1. prosince 2018 • 23:17

Sága je u konce! Nylander zůstává v Torontu, prodloužil o šest let

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší téma podzimu v NHL zná své rozřešení. Švédská hvězdička William Nylander zůstává v organizaci Toronto Maple Leafs. Syn legendárního forvarda Michaela Nylandera podepsal šestiletý kontrakt.



Generální manažer Kyle Dubas musel především vymyslet, jak se klub vejde do platového stropu. "Pracovali jsme na tom společně a jsme moc rádi, že to vyšlo," uvedl Dubas.

"Mluvil jsem s Williamem během celého toho procesu často. Vím, že je teď velice šťastný, a my s ním. Bylo by nepříjemné, kdyby nemohl v této sezoně hrát NHL. Je to špičkový mladý hráč. Jsme rádi, že je zpátky," dodal.

Nylandera si vybralo Toronto v roce 2014 jako osmičku draftu. V minulém ročníku si syn bývalého hráče Calgary, Tampy Bay, Chicaga, Washingtonu, Bostonu a New York Rangers Michaela Nylandera připsal v 82 zápasech základní části 61 bodů za 20 branek a 41 asistencí. V play off zaznamenal v sedmi duelech čtyři body za gól a tři přihrávky.

V NHL má Nylander na kontě celkem 185 utkání a 135 bodů za 48 gólů a 87 asistencí. Ve 13 duelech bojů o Stanleyův pohár přidal dva přesné zásahy a šest přihrávek. Švédsko zatím reprezentoval jen na loňském MS, kde se podělil se sedmi góly o pozici nejlepší střelce a celkem nasbíral v 10 duelech 14 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud