13. listopadu 2019 • 06:50

Boston předvedl neuvěřitelný kolaps. Góly a výhry slavili Hertl i Hronek

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Boston s Davidy Pastrňákem a Krejčím v sestavě proti Floridě ztratil v nočním duelu NHL čtyřbrankový náskok a prohrál 4:5 po samostatných nájezdech. Svou sérii porážek tak Bruins natáhli na čtyři duely, málo naplat byla jedna přesná Pastrňákova trefa a dvě asistence Krejčího. V dalších utkáních Filip Hronek jedním gólem pomohl Detroitu k vítězství 4:3 v prodoužení nad Anaheimem (Kaše dvě asistence) a Tomáš Hertl si stejně počínal proti Edmontonu. Sharks i díky jeho zásahu vyhráli jasně 6:3.  



Pastrňák hýřil aktivitou, na branku Floridy vyslal osm střel a připsal si 16. gól v sezoně. Havířovský rodák se prosadil z přečíslení dva na jednoho, ve kterém vzal zodpovědnost na sebe a ranou z levého kruhu otevřel ve 32. minutě skóre.

Boston ještě do konce prostřední třetiny zvýšil na 4:0. Po přihrávce Krejčího přidal třetí gól Anders Bjork. Druhý bod získal český útočník poté, kdy jeho střelu dorazil Zdeno Chára.

Florida nastoupila do třetí třetiny v brance se Samuelem Montembeaultem, který nahradil Sergeje Bobrovského, a také předvedla gólovou smršť. Třemi body se na vyrovnání stavu podíleli Jonathan Huberdeau (0+3) a Keith Yandle (1+2). Obrat dokonal v rozstřelu druhým gólem v zápase Mike Hoffman.

VIDEO: Podívejte se, jak Boston ztratil vyhrané utkání

Kaše, který v předchozích pěti zápasech nebodoval, si připsal druhé asistence u branek Anaheimu na 2:0 a 3:1. Hronek dal úvodní gól Detroitu v polovině utkání, kdy střelou bez přípravy z levého kruhu zaznamenal čtvrtý gól v sezoně a snížil na 1:2. Další kontaktní gól vstřelil Andreas Athanasiou a v poslední minutě třetí třetiny poslal Dylan Larkin zápas do prodloužení, které rozhodl Dennis Cholowski.

San Jose vedlo i díky jedné přihrávce Radima Šimka ve 22. minutě už 4:0. V polovině utkání snížil Leon Draisaitl, který tak zůstal v tabulce kanonýrů NHL druhý o jednu branku za vedoucím Pastrňákem. Čtyřgólový náskok vrátil domácím v závěru druhé třetiny Hertl, který skóroval i bodoval ve čtvrtém zápase za sebou (4+3).

Góly

Domácí: 31:55. Pastrňák, 34:02. Nordström, 37:16. Bjork, 39:32. Chára

Hosté: 40:50. Ekblad, 45:26. Vatrano, 49:43. Hoffman, 58:21. Yandle, . Hoffman

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Vaakanainen, Clifton – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Heinen, Krejčí, Coyle – Bjork, P. Lindholm, Senyshyn – Nordström, Kuraly, Wagner.

Hosté: Bobrovskij (40. Montembeault) – Pysyk, Ekblad, Matheson, Strålman, Yandle, Brown – Huberdeau, Barkov, Dadonov – Hoffman, B. Boyle, Connolly – Vatrano, Trocheck, Malgin – Hunt, Acciari, Sceviour.

Rozhodčí

Skilliter, L'Eycuye – Murchison, MacPherson

Stadion

TD Garden, Boston

Góly

Domácí: 06:42. Kakko, 19:51. Fox, 62:24. Kakko

Hosté: 21:13. J. Schultz, 32:33. McCann

Sestavy

Domácí: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast, R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider – Kakko, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, McKegg.

Hosté: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Guentzel, McCann, Galchenyuk – Rust, Malkin, Simon – Lafferty, Bjugstad, Kahun – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

Rozhodčí

Syvret, Rooney – Rody, Murray

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

16 904 diváků

Góly

Domácí: 04:04. Burns, 07:27. E. Kane, 11:12. Marleau, 21:26. Goodrow, 37:34. Hertl, 50:30. Meier

Hosté: 29:57. Draisaitl, 49:08. Kassian, 52:18. Gagner

Sestavy

Domácí: M. Jones (Dell) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson, Vlasic, Heed, Dillon – Labanc, Couture, E. Kane – Goodrow, Hertl, Meier – Marleau, J. Thornton, Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Gregor.

Hosté: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Benning, Klefbom, Manning, K. Russell – Kassian, McDavid, Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins, Neal – J. Archibald, Sheahan, Khaira – P. Russell, Gagner, Nygård.

Rozhodčí

Dwyer, O'Rourke – Baker, Shewchyk

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

15 567 diváků

Hokejisté Floridy předvedli proti Bostonu ve třetí třetině neuvěřitelný comeback a nakonec vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech.
Hokejisté Floridy předvedli proti Bostonu ve třetí třetině neuvěřitelný comeback a nakonec vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud