30. listopadu 2018 • 11:01

Krejčí potkal zubní vílu. Na ledě přišel o zuby, vrátil mu je soupeř

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O ofenzivě Bostonu se v této sezoně rozhodně nedá říkat, že je bezzubá. I když David Krejčí by mohl po včerejší bitvě proti New York Islanders (2:1 po samostatných nájezdech) tvrdit opak. Český útočník v průběhu utkání narazil do stromu jménem Thomas Hickey a přišel o několik zubů. Ty mu pak na střídačku donesl hostující Johnny Boychuk, jeho bývalý spoluhráč.



Krejčí s Boychukem společně něco v životě zažili. Pět sezon sdíleli jednu šatnu a byly to povětšinou hodně úspěšné roky. V roce 2011 spolu slavili vítězství ve Stanley Cupu, o dva roky později postoupili s Bruins až do finále. V roce 2015 pak kanadský zadák vyslyšel newyorské volání a stal se z něj díky sedmileté smlouvě na 42 milionů dolarů jeden z nejlépe placených hráčů klubu. Na své bývalé parťáky ale nezapomíná.

Když nepozorného Krejčího v závěru druhé třetiny čistým hitem sundal na vlastní obranné modré čáře dobře postavený Hickey, jel se podívat na místo činu a brzy našel předmět doličný. Zuby sesbíral a obratem je donesl na střídačku, která před lety bývala jeho domovskou.

„Johnny je fakt super kluk. Ale musím říct, že tohle byla hodně divná situace," řekl po utkání trenér domácích Bruce Cassidy.

VIDEO: Takhle Krejčí přišel o zuby

A jak to vyřešil Krejčí? Jako správný hokejista. Po ráně sice odešel do šaten a nebyl k dispozici na start třetí části hry, ale v zápase pokračoval a odehrál 17 minut a 39 vteřin. Nebodoval, ale získal si v kabině respekt.

Hrdinou zápasu byli nicméně jiní muži. Finský brankářský veterán Tuukka Rask pochytal 28 střel a všechny čtyři nájezdy soupeře a pomohl ke čtvrté domácí výhře v řadě. Bitvu pak rozhodl nováček Ryan Donato, který hrál po povolání z farmy NHL poprvé od konce října.

„Tuukka byl skvělý a myslím si, že se zlepšoval v průběhu celého utkání. Navíc předvedl několik skvělých zákroků v prodloužení," řekl pro NHL.com domácí trenér.

Ten mohl mít radost i ze zařazení dvaadvacetiletého Donata mezi nájezdníky, americký centr totiž narozdíl od Jakea DeBruska, Davida Pastrňáka a Brada Marchanda uspěl. Kličkou do bekhendu překonal pružného Robina Lehnera a Bruins vyhráli 2:1.

„Byla to paráda. Takhle po povolání z farmy člověk hned chce ukázat, že se při té lekci něco naučil a že jeho výkony mohou mít pozitivní vliv na zápas. Snad se mi to dnes povedlo," vykládal spokojeně.

Boston díky dvěma bodům přeskočil v tabulce Východní konference Washington a je pátý.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Boston

Góly

Domácí: 32:09. Marchand, . Donato

Hosté: 12:17. Lee

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Grzelcyk, Lauzon, Clifton, Krug, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Cave, Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Heinen – Acciari, Nordström, Donato – Backes (A), Kuraly, Wagner.

Hosté: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Mayfield, Pelech – Jo. Bailey (A), Barzal, Beauvillier – Eberle, B. Nelson, Lee (C) – Komarov, Filppula, Kühnhackl – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Watson, Skilliter – Nagy, Nowak

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

Anthony Beauvillier má problém dostat se na střídačku Islanders
Anthony Beauvillier má problém dostat se na střídačku Islanders

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud