14. března 2018 • 09:38

Pastrňák a hattrick: hrubka, pak létaly čepice. Ukázal, jak vyspěl, chválil kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hurikány jsou v Carolině zvyklí, však název klubu mluví přece jasně. Nicméně ten gólový, který si na domáci Hurricanes připravili v závěru úterního utkání NHL hokejisté Bostonu, všechny v hale solidně zaskočil. Pět branek nastříleli Bruins v závěrečných deseti minutách a zápas díky hattricku Davida Pastrňáka vyhráli 6:4. „Bylo to ohromné," řekl s úsměvem autor tří branek.



Když ve 39. minutě Justin Williams zvýšil na 3:1 a ve 41. Brock McGinn ve vlastním oslabení (mimo jiné po velké chybě Pastrňáka ) na 4:1 asi se nenašel odvážlivec, který by z kapsy vyndal jakýkoliv obnos a šel by ho k nejbližšímu okénku vsadit na hosty.

„Ta druhá třetina byla nejspíš naše nejhorší třetina v celé sezoně. Carolina byla o dost lepší, vyhrávala všechny bitvy a chodila daleko víc do brány," vykládal po utkání trenér vítězů Bruce Cassidy.

Jenže pak se ukázala skvělá forma Bruins, kteří během závěrečných minut umístili do klece Caroliny čtyři puky a vylepšili si bilanci z posledních osmi utkání na sedm výher a jednu porážku. Boston navíc teprve pošesté v historii a poprvé od dubna 1995 dokázal vyhrát utkání, ve kterém prohrával o tři branky.

VIDEO: Takhle vypadal Pastrňákův hattrick

Hlavní hvězdou se stal jedenadvacetiletý Pastrňák, který napravil chybu ze začátku třetí části hry rovnou natřikrát. Poprvé v kariéře tak na ledě přistávaly na jeho počest čepice. „Byl to zvláštní zápas. Chyběla šťáva, ale pak snížil na 2:4 Matt Grzelcyk, a to nás nakoplo," řekl pro NHL.com český útočník.

Jenže to, že včerejší celebritou byl on, se nedalo zakrýt. A nebyl důvod. V průběhu ročníku Pastrňák z vlastních řad několikrát schytal kritiku, že při bránění je laxní a jeho útok dostává moc gólů. Teď si naopak Cassidy jeho výkon nemohl vynachválit. A to nejen díky gólovým trefám.

„Nejdříve chyboval, ale pak ukázal, že mu to není jedno, a to je známka jeho vyspělosti," pěl na svého svěřence ódy Cassidy. „Uvědomil si, že nechal tým v problémech a že mu musí pomoci, se zvednout. A to také udělal," pokračoval trenér pro Boston Herald.

Pastrňák v zápase snížil na 3:4 v 52. minutě, jen 56 vteřin po brance zmíněného obránce Grzelcyka a trefu českého mladíka napodobil o 21 vteřin Danton Heinen, kterému pro změnu parádně přihrál David Krejčí . Rázem to bylo 4:4 a aréna v Carolině pak viděla ještě dvě Pastrňákovy trefy a perfektní obrat.

„Najednou nám všechno fungovalo, každá šance byla nebezpečná," popisoval brankář Tuukka Rask, který výhru podpořil celkem devětadvaceti zákroky. „S tímhle týmem to ale letos vypadá, že nikdy nejsme bez šance," chválil zase obrat klíčový útočník Brad Marchand, jenž přispěl gólem a dvěma nahrávkami.

To v Carolině, která je na desátém místě Východní konference a potřebuje nutně každý bod, byla nálada podstatně horší. „Nemůžu tomu pořád uvěřit. Padesát minut se vám daří a pak inkasujete gól a do branky vám padají další a další," kroutil hlavou domácí Williams.

Jeho tým na poslední postupovou pozici ztrácí sedm bodů, Boston se naopak přiblížil čelu konference, Tampa vede jen o čtyři body.

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - Boston

Góly

Domácí: 22:10. Aho, 32:06. T. Teräväinen, 38:43. Williams, 40:51. B. McGinn

Hosté: 19:49. Marchand, 50:04. Grzelcyk, 51:00. Pastrňák, 51:21. Heinen, 56:30. Pastrňák, 58:26. Pastrňák

Sestavy

Domácí: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (A), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (C), Aho – Williams, E. Lindholm, B. McGinn – Di Giuseppe, V. Rask, Skinner (A) – Stempniak, D. Ryan, Nordström.

Hosté: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), K. Miller, Krug, Holden, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand (A) – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – B. Gionta, Backes, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

Rozhodčí

St. Pierre, Sutherland – Racicot, Shewchyk

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

13081 diváků

David Pastrňák slaví svůj první hattrick v NHL
David Pastrňák slaví svůj první hattrick v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud