12. prosince 2018 • 09:25

Famózní šňůra i krásné akce. Jak si Pastrňák utahoval z Krejčího?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich formace si pro sebe uzmula všechny tři pozice pro nejlepší hráče zápasu. Tak skvělé bylo bostonské trio David Pastrňák - David Krejčí - Brad Marchand při výhře 4:3 nad Arizonou, ve které si všichni forvadi připsali po třech bodech. „Souhra nás baví a užíváme si to," chválil si nejlepší hráč utkání Marchand. Bruins porazili v NHL Coyotes počtrnácté v řadě a drží tak v současnosti nejdelší vítěznou šňůru jednoho týmu proti druhému v lize.



Ještě, než si diváci mohli užít sedm branek a sladkou vítěznou koncovku, přišla na řadu jedna fyzická vložka. A trochu překvapivě ji měl na svědomí útočný mág domácích David Krejčí , který hrál svůj 800. zápas v NHL.

V 1. minutě si jako zkušený hokejový ranař počíhal na modré čáře na mladou hvězdičku domácích Claytona Kellera a nejproduktivnějšího hráče soupeře stromem poslal k ledu.

VIDEO: Krejčího hit na Kellera

Obratem se u Krejčího objevila dvojička Oliver Ekman-Larsson a Lawson Crouse a chvíli se zdálo, že dojde ke rvačce. Kellera mimochodem střet odrazil k prakticky nejhoršímu zápasu sezony, tři záporné body najednou si letos připsal poprvé. Naopak Krejčího vydařená pecka nakopla.

Boston sice po první třetině prohrával 0:2, ale pak mezi 29. a 34. minutou čtyřikrát skóroval a bylo hotovo. Bruins dostal do hry Danton Heinen, a pak začalo řádění první formace. Pojďme si všechny branky pěkně projet.

Boston - Arizona 2:2, 29:13 - Rozjetý Marchand nabral v půlce hřiště zpomalený puk Davidem Krejčím a rychle viděl na druhé straně volného Davida Pastrňáka . Na něj zapomněl jeden z beků hostí a jedenadvacátý gól českého kanonýra byl na světě. Boston srovnal na 2:2 a skóre se brzy znovu měnilo.

Boston - Arizona 3:2, 31:31 - Akci načal znovu na polovině kluziště Marchand, nahrál do strany Krejčímu, ten v útočném pásmu krátce hodnotil situaci a následně nabil na opačnou stranu Pastrňákovi. Ten naznačil svou pověstnou ránu z první, ale místo toho našel střílenou přihrávkou připraveného Marchanda. Tomu stačilo nastavit hůl. „Hraje se mi s nimi skvěle, jsou to špičkoví hráči a je super, že s nimi teď můžu hrát v jednom útoku," chválil si Krejčí.

Boston - Arizona 4:2, 33:30 - Tentokrát to byl Pastrňák, kdo sebral v půlce hřiště puk a najednou byla jeho letka v útočném pásmu v přečíslení 3 na 2. Mladý střelec poslal puk na Krejčího, a ten krásně našel Marchanda před odkrytou klecí. Hotovo.

„Krech je tak skvělý hráč, vidí led úplně jinak než ostatní," chválil kanadský mistr světa z roku 2016. „Pasta a já jen víme, že si musíme najít prostor na střelu, a on už nás pak najde," pokračoval v rozhovoru pro klubovou televizi.

A to byla velká pravda. V posledních čtyřech bitvách nasbíral Krejčí sedm bodů (2+5) a vypadá to, že tým konečně našel náhradu za zraněného Patrice Bergerona, se kterým první formace tvořila jeden z nejúdernějších útoků ligy.

Krejčí se ale zdá se vedle Pastrňáka s Marchandem pomalu zabydlel a jeho český kolega už si z něj pomalu utahuje. Jako poté, kdy se jeden z žurnalistů po utkání zeptal, zda-li je Krejčí tím typem hráče, který se vždycky snaží hlavně nahrávat.

„Nejdříve nahrává prvnímu hráči, pak druhému, pak třetímu a pak teprve střílí," pobavil Pastrňák naslouchající zástupce médií. Každopádně ale nelhal a Krejčího sezonní bilance 4+22 všechno jen potvrdila.

„Přitom má takovou záludnou střelu," kroutil hlavou Pastrňák, který ale dál neskrýval spokojenost. „Je super hrát s Bergym a Krechem, protože se nás vždycky snaží najít. Já jim to chci vracet, ale občas jsem v pozici, kdy mám před sebou prostě jen prázdnou bránu," usmíval se.

Kdo rozhodně neměl úsměv na tváři byl trenér hostí Rick Tocchet. Jeho tým odehrál solidní utkání, však i domácí několikrát přiznali, že tohle nebyl zrovna jejich zápas. Coyotes dokonce Bruins přestříleli v poměru 33:26.

„Odehráli jsme dobrých 50 minut, jenže za stavu 2:0 jsme se maličko stáhli, a to prostě nesmíme," mrzelo trenéra Arizony, který dodal, že jeho mladý tým se stále ještě má co učit.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Arizona

Góly

Domácí: 28:40. Heinen, 29:13. Pastrňák, 31:31. Marchand, 33:30. Marchand

Hosté: 12:22. Schmaltz, 13:02. Cousins, 35:00. Bunting

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes, Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Kuraly, G. Smith.

Hosté: Kuemper (Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Chychrun, Oesterle – Keller, Schmaltz, Crouse – Fischer, Stepan (A), Pánik – J. Archibald, Richardson, Cousins – Garland, Kempe, Bunting.

Rozhodčí

Pochmara, Walsh – Marquis, Daisy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

Obránce Alex Goligoski si pilně hlídá Davida Pastrňáka
Obránce Alex Goligoski si pilně hlídá Davida Pastrňáka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud