18. listopadu 2019 • 06:28

Kubalík bodoval podruhé v řadě a pomohl Chicagu, Calgary dostalo naloženo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Podruhé během dvou dnů bodoval český nováček Dominik Kubalík z Chicaga. Tentokrát díky nahrávce na úvodní gól trojky posledního draftu Kirbyho Dacha pomohl k vítězství 4:1 nad Buffalem. Ve druhém zápase Vegas Golden Knights porazili jasně 6:0 Calgary. Brankář David Rittich zůstal tentokrát jen na střídačce.



Kubalík, který v minulém utkání skóroval, mohl ve dvanácté minutě vstřelit první gól zápasu, ale v úniku neuspěl s bekhendovým zakončením. O chvíli později se už zapsal český útočník do statistik jako asistent. Na jeho přihrávku si najel na útočnou čáru mezi dva obránce Kirby Dach a prosadil se z levého kruhu i díky teči bránícího Jacka Eichela. Dach zvýšil ve 33. minutě na 2:0 a je třetím hráčem v historii klubu, který dal v 18 letech dva góly v jednom zápase.

"Začínám hrát dobře. Cítím, že se každým zápasem zlepšuju," řekl Dach, trojka posledního draftu. Chicago navázalo na den starou výhru 7:2 v Nashvillu a zvítězilo počtvrté v řadě. Během série nasázelo 21 branek a Dach si v těchto zápasech připsal šest bodů (4+2). "Sebevědomí roste, když v 18 letech zjišťujete, že jste opravdu dobrý hráč. V tomhle trochu vidím mezi námi podobu," podotkl lídr týmu Patrick Kane, autor gólu na 3:0.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Buffalo

Ve třetí třetině ještě zvýšil Jonathan Toews a v 50. minutě vstřelil Eichel čestný úspěch Buffala. "Moc jsme jim toho nedovolili a dáváme hodně branek. I v předchozích zápasech jsme si šance vytvářeli, ale teď nám to konečně začalo padat," konstatoval brankář Chicaga Corey Crawford. To Buffalo prohrálo posedmé z posledních osmi utkání. "Nehráli jsme dobře. Oni si vytvářeli stoprocentní gólové šance, my ne," uznal Eichel, který dal v minulém utkání čtyři góly.

Calgary nedalo gól už 130 minut

Hráči Vegas dali po jedné brance v první i druhé třetině a výsledek zvýraznili čtyřmi góly v rozmezí 49. až 58. minuty. Produktivní byli obránce Nate Schmidt (0+4) a William Karlsson (2+1), zatímco Marc-Andre Fleury zlikvidoval 34 střel a připsal si 58. nulu v kariéře.

"V posledních zápasech jsme moc gólů nedávali, proto je dobře, že se prosadilo víc hráčů. To každému zvedne sebevědomí, které nám v minulých utkáních trochu scházelo a ztráceli jsme dobře rozehrané zápasy," uvedl Fleury.

VIDEO: Sestřih utkání Vegas - Calgary

Vegas totiž prohrálo sedm z předchozích osmi utkání, přestože ve většině z nich vedlo. "Naším cílem bylo, abychom nečekali, co bude, a nehráli ustrašeně. S tímto přístupem si zaděláváme na problémy. Nejlepší jsme, když hrajeme v pásmu soupeře a tlačíme se dopředu," doplnil Max Pacioretty.

Calgary nedalo gól už 130 minut a jeho hráč Michael Frolík nebodoval v devátém utkání za sebou. Rittich chytal o den dříve, proto dostal přednost Cam Talbot, který kryl 31 střel, ale připsal si pátou prohru v šestém startu sezony. "Čtyřicet minut jsme bojovali, ale nedaří se nám koncovka. Také jejich gólman vytáhl několik skvělých zákroků. Je to ubíjející," řekl kouč Calgary Bill Peters.

Góly

Domácí: 15:43. Dach, 32:32. Dach, 43:42. P. Kane, 48:57. J. Toews

Hosté: 49:39. Eichel

Sestavy

Domácí: Crawford (Lehner) – C. Murphy, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, E. Gustafsson, Määttä – Saad, J. Toews (C), A. Nylander – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – D. Kubalík, Kämpf, Carpenter – A. Shaw, Dach, Z. Smith.

Hosté: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart (A), Eichel (C), Olofsson – Sheary, Rodrigues, Skinner – Lazar, Mittelstadt, Vesey – T. Thompson, Asplund, Girgensons.

Rozhodčí

Charron, McIsaac – Murphy, Mach

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21 334 diváků

Góly

Domácí: 10:44. W. Karlsson, 29:39. Stastny, 48:13. Pacioretty, 54:25. Eakin, 55:09. Mark Stone, 57:28. W. Karlsson

Hosté:

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill, Engelland (A) – Pacioretty, W. Karlsson, R. Smith (A) – Marchessault, Eakin, Mark Stone (A) – Tuch, Stastny, Glass – Carrier, Nosek, Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Hosté: Talbot (Rittich) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Hamonic, Kylington, Mi. Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Mangiapane, Backlund, Tkachuk (A) – Lucic, D. Ryan, Dubé – Rieder, Jankowski, Frolík. Hlavní trenér: Bill Peters.

Rozhodčí

Tom Chmielewski, Graham Skilliter. Čároví: Tyson Baker, Devin Berg

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18083 diváků

Obránce Brayden McNabb z Vegas si u mantinelu podal Eliase Lindholma
Obránce Brayden McNabb z Vegas si u mantinelu podal Eliase Lindholma

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud