky přilákat diváky, protože v Dallasu měli potíže s návštěvností.

Dallas je tedy přesně tím místem, kde bude hodně vítaný...

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud