24. ledna 2019 • 06:52

Krize šampiona Stanley Cupu, Washington posedmé padl. Kaše v sezoně dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Washingtonu podlehli ve středečním utkání NHL 3:6 v Torontu a připsali si sedmou prohru v řadě. Obhájci Stanleova poháru nepomohla ani asistence Michala Kempného. Hlavním hrdinou zápasu se stal Nazem Kadri, který vstřelil hattrick a navrch přihrál na jeden gól.



V úvodu druhé třetiny Kempný založil akci, po níž Washington vedl 2:1. Český obránce z vlastního pásma přihrál na červenou čáru puk T. J. Oshiemu, který ho posunul na pravou stranu do jízdy Alexandru Ovečkinovi. Nejlepší kanonýr soutěže dal 37. gól v sezoně, kterým vyrovnal ligový rekord v produktivitě hráčů narozených v Rusku. Ovečkin má na kontě 1179 bodů stejně jako Sergej Fjodorov.

"Je to samozřejmě mimořádné, krásné. Je to pro mě obrovské privilegium, zvláště když jsme spolu hráli v jednom týmu a mohl jsem se od této legendy učit. Jsem si jistý, že má taky radost," uvedl Ovečkin, který se v úvodní třetině za stavu 0:0 srazil se spoluhráčem Oshiem. Vynechal proto pár střídání a podstoupil vyšetření, zda neutrpěl otřes mozku.

Toronto otočilo zápas čtyřmi góly v rozmezí 34. až 51. minuty. Washington, který prohrál sedm utkání v řadě naposledy v lednu 2014, má problémy s obrannou hrou. V minulých třech zápasech inkasoval 21 branek a pokaždé měl jeho soupeř ve svém středu třígólové střelce. O den dříve nasázel Capitals hattrick Tomáš Hertl ze San Jose.

"Potřebujeme hrát lépe jako tým. Každý musí podat lepší výkon," podotkl útočník Washingtonu Nicklas Bäckström. "Známe systém a víme, že funguje. Děláme ale příliš mnoho chyb, každý z nás. Přestávka (pro Utkání hvězd) nám přijde vhod. Užijeme si čas s rodinou a přáteli a vrátíme se připraveni," doplnil Ovečkin.

VIDEO: Podívejte se na sedmou porážku Capitals v řadě v sestřihu

Kaše bude mimo do konce sezony

Anaheim přišel do konce sezony o útočníka Ondřeje Kašeho, jenž musí na operaci s ramenem, které si poranil před týdnem. Kalifornský klub ve středu podlehl St. Louis 1:5 a připsal si čtrnáctou porážku z posledních 16 utkání. Ducks vyslali na branku jen třináct střel. Krize Anaheimu se promítla i v tabulce Západní konference, v níž se propadl mimo postupové příčky do play off.

Kaše má v této sezoně na zranění smůlu. Už na konci září v přípravném utkání s Los Angeles utrpěl po ataku obránce Drewa Doughtyho otřes mozku a musel vynechat 18 zápasů. Stihl sehrát 30 utkání, připsal si 20 bodů a s 11 brankami je druhým nejlepším střelcem Ducks. Potvrzoval tak formu v minulého ročníku, v kterém si vytvořil osobní maxima 38 body, 20 góly a 18 asistencemi a 66 duelů. Ve čtyřech utkáních play off pak bývalý hráč extraligového Chomutova nebodoval.

Ducks draftovali Kašeho v roce 2014 v sedmém kole na 204. místě. V NHL nyní hrál třetí sezonu a ve 149 duelech zaznamenal 73 bodů za 36 branek a 37 přihrávek. Ve 13 utkáních play off si připsal dva body za dva góly.

Alex Galchenyuk se poprvé od výměny do Arizony představil v Montrealu a vstřelil v závěru vyrovnávací gól, který ale rozhodčí později odvolali kvůli ofsajdu. Kanadský klub nakonec udržel výhru 2:1. "Pokaždé (asistenti) kontrolují záznam, když puk překročí modrou čáru. Zaslouží si pochvalu, protože já jsem to neviděl. Upozornili mě, že to byl ofsajd a to nás zachránilo," uvedl kouč Montrealu Claude Julien.

Velkou překážkou pro hokejisty Vegas se stal gólman Nashvillu Juuse Saros, který kryl 47 střel a dovedl tým k výhře 2:1. Finského gólmana, který si vytvořil osobní maximum v počtu zásahů během utkání, nevyzrál se čtyřmi pokusy ani Tomáš Nosek.

NHL:

Toronto - Washington 6:3, Montreal - Arizona 2:1, Vegas - Nashville 1:2, Anaheim - St. Louis 1:5, Colorado - Minnesota 2:5, Vancouver - Carolina 2:5

Hlavním hrdinou zápasu se stal Nazem Kadri, který vstřelil hattrick a navrch přihrál na jeden gól.
Hlavním hrdinou zápasu se stal Nazem Kadri, který vstřelil hattrick a navrch přihrál na jeden gól.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud