22. dubna 2019 • 07:00

Skvělý Hertl udržel Sharks v play off, sedmý zápas vydřeli i Češi v Bostonu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tomáš Hertl zařídil v úvodním kole play off NHL gólem v oslabení v čase 91:17 výhru San Jose ve Vegas 2:1 v prodloužení a vyrovnání série na 3:3. Rozhodující sedmý zápas si vynutil také Boston, který i díky dvěma asistencím Davida Pastrňáka uspěl na ledě Toronta 4:2. Vítězství podpořil jednou přihrávkou také David Krejčí.



Útočník Logan Couture poslal San Jose v závěru úvodní třetiny do vedení, za Vegas vyrovnal ve 32. minutě z dorážky Jonathan Marchessault. V závěru základní hrací doby se do úniku dostal domácí Tomáš Nosek, ale neměl patřičnou rychlost a výborným obranným zákrokem mu vypíchl puk Brenden Dillon.

Gól padl až ve druhém prodloužení, když Hertl převzal ve středním pásmu puk, zavezl ho do útočné třetiny a střelou zápěstím zpoza levého kruhu překonal Marca-Andre Fleuryho.

VIDEO | Podívejte se na krásnou akci Tomáše Hertla

Boston prohrával od 10. minuty, když se trefil Morgan Rielly od modré čáry, ale ještě v úvodní třetině otočil skóre dvěma góly v přesilových hrách. Nejprve se po vhazování prosadil Brad Marchand a pak Torey Krug dorazil Pastrňákovou střelu. "Začali jsme dobře, ale z těch dvou gólů v oslabení jsme se už nevzpamatovali. Vypadalo to, jako by soupeř toužil po vítězství víc," řekl trenér Toronta Mike Babcock.

Oba čeští útočníci připravili třetí gól. Pastrňák přihrál v obranném pásmu puk o mantinel Krejčímu a založil rychlý protiútok. Krejčí v situaci dva na dva zakombinoval s Jakem DeBruskem, který se natáhl po přihrávce do přebrankového prostoru a v pádu zakončil akci gólem.

"Když jsem puk Krejčímu posílal, napadlo mě, že mi ho asi ještě vrátí. Měl jsem štěstí, že se mi to povedlo trefit," popsal vítězný gól DeBrusk. Toronto zápas zdramatizovalo trefou Austona Matthewse, ale Marchand při power play výhru zpečetil.

"Říkali jsme si, že musím hrát hokej na hranici našich možností. Jsme v situaci, kdy musíme vyhrát, chtěli jsme být agresivnější a mít puk víc pod kontrolou. Měli jsme taky větší tah na branku," hodnotil trenér Bostonu Bruce Cassidy. Jeho svěřenci přestříleli Toronto 41:24.

Oba týmy si tak zopakují loňskou zkušenost, kdy jejich sérii také rozhodl sedmý duel.

VIDEO | DeBruskův vítězný gól po přihrávkách Krejčího a Pastrňáka

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápas:

Toronto - Boston 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 10. Rielly, 45. Matthews - 12. a 59. Marchand, 18. Krug (Pastrňák), 28. DeBrusk (Krejčí, Pastrňák). Střely na branku: 24:41. Diváci: 19.683. Hvězdy zápasu: 1. Marchand (Boston), 2. Matthews (Toronto), 3. Pastrňák (Boston). Stav série: 3:3.

Západní konference - 6. zápas:

Vegas - San Jose 1:2 v druhém prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 32. Marchessault - 20. Couture, 92. Hertl. Střely na branku: 59:29. Diváci: 18.458. Hvězdy zápasu: 1. Hertl (San Jose), 2. Marchessault (Vegas), 3. M. Jones (San Jose). Stav série: 3:3.

Góly

Domácí: 09:42. Rielly, 44:15. Matthews

Hosté: 11:23. Marchand, 17:02. Krug, 27:57. DeBrusk, 58:06. Marchand

Sestavy

Domácí: Andersen (Hutchinson) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Gardiner, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau (A), W. Nylander, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Moore. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Hosté: T. Rask (Halák) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Grzelcyk – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Ma. Johansson – Heinen, Coyle, Kuhlman – Nordström, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Rozhodčí

Francis Charron, Gord Dwyer. Čároví: Devin Berg, Scott Cherrey

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19684 diváků

Brankář Vegas Marc-André Fleury neměl při střele Tomáše Hertla čisté svědomí.
Brankář Vegas Marc-André Fleury neměl při střele Tomáše Hertla čisté svědomí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud