20. července 2012 • 15:42

Z Jágra jsou v Dallasu nadšeni také novináři: Opět bude i mentorem

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zámořském Dallasu už se houfně prodávají dresy s číslem 68. Příchod Jaromíra Jágra je hitem nejen pro fanoušky, ale i pro novináře. Naposledy se sloupkař v deníku The Dallas Morning News zamýšlí nad tím, že Jágrův přínos by měl být vedle střílení gólů především při přesilovkách i při výchově budoucích hvězd – hlavně Jamieho Benna (23) a Loui Erikssona (27).



Při ročním působení ve Philadelphii byli všichni v zámoří paf především z toho, jak se úspěchy ověnčený Jágr vžil do role mentora. A v klubu jsou přesvědčeni, že přesně v tomto duchu bude jeho zámořská mise pokračovat i ve Stars.

„Pokud mladí hráči budou během sezony dávat pozor, zjistí, co stojí za tím, že člověk může hrát v NHL na nejvyšší úrovni až do čtyřiceti,“ píše ve svém komentáři Rick Gosselin.

Vedle Jágra získali Stars ještě dalšího veterána Raye Whitneyho (40). A právě na nich bude, aby talentované hochy nasměrovali na správnou cestu.

Sloupkař znovu připomíná slova Joe Nieuwendyka, který přiznal, že při námluvách s Jágrem musel české legendě slíbit, že bude mít k dispozici klíče od tréninkového centra, aby mohla i po nocích chodit trénovat.

„Lidi ve Philadelphii byli u vytržení z toho, jak moc na sobě makal,“ uvedl Nieuwendyk.

Teď to poznají i všichni v Dallasu. Jágr se zatím intenzivně připravuje v Kladně, v příštím týdnu už by měl s Rytíři vyjet na led.

Do Texasu se vydá až na konci léta. Mladíci v týmu už se mohou těšit na to, že v kabině potkají jednoho z nejlepších hráčů historie.

Dallas Stars, číslo 68: Jaromír Jágr!Foto facebook Dallas Stars

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud