17. února 2019 • 09:55

Aplaus! Mrázek vytasil boží zákrok. Zlomí prokletí? Jak snáší svého rivala?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL aktuálně nefiguruje jiný tým, který by čekal na účast v play off déle než Carolina. Absence v bojích o Stanley Cup sžírá fanoušky Hurricanes dlouhých devět let. Letošní sezona však může staré pořádky rozbourat, Carolina třetí výhrou po sobě zatím drží na úkor silného Pittsburghu druhou divokou kartu pro účast v play off. A hlavní roli si pro sebe rezervuje Petr Mrázek s maskovaným kolegou.



Český brankář v posledních třech startech připsal dvě nuly. První přišla 8. února ve slavné Madison Square Garden, kdy Mrázek zazářil 27 zákroky. Druhé čisté konto pak přidal v nočním zápase proti Dallasu, kdy zastavil dokonce 33 puků.

A jeden zákrok byl věru excelentní. Pardon, dechberoucí, tak jej trefně označili komentátoři zámořského přenosu. Na sklonku první třetiny při vedení Hurricanes 2:0 si Mrázek smlsnul na zakončení Bretta Ritchieho, kdy v takřka beznadějné situaci dokázal ještě vykopnout betony do vzduchu a střelu odklonit.

Diváci v PNC Areně v tu chvíli vstali a propukli v mohutný jásat.

VIDEO: Podívejte se na skvělý zákrok Petra Mrázka proti Ritchiemu

"Musím uznat, že ten zákrok mě pěkně nakopnul. Podobný euforický pocit se snažíte cítit v každém utkání, ale někdy se k vám hned od úvodu začnou špatně odrážet puky. Dnes to ale bylo jiné, od začátku jsem cítil, že tohle je můj zápas," spokojeně vyprávěl pro klubovou televizi sedmadvacetiletý rodák z Ostravy, který byl vyhlášen nejlepším mužem duelu.

K úsměvu měl důvod, na tiskovce neopomněl jeho přínos vyzdvihnout trenér, o kóji dál ho v kabině velebili spoluhráči. "Chytal úžasně, celou dobu nás držel. Předvedl řadu neuvěřitelných zákroků. Z toho jsme hodně těžili, protože nám to dodalo spoustu energie," ocenil bývalého gólmana Detroitu a Philadelphie kanadský útočník Brock McGinn.

On a jeho parťáci se v únoru změnili z nepříjemného větru, který sem tam obral o body favorita, ve skutečný tematický hurikán – Carolina vyhrála z devíti zápasů hned sedm, skalpovala krom jiných třeba Pittsburgh 4:0 nebo posledního finalistu Stanley Cupu Vegas Golden Knights 5:2

"Každá třetina a každý zápas je pro nás klíčový, na naší hře je to teď myslím dobře vidět, hrajeme asi nejlepší hokej v sezoně," trefně dodal McGinn.

K úspěchům vítězů Stanley Cupu z roku 2006 přispívá i fakt, že má dva brankáře, kteří se výborně doplňují. Zatímco v pátek pochytal veterán Curtis McElhinney 40 střel Edmontonu při výhře 3:1, v noci proti Stars zářil Mrázek. "Je zábavné, když spolu takhle soupeříme a bojujeme a mimo led jsme přátelé," uvedl Mrázek na adresu pětatřicetiletého Kanaďana.

S gólmanskou dvojicí je nadmíru spokojený kouč Rod Brind'Amour. "Náš brankář hrál opět stěžejní roli. To byl v uplynulých zápasech ten hlavní rozdíl. Oba nám dávají šanci, když nepředvádíme to nejlepší. Dnešek to ukázal," podotkl bývalý skvělý útočník.

Zatím naposledy hrála Carolina o Stanley v sezoně 2008/09, kdy ve finále Východní konference padla s Pittsburghem 0:4 na zápasy. Jak to bude letos?

Gólman Petr Mrázek si letos v NHL připsal už tři čistá konta.
Gólman Petr Mrázek si letos v NHL připsal už tři čistá konta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud