21. března 2019 • 11:18

První bitka v NHL? Bída! Vrána skončil v krvi, trenér se bojí o Kempného

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už 168 zápasů v nejlepší hokejové soutěži světa má na své pažbě Jakub Vrána. V zatím posledním střetu proti Tampě (4:5 v prodloužení) ale zakusil fungl novou situaci. Jaké to je, když na vaši tvář dopadají pěsti podrážděného soupeře. První Vránova bitka o ostrém zápase NHL měla sympatický důvod, český útočník mstil atak na svého spoluhráče a krajana Michala Kempného.



Druhá třetina byla v Capital One Areně ve Washingtonu pořádná jízda. Hned šestkrát se vlnila síť, Ondřej Palát si připsal asistenci u krásné spolupráce Stevena Stamkose s Nikitou Kučerovem, který v přesilové hře dostal Tampu Bay ve 36. minutě do vedení 4:3.

Při následujícím střídání se pak do sebe pustili Michal Kempný se Cédricem Paquettem, který potyčku odstartoval nárazem českého obránce na mantinel. Kempný si to nenechal líbit, uštědřil soupeři dva krosčeky a jejich spor vyvrcholil tím, že Pacquette českého hráče povalil zápasnickým chvatem na led.

Kempný si při pádu bohužel pochroumal levé koleno, zamířil do kabin za pomoci člena realizačního týmu a do utkání už nezasáhl. "Zítra budeme vědět o jeho zdravotním stavu víc. V tuhle chvíli si myslím, že je jisté, že nám bude nějakou dobu chybět," smutnil na tiskové konferenci kouč Washingtonu Todd Reirden.

Další bitkařskou dvojici utvořili při stejné vřavě před koncem druhé třetiny Jakub Vrána a Yanni Gourde. Vrána se v ostrém zápase NHL popral poprvé. Ani Gourde není žádný rváč (v letošním ročníku NHL už se ale krom Vrány popral ještě třikrát) a oba stáli mimo strkanici okolo Kempného, načež překvapivě shodili rukavice. Vránův soupeř měl v pěstní výměně navrch a český útočník si z ní odnesl krvavou šmouhu na plexiskle své helmy.

Oba kohouti dostali trest do konce utkání!

VIDEO: Podívejte se na první bitku Jakuba Vrány v NHL

 

Brankář Tampy 54 zákroky vytvořil nový klubový rekord

Washington měl v zápase střeleckou převahu 58:28 a jeho tlak zúročil v poslední minutě základní hrací doby Jevgenij Kuzněcov vyrovnávacím gólem na 4:4. Bonusový bod zajistil lídrovi soutěže v prodloužení Victor Hedman.

"Jsem pyšný na svůj tým, prohrávali jsme ve druhé třetině už 1:3, ale ukázali jsme velké srdce. Je to pro nás strašně důležitý bod vzhledem k tomu, jak se vyvíjí naše situace v Metropolitní divizi," těšil se kouč Reirden.

Jeho svěřenci si aktuálně stále drží první místo s náskokem tří bodů na druhé Islanders, mají ale o zápas více. Silný Pittsburgh je třetí a na Washington ztrácí bodů pět.

Brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij vytvořil 54 zákroky nový klubový rekord, přesto nebyl zařazen mezi tři hvězdy zápasu (Stamkos, Kučerov, Kuzněcov). "Podal výjimečný výkon," uvedl trenér Lightning Joon Cooper na adresu svého gólmana.

"Je ostuda, že jsme je pustili do tolika gólových šancí, zvláště když hráli i včera. Ale až se ráno probudíte, uvidíte výsledek 5:4 pro nás, takže dobré. Ale Vasy je hlavním důvodem, proč jsme vyhráli. Byl naším MVP, jednoznačně," dodal šéf střídačky nejlepšího týmu základní části NHL.

Vítězové Prezidentovi trofeje vyhráli šesté utkání v řadě a aktuálně mají na svém kontě fantastických 118 bodů.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Washingtonu s Tampou

Zápas nedohrál domácí obránce Michal Kempný, který v souboji se Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu. Okamžitě se strhla mela, ze které vznikla bitka mezi Jakubem Vránou a Yannim Gourdem.
Zápas nedohrál domácí obránce Michal Kempný, který v souboji se Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu. Okamžitě se strhla mela, ze které vznikla bitka mezi Jakubem Vránou a Yannim Gourdem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud