23. září 2016 • 12:40

Vysmátý Jágr naboural tiskovku koblihou. Je to o jídle, culil se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kempy NHL jsou v plném proudu a nezahálí ani na Floridě. Tamní Panthers, překvapení minulého ročníku, už jsou také na ledě a mezi prvními si v úplně nových dresech přišli zatrénovat ti nejpovolanější. Kluboví i ligoví veteráni Jaromír Jágr a brankář Roberto Luongo. Český hokejista pak v dobré náladě rozprávěl s novináři. A s sebou si přinesl koblihu.



„To víte, všechno je to o jídle," culil se Jágr a položil si koblihu hned vedle mikrofonů. Dvaadvacet sezon v NHL má za sebou, další na něj čeká, ale zamračený výraz kvůli neustálým tréninkům a blížící se minimálně dvaaosmdesátizápasové dřině u něj nehledejte.

„Je těžké něco dělat, když vás to nebaví. Pak jste v práci mizerní, nikomu tím nepomůžete a nikdo nedokáže pomoct vám," vytáhl zarostlý útočník moudro pro Sun-Sentinel.

Jenže komu jinému věřit, než zrovna jemu. Jágr je hokejový fenomén, který díky své chuti a využitým příležitostem stále hraje nejlepší ligu světa. Ve svém týmu dokonce s 66 body ovládl produktivitu. Ve 44 letech!

Jaromír Jágr v novém dresu Floridy
Jaromír Jágr v novém dresu Floridy

Navíc umí být i přizpůsobivý. Těžko nažene rychlost, kterou současný moderní hokej vyžaduje na prvním místě, ale přesto se neztrácí a umí si najít způsob, jak ve hře dominovat.

„Je důležité se zlepšovat, protože i liga jde každý rok dál. Vždycky říkám, že kdo se nepřizpůsobí, zemře. A to není myšleno jen na hokej," vykládal žurnalistům veterán.

Jágr tedy dál chystá svoje hlavní zbraně, sílu a výdrž. Každý soupeř v NHL moc dobře ví, jak těžké je odstavit ho od puku. Tady rychlost nepomůže. „Jen na ni se spoléhat nemůžete, protože ta se ztratí. Síla vydrží," řekl metrákový borec.

Na prvním předsezonním setkání s novináři se Jágr také oblékl do nového dresu Panthers. Klub totiž přes léto výrazně změnil vizáž. Co ale zůstalo jsou dlouhé vlasy českého hokejisty. To se v nejbližších dnech určitě měnit nebude.

„Stále mě to baví, uvidíme, co z toho bude za pět let," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud