Martin Tomaides
3. července 2018 • 09:49

TOP zajímavosti z NHL: Legenda Detroitu se loučí, Chelios odchází do Chicaga

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly, body, čísla. Zámořská NHL se přímo topí ve statistikách, experti tlačí informace ze všech stran a není třeba si nic nalhávat, i díky tomu je soutěž tak poutavá. Každý den se může přepisovat historie. Server iSport.cz si teď na veškeré zajímavosti v tomto směru pořádně posvítí a denně vám přinese množství poutavých informací. Přes letní prázdniny ovšem v lehce odlehčeném módu...



Švédský hokejový obránce Erik Gustafsson bude hrát v NHL nově za Philadelphii, s kterou jako nechráněný volný hráč podepsal roční smlouvu na tři miliony dolarů. Osmadvacetiletý mistr světa z roku 2018 z Dánska naposledy působil v Calgary, kam přišel v druhé polovině února z Chicaga.

ÚTERÝ 13. ŘÍJNA

Detroit se rozloučil s legendou. Někdejší vynikající obránce Chris Chelios byl od roku 1999 neodmyslitelnou součástí Red Wings jako hráč či hodnostář klubu. Nyní se však vítěz tří Stanley Cupů rozhodl v týmu z města automobilů skončit a vrátit se do rodného Chicaga, kde to bude mít šestapadesátiletá hokejová ikona blíž k rodině. "Chtěl bych poděkovat všem z organizace Detroitu a také fanouškům. Nesmírně jsem si užíval být součástí týmu v posledních 19 letech. Nepochybuji o tom, že se Red Wings budou brzy opět prát o Stanley Cup," loučil se na klubovém webu trojnásobný vítěz Norris Trophy za nejlepšího obránce NHL.

18:45

V první části nové sezony se Montreal Canadiens budou muset obejít bez svého předního obránce Sheae Webera. Kanadský reprezentant podstoupil 19. června úspěšnou operaci kolene a rehabilitovat bude zhruba pět až šest měsíců. Bývalý kapitán Nashvillu měl problémy s kolenem již minulou sezonu. V dresu Canadiens nastoupil pouze do 26 utkání, ve kterých stihl vstřelit 6 gólů a připsat si 16 asistencí.

STŘEDA 27. ČERVNA

Kde nakonec skončí John Tavares? Babička útočníka Joe Pavelskiho ze San Jose má jasno, měl by jít k Sharks!

Gólový rekord Waynea Gretzkyho (894 úspěšných zásahů) je něčím, co už asi žádný hráč nikdy nepřekoná. "Myslím, že to je nemožné, museli byste hrát tak do šedesáti. Jágr se o to snažil, ale nešlo to. Hokej už se úplně změnil," řekl Alexandr Ovečkin, který je v tabulce střelců s 607 zásahy na 19. místě a na třetího Jágra ztrácí 159 branek.

Tenhle fanoušek Ottawy asi měl na draft trochu jiný názor než vedení Senators.

Z deváté pozice na draftu volili New York Rangers ruského útočníka Vitalije Kravcova a minimálně jednomu člověku se to nelíbilo. Americký útočník se švédským jménem Oliver Wahlstrom šel na řadu jako jedenáctka a vzali si ho konkurenční Islanders. Odtamtud hned poslal rivalovi vzkaz. "Tady udělali chybu," řekl sebevědomě.

Víte, že během draftu málem došlo k velkému trejdu, který by Maxe Paciorettyho odeslal z Montrealu do New York Islanders a následně do Buffala za Ryana O´Reillyho? Ve hře samozřejmě byly i kvalitní volby v draftu...

ÚTERÝ 26. ČERVNA

Bývalý bek Caroliny Tim Gleason se vrací do klubu, nově bude pomáhat obráncům. Pětatřicetiletý Američan ukončil aktivní kariéru před třemi lety.

Generální manažer Lou Lamoriello je známý přísnými pravidly. V Torontu je poznali například klasičtí vousáči Roman Polák a Tomáš Plekanec, kteří najednou museli chodit hladce oholení. Známý stratég teď nově šéfuje New York Islanders a zdá se, že hned začal úřadovat. Například se ukázalo, že mladý talent Joshua Ho-Sang už nenosí číslo 66, ale musel ho změnit na 26. Ví se, že Lamoriello nemá rád na dresu vysoká čísla, že by tady už zasáhl?

Co se týče čísla na zádech neměl Rasmus Dahlin konkrétní přání, a tak za něj vybral klub. Čerstvá jednička draftu bude v Buffalu nosit cifru 26.

Joe Thornton se dočkal pocty ve svém rodném městečku St.Thomas. Byl tam po něm pojmenován zimní stadion.

Před startem Wimbledonu se potkala netradiční dvojice, Maria Šarapovová a Sidney Crosby.

Jamie Benn, Ben Bishop a Stephen Johns z Dallasu si vyrazili na baseball. A hned se zapojili.

Hokejisté se ve dnech volna pravidelně vydávají na golf, Troy Brouwer z Calgary není výjimkou.

PONDĚLÍ 25. ČERVNA

Jak vypadal největší den hokejového života čerstvé jedničky draftu Rasmuse Dahlina z Buffala?

Majitel pekárny Donald Rosner z New Yorku je velkým fanouškem Islanders a těžce nese možný odchod Johna Tavarese z klubu. Proto mu skrz Twitter vzkázal, že pokud zůstane bude jemu a jeho ženě osobně každý den doručovat čerstvou várku bagelů.

Mladý obránce Noah Hanifin se v sobotu stal součástí velkého trejdu mezi Carolinou a Calgary. V novém působišti teď sdělil, kde byl když se o novině dozvěděl. "Zrovna jsem seděl s bratrem a sestrou v kině na novém Jurském parku když se ozval můj agent," řekl hráč, který prý trejd trochu očekával. "Vyšel jsem ze sálu a pak už jsem film celkem minul... Ale prvních asi pět minut vypadalo nadějně," řekla posila kanadského mužstva.

Poté, co Pittsburgh vypadl ve druhém kole z bojů o Stanley Cup, se začal řešit vztah trenéra Mika Sullivana s útočníkem Philem Kesselem, který byl údajně naštvaný že ho vůdce střídačky nenasazoval více v útoku s oblíbeným spoluhráčem Jevgenijem Malkinem. Jakékoli pnutí ale kouč vyvrací. "Můj vztah s Philem je stále stejný. Samozřejmě je určitým způsobem ovlivňován tím, čím si jako tým procházíme, ale oba k sobě chováme vzájemný respekt," řekl Sullivan.

Jak důležité je neposílit přímou konkurenci předvedli o víkendu ve Washingtonu. Čerství ligoví šampioni vyměnili gólmana Philippa Grubauera do Colorada, i když lepší nabídku dostali od Caroliny. Jenže s tou se často utkávají v Metropolitní divizi.

NEDĚLE 24. ČERVNA

Na draftu se dostalo i na Jacoba Pivonku, syna bývalého dlouholetého útočníka Washingtonu Michala Pivoňky. Ten je narozdíl od svého otce ale už čistým Američanem.

Pamatujete si ještě na Wendela Clarka, kníratého siláka, který byl v roce 1985 jedničkou draftu a pak válel za Torontu, Quebec či Tampu Bay? Ve druhém kole byl v sobotu ze 47. pozice Washingtonem draftován jeho syn Kody. Dalšími syny slavných otců jsou Jack Drury a Mattias Samuelsson.

Filip Zadina před draftem figuroval ve spekulacích občas i na třetí pozici, nakonec ho z šestého místa volil Detroit. "Už před volbou jsem ale agentovi říkal, že jestli mě Montreal a Ottawa přeskočí, zasypu jejich brány góly. Teď chci Detroitu ukázat, že se rozhodl dobře," řekl.

Vloni to nevyšlo a obránce Sean Durzi byl zklamaný. Nikdo si ho na draftu nevybral. Tentokrát to po dobré sezoně v Owen Sound v OHL klaplo a kanadského beka si z 52. pozice vzalo Toronto. "Před rokem jsem na draftu proseděl 7 kol a čekal, až uslyším své jméno. Teď jsem oficiálně členem Toronta. Nikdy nikoho nenechte aby vám ničil vaše sny," napsal si na Twitter.

Liam Kirk se stal prvním hráčem historie, který se narodil a trénoval v Anglii a byl vybrán na draftu NHL. Ze 189. pozice ho zvolila Arizona.

Tahle slečna si pro příští draft určitě zvolí lepší oblečení.

SOBOTA 23. ČERVNA

Zdá se, že fanoušci Canadiens s volbou Jesperi Kotkaniemiho na třetí pozici nebyli moc spokojení.

Dlouhé roky válel v NHL jako útočník, teď přichází na střídačku. V Tampě Bay bude Jeff Halpern asistentem trenéra.

Vzhled třetích dresů ukázala Arizona, která se vrací ke staré klasice.

Carolina představila úplně nový design, co na něj říkáte?

 

Introducing the latest addition to the #Canes uniform collection. #TakeWarning

Příspěvek sdílený Carolina Hurricanes (@nhlcanes),Čen 22, 2018 v 3:58 PDT

Dallas Stars posílili na střídačce, novým asistentem trenéra je Rick Bowness.

PÁTEK 22. ČERVNA

Novým asistentem trenéra v Detroitu bude zkušený Dan Bylsma.

Poznáte tohoto malého fotbalového fanouška? Přesně tak, je to Mika Zibanejad z New York Rangers.

Ještě třicet milionů dolarů musí vyplatit Edmonton útočníkovi Milanu Lucicovi v příštích pěti letech, a protože se mu poslední ročník hodně nepovedl, hned se začalo mluvit o jeho trejdu či vykoupení ze smlouvy. "Je to hrdý chlapík a já od něj čekám, že si nasadí pořádný letní dril a vrátí se v tom pravém rozpoložení. Těšíme se, že ho budeme mít zpátky v lepší formě, než byla ta poslední," řekl GM klubu Peter Chiarelli.

"Naše šatna byla úplně zlomená, vyměnit Mika Hoffmana bylo něco, co jsme museli udělat," řekl generální manažer Ottawy Pierre Dorion.

NHL stanovila nové limity pro platový strop.

Hlavním kandidátem na uvolněnou pozici trenéra ve Washingtonu je dosavadní asistent Barryho Trotze a bývalý obránce Todd Reirden.

ČTVRTEK 21. ČERVNA

Barry Trotz bude po nečekaném odchodu od hokejistů Washingtonu Capitals, které letos dovedl k zisku prvního Stanley Cupu v klubové historii, trénovat v NHL New York Islanders. Podle kanadské televizní stanice TSN pětapadesátiletý kouč podepsal pětiletý kontrakt s platem čtyři miliony dolarů na sezonu. Trotz si u Islanders výrazně finančně polepší, což byl podle všeho hlavní důvod jeho odchodu z Washingtonu. Podle klauzule ve smlouvě u Capitals získal za triumf ve Stanley Cupu automatické prodloužení smlouvy s platem 1,8 milionu dolarů ročně, nyní si vydělá více než dvakrát víc.

William M. Jennings Trophy pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek, získal Jonathan Quick z Los Angeles. Sám, protože náhradník Jack Campbell neodchytal dostatek utkání. Jednička Kings ho přesto na předávání cen vzala sebou a jeho parťák se rovnou vystrojil jako pravá dvojka.

Myslíte si, že Alexandra Ovečkina nebo Nicklase Bäckströma po dvou týdnech přestalo bavit být ligovými šampiony? Chyba!

Že by v Dallasu rostl budoucí aspirant na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka? Radek Faksa skončil v hlasování na sedmém místě.

Ještě, než se vydal P.K. Subban mezi hokejové celebrity, jeho přítelkyně Lindsey Vonnová na něj naběhla se strojkem.

 

Getting red carpet ready @lindseyvonn 🤷🏿‍♂️

Příspěvek sdílený P.K. Subban (@subbanator),Čen 20, 2018 v 12:32 PDT

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud