Zdeněk Janda
4. listopadu 2017 • 22:50

Jágr si proti Devils nezahraje. Hlavní je, aby byl v pořádku, říká Zacha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CALGARY | Lepší se to. Ale zatím to není stoprocentní. Jaromír Jágr vynechá i nedělní domácí zápas Calgary, tentokrát proti New Jersey Devils. Bude to už šesté utkání v řadě. „Všechno směřujeme k tomu, aby nastoupil v úterý,“ uvedl po sobotním tréninku kouč Glen Gulutzan. O souboj s legendou tak přijde útočník Pavel Zacha. „Škoda. Hlavně Jardovi přeju, ať se dá brzo do pořádku,“ uvedl 20letý centr z Devils.



Už podle tréninku bylo zřejmé, že nejspíš proti Devils, dalšímu bývalému klubu, hrát Jágr nebude. Nebyl v zápasové sestavě. Nezapojoval se do cvičení naplno. Často seděl na střídačce. Neměl ten tradičně vysmátý výraz jako obvykle.

Zranění v dolní části těla už se lepší. Ale ne na tolik, aby hrál. Na konci přidal obvyklý rituál – brzdy ve středním pásmu. Sám Jágr se snaží zůstat pozitivní, i když je jasné, že je z přetrvávajících komplikací mrzutý…

„Cítí se líp, lepší se to. Cílem je, aby hrál v úterý,“ řekl trenér Glen Gulutzan. Jágr s novináři nemluvil, už dříve ale prohlásil, že návrat nemíní uspěchat. „Chci se vrátit, až to bude stoprocentní, abych týmu pomohl. A ne, abych jenom hrál,“ tvrdil 45letý veterán. V úterý hrají Flames opět doma – proti Vancouveru.

Jaromír Jágr zatím není zcela připraven zasáhnout do ostrého zápasu
Video se připravuje ...

Nejdříve se zdálo, že vynechá maximálně čtyři duely. Jenže teď už to bude šestý v řadě. V klubu na něj netlačí, hlavní je, aby to pořádně doléčil. „V tomhle jsou tady trpěliví,“ řekl útočník Michael Frolík. Téma Jágr po tréninku ani nebylo tím hlavním, místní reportéři to nerozpitvávali.

Po tréninku se šel Jágr krátce pozdravit s maséry a někdejšími spoluhráči z New Jersey, bylo to milé setkání. Ihned toho využily i děti, které v rámci charitativní akce byly v aréně. A legenda rozdala několik podpisů. Stejně jako předtím Michael Frolík, druhý český zástupce v kádru Flames.

Na led potom šli hráči Devils, s nimi i Pavel Zacha. Centr, jenž kroutí v klubu druhou kompletní sezonu a se spoluhráči prožívá báječný start. Z Devils jde strach. „Je cítit, že jsme si vybudovali respekt,“ tvrdí Zacha.

Jágra na ledě ale nepotká, což ho mrzí. Na dálku mu přeje zdraví. „Hlavní je, aby se dal rychle do pořádku.“

Pokud všechno půjde podle plánu, číslo 68 uvidí fanoušci Flames v úterý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud