21. března 2018 • 08:30

Mrázkův hořký návrat do Detroitu: vynucené střídání a debata s trenérem!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl svému bývalému týmu předvést, že výměna do Philadelphie nebyla dobrým tahem. O přestávce se dokonce na kostce v Detroitu objevilo jeho jméno a fanoušci mu tleskali. Nakonec to byl pro Petra Mrázka hodně hořký večer, vaz mu totiž zlomily tři góly z šesti střel během necelých čtyř minut a český brankář musel střídat. Při odchodu do šaten pak vypustil pár vět směrem k trenérovi, se kterým prý řešil, jestli nešlo u jednoho z gólů o nedovolené bránění. Ze střídačky pak Mrázek sledoval vyrovnání a následnou porážku 4:5 po samostatných nájezdech.



Pár let to vypadalo, že v Detroitu roste neotřesitelná jednička pro další sezony. Mrázek dokonce vytlačil z brány amerického konkurenta Jimmyho Howarda a protože byl také o sedm let mladší, všechno do sebe krásně zapadalo. Jenže pak přišly na řadu nevyrovnané výkony ostravského rodáka a jeho přístup ke hře také prý občas nebyl úplně vhodný.

Když se ozvala Philadelphia, byla celá situace pro obě strany vysvobozením a Mrázek se na den přesně po měsíci od svého trejdu vrátil do Detroitu v bílooranžovém dresu. Proti svým bývalým kolegům si vedl slušně, ale pak ho v 27. minutě prostřelil Dylan Larkin, v 28. ve vlastním oslabení Luke Glendening, a když o necelé dvě minuty později první gól v NHL slavil Jevgenij Svečnikov, putoval gólman do šatny.

„Tohle rozhodně nebyl způsob, jakým jsem chtěl dnešní zápas končit," řekl zklamaně po zápase pro philly.com. „Ten druhý gól jsem měl chytit, oni se od toho pak odrazili," vykládal o soupeři, který vyhrál poprvé po deseti porážkách.

Mrázka tak v polovině zápasu nahradil nováček Alex Lyon, který se pro solidně hrající Flyers stal tím pravým impulsem. Hosté uklidnili hru, ve třetí části se nadechli a díky první brance sezony od zkušeného Reada a následné trefě beka Shaynea Gostisbehera (kterému nahrával Jakub Voráček) zvládli vyrovnat. Red Wings se pak sice ještě jednou dostali do vedení, ale i to Flyers srovnali a v boji o play off tak urvali důležitý bod.

Pozápasovým tématem pak přesto mezi žurnalisty byl Mrázek. Ten musel vysvětlovat, jak to bylo s góly, které inkasoval. „Ten, co jsem dostal od Glendeninga, mě mrzí, ten jsem měl mít," řekl pro NHL.com a sypal si popel na hlavu. „Vím, že když hraje v oslabení, pálí odkudkoliv, takže mě nepřekvapil. Jen jsem to nedokázal chytit," kroutil hlavou.

Stejně, jak byl zklamaný, byla ale druhá strana nadšená. Propálit kamaráda a bývalého spoluhráče bývá vždycky trochu sladší. „Udělalo mi radost, že jsem mu dal gól," říkal autor prvního gólu utkání Larkin, který pak překonal ve třetí části hry i Lyona. „Potěšilo mě to hlavně proto, že jsem měl trochu strach. V první části hry totiž Petr vypadal ve skvělé formě," přiblížil Larkin.

Jeho Detroit je už v bojích o play off ze hry a on sám hraje tak možná o nový kontrakt, protože ten dosavadní mu po sezoně končí. Ale Flyers jsou nadále v těsném boji o vyřazovací část a díky jejich prohře je na třetím místě v Metropolitní divizi přeskočil Columbus, jenž vyřídil New York Rangers 5:3. Philadelphia má teď z prvního místa na divoké kartě pět bodů náskok na devátou Floridu.

„Z toho zápasu jsme se pěkně vyhrabali a dosáhli na důležitý bod, ale další hodně důležitý jsme tam nechali ležet," mrzelo trenéra Davea Hakstola. „Příště prostě nemůžeme začít hrát až ve třetí třetině..."

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Philadelphia

Góly

Domácí: 26:08. D. Larkin, 27:59. Glendening, 29:57. Svečnikov, 54:06. D. Larkin, . Nielsen

Hosté: 28:53. Couturier, 47:46. Read, 49:40. Gostisbehere, 54:34. Konecny

Sestavy

Domácí: Howard (Coreau) – Green, Kronwall (A), Daley, Ericsson, Jensen, DeKeyser – Nyquist, Zetterberg (C), Bertuzzi – Mantha, D. Larkin, Helm – Athanasiou, Nielsen, Abdelkader (A) – Frk, Glendening, Svečnikov.

Hosté: Mrázek (30. Lyon) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Sanheim, Gudas, Hägg – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), Filppula (A), Weal – Read, Laughton, Lehterä.

Rozhodčí

Pochmara, Morton – Miller, Tobias

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Návrat do Detroitu se Petru Mrázkovi nepovedl, musel ho vystřídat Alex Lyon
Návrat do Detroitu se Petru Mrázkovi nepovedl, musel ho vystřídat Alex Lyon

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud