3. března 2016 • 11:55

Chyboval? Nejraději bych ten gól vzal zpět, štvalo Mrázka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen 143 vteřin zůstal brankář Petr Mrázek v prestižním nočním zápase týmů z Original Six proti Chicagu neprůstřelný. Pak mezi kruhy říznul do puku obránce Brent Seabrook a puk se třepetal v síti. Smolný start předznamenal vývoj celého střetu, Red Wings na domácím ledě padli s Blackhawks 2:5.



"Prolétlo mi to těsně nad lapačkou, viděl jsem to, ale až opravdu v poslední chvíli. Je to ale asi jeden z těch gólů, které bych nejradši vzal zpět," mrzelo po utkání Mrázka, který do utkání naskočil po jednozápasové pauze. "Těšil jsem se hodně, ale odcházím poražen a bez bodu," glosoval pro klubovou televizi 24letý brankář, ve středu vybraný na zářijový Světový pohár v Torontu.

VIDEO: Chyba, nebo ne? Podívejte se na první gól Chicaga

Pondělní řežbu s Dallasem (výhra 3:2 v prodloužení) Mrázek vynechal a dal šanci konkurentovi Jimmy Howardovi. 39 zákroků, status hvězdy duelu, Američan příležitost využil náramně.

"Trvalo to strašně dlouho, ale jsem šťastný, že jsem týmu konečně pomohl vyhrát. Myslel jsem, že takové zápasy přijdou mnohem dříve," hlásil po utkání Howard, který vyhrál poprvé od 3. prosince. V posledních dvou startech americký gólman zaznamenal úspěšnost zásahů 95,8 procent.

Mrázka předčil Crawford

Kromě Seabrooka překonal Mrázka v noci dvakrát Artěmi Panarin, kandidát na Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka skóroval po třech zápasech, a jednou Patrick Kane a Andrew Ladd. Dalších 28 střel český brankář zastavil.

Na druhé straně kluziště si jednička Blackhawks Corey Crawford počínal lépe, chytil 31 puků a dočkal se chvály z úst domácího trenéra. "Svoje šance jsme měli, ale Crawford nám je pochytal, byl výborný. Dělá to neustále, velké zákroky v důležitých momentech, je klíčovou součástí jejich týmu. Bez něj by své Stanley Cupy neměli," smekl před brankářem, který Chicagu vychytal letos už 34 vítězství (po Bradenu Holtbym z Washingtonu je druhý nejlepší v NHL) kouč Red Wings Jeff Blashill.

Dle Mrázka utkání rozhodla čtvrtá trefa Chicaga. "Ten gól nás zabil, pak už jsme neměli šanci. Příště musíme být efektivnější a už teď se soustředit na další zápas."

Kapitán Red Wings Henrik Zetterberg, jenž odehrál 900. zápas v NHL, měl stejný názor. "Pak už to bylo těžké s takovým soupeřem dohánět tříbrankovou ztrátu. Ale myslím, že jsme dnes tvrdě bojovali až do konce."

Další ze zbývajících 18 utkání odehraje na Východě aktuálně sedmý Detroit až v noci z neděle na pondělí opět proti Chicagu.

Pět gólů inkasoval ve středečním utkání NHL brankář Petr Mrázek a jeho Detroit podlehl na domácím ledě Chicagu 2:5
Pět gólů inkasoval ve středečním utkání NHL brankář Petr Mrázek a jeho Detroit podlehl na domácím ledě Chicagu 2:5

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud