15. ledna 2016 • 10:55

Příběh jako z NHL. Spartu dojal puk darovaný malému chlapci

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh s rukopisem NHL. V zámoří jsou podobné momenty na denním pořádku, u nás stále spíše raritou. Ale najdou se takové… Úterní extraligové utkání Sparty s Třincem nabídlo situaci, která oslovila všechny přihlížející. A nestala se na ledě, nýbrž v ochozech. I tak ji kamery zachytily, a nabídly tak dojemné hokejové svědectví.



Hraje se druhá třetina vyrovnaného utkání a zblokovaná přihrávka plachtí na tribunu, kde se kotouč dostává do rukou jednoho z fanoušků.

Nic neobvyklého, řeklo by se. Jenže o pár sedadel stranou sedí malý chlapec, který lačně touží po unikátním suvenýru s logem oblíbeného klubu. Jenže působí spíš, jako když ho tlačí boty. Těžko si o dárek sám řekne, což vypozoruje vedle sedící mladík a nabyvatele cenného kousku pryže upozorní.

Okamžitě se pak kotouč dostává do rukou zhruba sedmiletého chlapce. Vše pak při pohledu na kostku nad ledem při rychlé reakci sparťanské režie kvituje několik tisícovek diváků bouřlivým potleskem. I komentáře na klubovém facebooku jsou po utkání jen pozitivní: „Krásné gesto!“, „Ten chlap je frajer“ nebo „Sparta má velký srdce!“.

„Snažíme se při utkání dělat pro fanoušky zábavu. Máme nového animovaného maskota a na kostce se snažíme diváky v hale zaujmout a pomoci atmosféře zápasu. Podobné spontánní okamžiky jsou ale samozřejmě nejkrásnější,“ říká Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu.

SESTŘIH: 35. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:3
Video se připravuje ...

Chyběly milimetry. Sýkora Granlundovkou jen oprýskal tyč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud