20. října 2016 • 09:44

Kempného učí světová špička. Radši chodím do jazykovky, vtipkuje parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvážně vtrhl do NHL obránce Michal Kempný. Po kempu Chicaga se rovnou zařadil mezi čtyři nejvíce nasazované beky v našlapaném týmu a přeskočil dokonce i zkušeného veterána Briana Campbella. Český zadák navíc přebírá zkušenosti od skutečně povolaného experta, v páru s ním totiž často válí mazák Brent Seabrook. „Chodím do jazykovky, abychom si pořádně rozuměli," rozesmál žurnalisty.



Kempný zatím v sezoně naskočil do všech čtyř zápasů, na svůj první bod v NHL sice ještě čeká a do ofenzivních manévrů se zatím dle statistik moc nepouští, ale předvedenou hrou přesvědčil. Na nejlepší soutěž světa má. Trevora van Riemsdyka poslal na tribunu, na premiéru v ročníku zatím čeká také Michal Rozsíval .

Vedle sebe navíc dostal chicagský inventář a muže z nejpovolanějších. Sebrook je trojnásobný vítěz Stanley Cupu, olympijský šampion a muž s více než osmisty zápasy v NHL na kontě. Hra s Kempným mu vyhovuje a problémem zatím není ani řeč, kterou se český hokejista ještě učí.

„Je to v pohodě, mluvíme spolu jak to jen jde. Snažíme se bavit třeba u videa, probírat hokejové termíny, abychom si dobře rozuměli," vysvětloval novinářům a chválil, jak rychle si Kempný na zámořský hokej navyká.

Rodák z Hodonína, který se do zámoří vydal po jedné sezoně v ruském Omsku, zatím v každém utkání naskočil průměrně na 25 střídání a až na úvodní bitvu sezony proti St.Louis nikdy nespadl ve statistice +/- do záporných hodnot. Před odchodem do zámoří přiznal svůj jazykový handicap, ale učí se a stále se také zlepšuje.

„Na ledě na sebe voláte takové taky klasické výrazy jako "hej", nebo "nahoru",  prostě ty základní termíny. Takže tam to není zlé. Pracujeme na tom," usmíval se třicetiletý Kanaďan.

Kempný je navíc průbojný, nic nenechává náhodě a situaci chce využít co nejvíc. Za ním přece jen čeká na šanci smečka hladových vlčáků a on se chce usadit v sestavě Blackhawks na delší dobu. K tomu je angličtina nutná.

„Snaží se, hodně se bavíme i na střídačce, hlavně o situacích, které se zrovna udály na ledě," vysvětloval Sebrook. „Mluvíme jak to jen jde a snažím se mu pomáhat aby si navykl i na způsob hry, který se tu hraje."

Ice time obránců Chicaga:
1. Keith - 24:54
2. Seabrook - 23:24
3. Hjalmarsson - 20:56
4. Kempný - 18:19
5. Campbell - 17:03
6. Forsling - 16:31
7. Van Riemsdyk - 16:06

Michal Kempný proti St.Louis znovu strávil na ledě mnoho času
Michal Kempný proti St.Louis znovu strávil na ledě mnoho času

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud