28. listopadu 2017 • 06:39

Rutta nahrával a Chicago zničilo Anaheim. Bodovali i Plekanec a Zacha

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Obránce Jan Rutta z Chicaga pomohl jednou asistencí k vysoké výhře Chicaga nad Anaheimem 7:3. Nahrávku si připsali také Tomáš Plekanec z Montrealu a Pavel Zacha z New Jersey. Útočník Jakub Voráček naopak poprvé po šesti zápasech nebodoval, Philadelphie podlehla Pittsburghu 4:5 v prodloužení a prohrála poosmé v řadě. Kladenský rodák si z pensylvánského derby odnesl tři minusové body do statistiky plus/minus.



Philadelphia v druhé třetině třemi brankami otočila skóre na 3:1 a živila naději na ukončení série porážek. Pittsburgh navíc v 36. minutě ztratil brankáře Matta Murrayho, který ze zápasu odstoupil po střetu s Voráčkem. Nejproduktivnější hráč Flyers se dostal do samostatného úniku, ale při zakončení ztratil stabilitu, obránce Matt Hunwick ho navíc lehce sekl, a Voráček při pádu narazil do Murrayho. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu kvůli zranění v dolní části těla nemohl pokračovat. V brankovišti ho nahradil Tristan Jarry, jenž v předchozím souboji pomohl k výhře 5:2 nad Tampou Bay.

Flyers o dvoubrankový náskok přišli v úvodu třetí třetiny, kdy se v rozmezí 39 vteřin trefili Patric Hörnqvist a Bryan Rust. V 57. minutě Philadelphii vrátil vedení rakouský útočník Michael Raffl, ale 64 vteřin před koncem třetí třetiny při power play Penguins vyrovnal Jake Guentzel.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Philadelphia

Pittsburgh do nastavení vstupoval v početní výhodě, jelikož patnáct vteřin před uplynutím základní hrací doby byl za zdržování hry vyloučen Voráček. Penguins sice přesilovku nevyužili, ale usadili se v útočném pásmu a tři vteřiny po návratu českého útočníka na led rozhodl o výhře domácích Sidney Crosby tečí střely Krise Letanga. Třicetiletý kapitán Pittsburghu k vítězné trefě přidal i dvě asistence a bodoval počtvrté za sebou. Opačnou bilanci zaznamenala první hvězda zápasu Guentzel.

Philadelphia nezvládla už třetí prodloužení za sebou, v posledních šesti utkáních prohrála v nastaveném čase nebo nájezdech popáté. "Je to těžké, protože hrajeme opravdu dobře. Vytváříme si šance na vítězství, ale na chvíli polevíme a soupeři toho využijí. Většinou na chvíli zvolníte tempo, ale týmy z toho netěží. Vypadá to, že musíme hrát perfektně celých 60 minut, abychom vyhráli. Dříve nebo později se to obrátí," věří kanadský útočník Travis Konecny, který vstřelil třetí gól v ročníku.

Rutta pomohl nahrávkou

Sedmadvacetiletý bek Rutta asistencí přispěl ke kanonádě Chicaga, které doma porazilo Anaheim 7:3 a uspělo počtvrté z posledních pěti utkání. Nováček Alex DeBrincat vstřelil za domácí hattrick.

VIDEO: Rutta asistoval u gólu Saada

Plekanec přidal další asistenci

Plekanec bodoval po pěti duelech a přihrávkou pomohl k výhře Canadiens 3:1 nad Columbusem, který našel přemožitele po sedmi zápasech. Brankář Carey Price k vítězství Montrealu přispěl 36 zákroky a po zranění v dolní části těla, kvůli kterému zmeškal deset zápasů, vyhrál i podruhé.

Brendan Gallagher (uprostřed) otevřel skóre už ve 4. minutěFoto Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Zacha konečně zase bodoval

Dvacetiletý Zacha ukončil čtyřzápasovou sérii bez bodu. V souboji s Floridou se nahrávkou podílel na vyrovnávací trefě Švýcara Nica Hischiera na 1:1. Hokejisté New Jersey ale podlehli 2:3. Gólman Roberto Luongo se díky 200. výhře v dresu Floridy stal po Patricku Royovi teprve druhým brankářem v historii NHL, jemuž se tuto hranici podařilo překonat ve dvou týmech. Osmatřicetiletý Luongo v předchozím působišti ve Vancouveru vychytal 252 výher. Royovi se stejný milník povedl v Montrealu a Coloradu.

VIDEO: Zacha si připsal šestý bod v sezoně

Winnipeg přehrál Minnesotu vysoko 7:2 a nachází se na druhém místě Západní konference. Hokejisté Wild sice po 14 minutách vedli o dvě branky, ale domácí do první přestávky stihli vyrovnat. Kyle Connor, Mark Scheifele a Blake Wheeler si připsali gól a dvě asistence.

Výsledky:

New Jersey - Florida 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky: 43. Hishier (Zacha), 49. Bratt - 38. Barkov, 45. Trocheck, 53. McCann. Střely na branku: 25:38. Diváci: 13.184. Hvězdy zápasu: 1. McCann (Florida), 2. Hischier, 3. Bratt (oba New Jersey).

Pittsburgh - Philadelphia 5:4 v prodl. (1:0, 0:3, 3:1 - 1:0)
Branky: 17. a 59. Guentzel, 42. Hörnqvist, 42. Rust, 62. Crosby - 24. Gostisbehere, 36. Konecny, 40. Couturier, 57. Raffl. Střely na branku: 52:32. Diváci: 18.505. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Raffl (Philadelphia).

Chicago - Anaheim 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)
Branky: 17., 28. a 35. DeBrincat, 9. Sharp, 19. Saad (Rutta), 25. Anisimov, 46. Schmaltz - 30. a 42. Wagner, 27. Silfverberg. Střely na branku: 35:28. Diváci: 21.619. Hvězdy zápasu: 1. DeBrincat, 2. Kane, 3. Schmaltz (všichni Chicago).

Winnipeg - Minnesota 7:2 (2:2, 2:0, 3:0)
Branky: 16. Armia, 18. Scheifele, 31. Trouba, 35. Perreault, 46. Connor, 47. Little, 54. Wheeler - 9. Zucker, 14. Stewart. Střely na branku: 28:19. Diváci: 15.321. Hvězdy zápasu: 1. Scheifele, 2. Wheeler, 3. Trouba (všichni Winnipeg).

Montreal - Columbus 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky: 4. Gallagher, 9. Drouin, 59. Shaw (Plekanec) - 37. Dubois. Střely na branku: 28:38. Diváci: 21.302. Hvězdy zápasu: 1. Price, 2. Gallagher (oba Montreal), 3. Dubois (Columbus).

Brendan Gallagher (uprostřed) otevřel skóre už ve 4. minutě
Brendan Gallagher (uprostřed) otevřel skóre už ve 4. minutě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud