17. listopadu 2013 • 11:11

Mazance potěšila důvěra trenéra. Byl jsem překvapený, řekl po první výhře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám říká, že aby mohl být v NHL úspěšný, je před ním ještě dlouhá cesta. Mistr hokejové extraligy s Plzní Marek Mazanec ale přesvědčuje vedení Nashvillu Predators, že investice do něj by se mohla velice rychle vrátit. Během 24 hodin se oklepal z prohry s Pittsburghem a devětatřiceti zákroky se podepsal pod výhru 7:2 proti posledním šampionům z Chicaga.



Čtyři kousky za 39 minut vyhnaly mladou českou brankářskou naději v pátek proti nadupanému Pittsburghu na střídačku. To mohl být klidně konec Mazance v bráně Nashvillu pro tuto chvíli. Přesto neuplynul ani den a trenér Barry Trotz dal 179. hráči draftu z roku 2012 šanci znovu. A to rovnou proti současným majitelům Stanley Cupu. A dobře udělal.

"Já sám jsem byl překvapený, že jdu znovu do akce," divil se v rozhovoru pro NHL.com gólman, který si ve třetím utkání do kterého naskočil od začátku odbyl premiéru před domácími diváky.

Při zranění týmové jedničky Pekky Rinneho zastával Finovu pozici Carter Hutton. Tomu je sice už sedmadvacet let, v NHL ale poprvé chytal až v minulé sezoně. Na jedno utkání se představil právě v brance Chicaga, a tak se dalo čekat, že proti svým bývalým spoluhráčům to bude právě on, kdo se pokusí přetrhnout šňůru čtyř porážek v řadě. Ale důvěru dostal český brankář.

VIDEO: Sstřih duelu Nashville - Chicago

"Přitom proti Pittsburghu se mi ten zápas zrovna nepovedl, myslel jsem, že půjde do branky Hutton. Šance, kterou jsem dostal, si ale opravdu cením. Moc mě těší důvěra našeho trenéra," vysvětloval Mazanec.

Před sezonou u Predators nebylo jasno o pozici druhého brankáře. Neotřesitelnou jedničkou je v týmu Rinne, jedenatřicetiletý vysoký brankář, který v klubu až do sezony 2018/19 bude pobírat 7 milionů dolarů ročně. Slušný záskok mu ale možná roste právě v Mazancovi, který se stihl velice slušně popasovat jak s Huttonem, tak s dalším konkurentem Magnusem Hellbergem. S tím zatím tvořil brankářskou dvojici na farmě v Milwaukee.

Český brankář si proti Chicagu vysloužil ocenění pro třetí hvězdu zápasu a jeho zákroky neunikly ani fanouškům. "Palec nahoru pro Mazance, dneska fakt zaválel," napsal jeden z fanoušků do diskuze pod zápisem z utkání.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 11. • 02:00
Nashville Predators
Nashville Predators
7:2
ONLINE
17. listopadu
02:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 07:28. Cullen, 08:35. Spaling, 29:02. Josi, 38:18. Smith, 46:29. Stalberg, 52:19. Fisher, 54:07. Weber

Hosté: 38:44. Kane, 46:14. Pirri

Sestavy

Domácí: Mazanec (Hutton) – Weber, Josi, Ekholm, Klein, Ellis, Jones – Hornqvist, Legwand, Bourque – Stalberg, Fisher, Wilson – Forsberg, Cullen, Hendricks – Smith, Gaustad, Spaling

Hosté: Khabibulin, od 15.Crawford – Seabrook. Keith, Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Pirri, Saad – Versteeg, Shaw, Bickell – Smith, Kruger, Bollig.

Rozhodčí

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud