17. listopadu 2018 • 11:12

Hvězdy Bostonu byly říčné z Faksy. Bergerona zranil, Marchand se mstil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Branek viděli fanoušci v American Airlines Center v Dallasu při utkání místních Stars s Bostonem méně než šafránu (1:0 v prodloužení), utkání ale slušně zaplevelily tresty. Rozhodčí rozdali celkem 52 trestných minut a hosté nemohli přijít na jméno především jednomu muži. Českému útočníkovi s číslem 12 - Radku Faksovi.



Jediný gól duelu mezi pátými týmy Západní i Východní konference, kteří se potkávají maximálně jednou za ročník, padl v 62. minutě. To se sekl mistr tesař, jindy autor geniálních přihrávek Brad Marchand nenašel v útočném pásmu přihrávkou z levé strany Davida Pastrňáka a z následného brejku překonal Tuukku Raska z dorážky Jason Dickinson.

Dallas tak jen přetavil v bod navíc střeleckou převahu 37:23 a jeho gólman Ben Bishop byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Pastrňák nenavázal na předchozí tři utkání, ve kterých pokaždé skóroval. Proč? Možná i proto, že neměl k dispozici celý zápas své hvězdné spoluhráče z formace, která je podle expertů tou možná nejlepší v NHL.

Patrice Bergeron zamířil na ošetřovnu v osmé minutě druhé třetiny poté, co ho ve středním pásmu srazil český forvard Radek Faksa. Zákrok českého útočníka se rozhodl pomstít Marchand, který v zápase nasbíral celkem osmnáct trestných minut. V jejich vzájemném souboji povalil Faksa soupeře zápasnickým chvatem na led.

VIDEO: Podívejte se zákrok Radka Faksy na Bergerona


„Je to škoda, fanoušci platí velké peníze za to, aby viděli hvězdy na ledě hrát a dávat góly. Když se musí koukat, jak sedí na trestné lavici, je to nulový zážitek,“ rýpl si kouč hostů Bruce Cassidy.

Celkem hráči Bruins vyinkasovali v zápase, kde debutoval v NHL český obránce Jakub Zbořil, 33 trestných minut, zatímco domácí "jen" 19. Faksa dohrál zápas s jedním dvouminutovým trestem.

Bergeron se v průběhu utkání vrátil zpět a ve třetí třetině sekl Faksu, což vyvolalo další strkanici. V ní byl hodně aktivní Roman Polák. Český obránce ve službách Dallasu uštědřil pár ran Torey Krugovi a vyměnil si pár ostrých slov i s Bergeronem, kterého po střetu s Faksou z druhé třetiny limitovalo zranění ramene.

"Měl problém dokončit zápas, zranění v horní části těla bylo pro Patrice hodně bolestivé. Ještě půjde na vyšetření, ale je to tvrdý hoch, možná bude hrát už příští zápas, uvidíme," popsal trenér Cassidy. „A zápas? Prodloužení nám prostě letos nejdou, vůbec nemáme kotouč a rychle dostáváme góly,“ posteskl si kouč týmu, který má letos v přidaném čase bilanci jedné výhry a tří porážek.

Porážkou 0:1 v prodloužení skončila série pěti vítězných zápasů Bruins v řadě na ledě Dallasu, kterou drželi od porážky 2:4 z prosince 2011. „Jsem za vychytanou nulu moc rád, soupeř měl několik vyložených šancí. Je mi jich trochu líto, hrát zápas, ve kterém za 60 minut nedostanete ani jeden gól a prohrát je opravdu pech,“ okomentoval zápas brankář Stars Ben Bishop, který nepustil žádný puk podruhé v sezoně.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Dallasu s Bostonem

Patrice Bergeron zamířil na ošetřovnu poté, kdy ho ve středním pásmu srazil Radek Faksa.
Patrice Bergeron zamířil na ošetřovnu poté, kdy ho ve středním pásmu srazil Radek Faksa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud