26. září 2013 • 14:38

Gólman Mazanec: Ani jsem nevěděl, že na mě střílel Stamkos!

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start NHL se blíží, ale mladý brankář Marek Mazanec (22 let) stále zůstává v prvním týmu Nashvillu. Naděje zachytat si v nejlepší lize světa roste. Sbírá zkušenosti a taky si zvyká na úplně jiný svět, než na jaký znal z Plzně a extraligy. „Ti borci kolem asi fakt hrajou NHL,“ usmívá se po několika přípravných zápasech.



Nejprve se seznámil s kanonýrem Stevenem Stamkosem, jemuž v utkání s Tampou Bay zlikvidoval vyloženou šanci. „Ale já ani nevěděl, že na mě nějakej Stamkos střílel! To jsem si uvědomil, až když mi to říkali kluci. Prý: ‚Proti Stamkosovi dobrý.‘ Aha… Ono je to tady totiž tak rychlý, že na jména nestačím koukat,“ říká Mazanec.

Jméno obránce Shea Webera si ovšem pamatuje. Nejenom proto, že je kapitánem Nashvillu. „Když mě trefil do kyčle a nemohl jsem na té noze půl tréninku ani stát. Takovou bolest jsem snad v životě necítil. V tu chvíli mi docela došlo, že jsem asi v trošku jiný lize, než jsem byl doteď zvyklej.“

Na ryby vyrazil Mazanec v zajímavém oblečkuFoto twitter.com
V nashvillské kabině je Mazanec populární i díky růžovému oblečení, které si vzal na tréninkovém kempu na Floridě.

„V programu bylo napsané, že se bude rybařit a k tomu ‚Odměna za nejlepší rybářský obleček‘. No a já nevěděl, jestli to myslí vážně, jako opravdové rybářské věci, nebo jestli to je sranda. Vsadil jsem spíš na srandu a v jednom obchodě jsem tady nakoupil takový blbosti,“ směje se gólman, který s Plzní získal extraligový titul.

Udělá další krok v kariéře a splní si sen o NHL? „Zatím to vidím, že spíš začnu na farmě,“ předvídá.

Celý rozhovor s brankářem Markem Mazancem najdete v pátečním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud