19. listopadu 2019 • 06:18

Vrána dal desátý gól, jeho spoluhráč má problém, plivl na soupeře

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Jakub Vrána vstřelil v pondělním utkání NHL desátý gól sezony, kterým pomohl Washingtonu k domácí výhře 5:2 nad Anaheimem. V zápase se strhla v závěru druhé třetiny mela, ve které plivl Garnet Hathaway na Erika Gudbransona. Útočník Capitals dostal trest ve hře a hrozí mu ještě další postih od disciplinární komise formou suspendace nebo pokuty.



Vrána, který minule rozhodl o výhře Washingtonu v nájezdech, upravil na začátku třetí třetiny skóre na 4:0 i s přispěním Radka Gudase. Český obránce vytvořil tlak na Guhleho, který před vlastní brankou ztratil puk. Toho využil Vrána, který nadvakrát překonal Johna Gibsona. Anaheim ještě zápas dvěma góly zdramatizoval, ale výhru domácích zpečetil trefou do prázdné branky Tom Wilson.

„Kontrovali jsme puk i zápas a ve výsledku je to vidět,“ potěšilo Ovečkina, který vyzdvihl i hlavního hrdinu zápasu Bradena Holtbyho. Brankář Washingtonu zneškodnil 32 střel. „Chytá ohromně. Každý má období, kdy je nahoře nebo dole, a on je zrovna teď ve skvělé formě,“ řekl ruský útočník na adresu Holtbyho, jemuž dělal náhradníka Vítek Vaněček.

VIDEO: Takhle skóroval Vrána

V momentě, kdy Chandler Stephenson zvýšil na 3:0, se stal rozbuškou hromadné strkanice tvrdý atak domácího hráče Brendana Leipsice na Dereka Granta. Nejaktivnější byl Hathaway, který se během krátké chvíle popral s Grantem a poté se pošťuchoval s Nickem Ritchiem a Gudbransonem.

Když se zdálo, že už se situace uklidnila, a rozhodčí se snažili hráče od sebe oddělit, udeřil Gudbranson překvapivě Hathawaye, který si jeho zákrok nenechal líbit a oplatil mu ho nečekaným způsobem - plivnutím do tváře. Sudí celou roztržku ještě zkoumali u videa, než vynesli tresty pro všechny aktéry.

Hathaway svého činu litoval. „Po jeho laciném úderu jsem se nechal unést emocemi a bohužel jsem na něho plivl. Neplánujete to, šlo o rychlou reakci na jeho ránu. Bylo to špatné rozhodnutí,“ řekl Hathaway. „Klesl tak nízko, jako když vykopete jámu. Je to hrozná věc. Udělal něco, co se prostě nedělá,“ komentoval situaci Gudbranson.

VIDEO: Hathaway má pořádný problém

Podobná slova volili i další hráči Anaheimu. „Je to pravděpodobně nejhorší věc, jakou můžete druhému udělat, bez špetky respektu. Ale bojuje se tvrdě a někdy se to vymkne kontrole,“ řekl Grant. „Celý zápas provázely strkanice, hráči po sobě šli a tímhle to vyvrcholilo,“ doplnil Brendan Guhle.

Hlavou kroutil i trenér Anaheimu Dallas Eakins, který podle svých slov takovou věc za 30 let u hokeje nezažil. Kouče také zaskočilo, že třetí gól Washingtonu platil. „Předpokládal jsem, že rozhodčí přerušil hru, protože už před gólem vznikla roztržka, do které byli zataženi skoro všichni hráči. Vypadalo to, že i (Gibsona) rozptýlilo, co se děje u jeho branky, a nevěnoval se plně chytání. Ještě když rozhodčí udělovali tresty, myslel jsem si, že gól neuznají,“ řekl Eakins.

„Nehráli jsme ale tak dobře jako minulé zápasy. Je to jeden z nejlepších týmů v NHL, musíte podat špičkový výkon, abyste vyhráli,“ uznal Gudbranson.

Hokejisté Arizony podruhé za sebou vynulovali soupeře, tentokrát porazili Los Angeles 3:0. Čisté konto udržel Antti Raanta, který kryl 31 střel. Branky vstřelili v úvodní třetině Conor Garland s Derekem Stepanem a v polovině zápasu zvýšil Jakob Chychrun. Coyotes vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a po úvodní čtvrtině základní části se překvapivě pohybují v popředí Západní konference.

Góly

Domácí: 00:50. Pánik, 26:39. Ovečkin, 39:26. Stephenson, 45:44. J. Vrána, 58:49. T. Wilson

Hosté: 53:31. Steel, 58:11. Deslauriers

Sestavy

Domácí: Holtby (Vaněček) – Carlson (A), Kempný, Gudas, Orlov, Jensen, Siegenthaler – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Boyd, Eller, Pánik – Hathaway, Stephenson, Leipsic.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Fowler, Ja. Larsson, Gudbranson, Del Zotto, Holzer, Guhle – Jones, Getzlaf (C), Rakell (A) – Silfverberg (A), Henrique, N. Ritchie – O. Kaše, Steel, D. Shore – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

Rozhodčí

McCauley, MacDougall – Gibbons, Nagy

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Cam Fowler z Anaheimu povalil na led útočníka Jakuba Vránu
Cam Fowler z Anaheimu povalil na led útočníka Jakuba Vránu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud