Adam Lacek
10. července 2018 • 04:30

Strážce Stanley Cupu: O Ovečkinovi, kaviáru i pravidlech pro smrtelníky

Autor: Adam Lacek, ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stanley Cup už je v Česku! V pondělí odpoledne přistál na Letišti Václava Havla v Praze a následující dva dny bude pro něj domovem právě naše krajina. Hlídači dokonce nechali přítomné kolemjdoucí na nejslavnější trofej na světě sáhnout. A zároveň připomněli, že po víkendu s Alexandrem Ovečkinem je naprosto v pořádku. „Ještě v neděli z něj jedl kaviár,“ usmál se Mario Della-Savia, jeden ze dvou strážců. V úterý si den s Pohárem užije Michal Kempný, ve středu pak Jakub Vrána.



Stanley Cup měl přistát v Praze v 15 hodin. Letadlo z Moskvy, kde si naposledy oslavy užíval kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin , ale mělo dvou a půl hodinové zpoždění. „Cesta sem byla náročná, dlouho jsme čekali. Těším se ale na další párty,“ zmínil Della-Savia.

Při východu z terminálu letiště strážce poháru hned dával najevo, co se svými kumpány přivezli. „Vítej v Praze, Poháre! Doufám, že se ti tu bude líbit stejně jako v minulosti,“ pronesl. „Praha je krásné město, vůbec celé Česko mám rád. Jsem šťastný, že jsem po letech zase zpátky,“ pokračoval Della-Savia už v klidnějším tónu.

Vyfotit si slavnou trofej...
Vyfotit si slavnou trofej...

Dotaz na Ovečkinovy oslavy nejdříve přešel se smíchem, nakonec se o nich přeci jen rozmluvil. „Když jsem ho od něj přebíral, důkladně jsem ho zkontroloval. Prováděl s ním různé kousky, ale musím říct, že byl v naprostém pořádku. Jsem zvědavý, co si přichystají dva čeští kluci,“ dodal s úsměvem na tváři.

Co se smí a nesmí?
„Lidé se ho mohou dotknout, vyfotit se s ním, dokonce ho i políbit. Nikdo ho však nesmí zvednout nad hlavu. Toto privilegium je určeno pouze těm, kteří mají své jméno vyryto na Poháru,“ uvedl Mario Della-Savia, jeden ze dvou strážců Stanley Cupu, kteří s ním v pondělí přiletěli do Prahy.

Stanley Cup zůstane v Česku až do čtvrtečního dopoledne. V úterý bude celý den patřit Kempnému, který jej ukáže v Hodoníně a v Brně, ve středu se pak přemístí zpátky do Prahy za Vránou. „Hned po příletu se přesune autem do Hodonína, ve čtvrtek dopoledne pak odletí zpátky do Ameriky,“ upřesnil Volek.

Celou posádku čítající dva hlídače trofeje z Hokejové síně slávy a pětici dalších zastupitelů z Washingtonu Capitals vyzvedl na letišti hráčský agent Aleš Volek, pod jehož společnost Alvo Sports Management spadají jak Kempný , tak Vrána. „Je to hodně náročný proces. Jsem toho součástí poprvé, takže velká zkouška. Navíc zastupujeme oba české vítěze, takže je to dvojitá práce, ale zároveň taky dvojitá radost,“ uvedl Volek.

Zpátky do Evropy se Stanley Cup vrátí zase na začátku srpna, kdy se ukáže ve Švédsku, Dánsku, Německu a znovu v Rusku. Nezvykle brzy se do Česka dostal díky Alexandru Ovečkinovi, který si výslovně přál, aby trofej mohl v Moskvě ukázat během světového šampionátu ve fotbale.

Program Stanley Cupu v Česku:
MICHAL KEMPNÝ (úterý)
12-15h Zimní stadion Hodonín
17h DRFG arena Brno
JAKUB VRÁNA (středa)
15-18h Obchodní centrum Letňany

Stanley Cup přistál v Česku, slavný pohár doprovází bodyguard
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud