20. listopadu 2019 • 06:40

Pastrňák dvakrát skóroval a dál je nejlepší, Mrázek a Nečas vedli Canes

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník David Pastrňák potvrdil pozici nejlepšího střelce NHL dvěma góly, kterými pomohl Bostonu k úterní výhře 5:1 na ledě New Jersey a byl zvolen první hvězdou zápasu. Vítězství podpořil dvěma asistencemi David Krejčí. Carolina uspěla v Chicagu 4:2 i díky brance Martina Nečase a 30 zákrokům Petra Mrázka. Tomáš Nosek zlomil ve třetí třetině gólem nerozhodný stav 1:1 a nasměroval Vegas k výhře 4:2 nad Torontem.



Boston udeřil v 15. minutě dvakrát během čtrnácti sekund. U obou gólů si připsal druhou asistenci Krejčí, který nahradil v elitním útoku zraněného Patrice Bergerona.

„Je vždy hezké, když dostanete šanci si zahrát s takovými hráči,“ řekl Krejčí ke spolupráci s Bradem Marchandem a Pastrňákem. Společně nasbírali sedm bodů (2+5). „Patří k nejlepším hráčům na světě, hrozně mi to usnadňovali,“ doplnil český centr, který bodoval ve čtvrtém zápase za sebou (0+6).

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Boston

Krejčí přihrál u úvodní trefy na modrou čáru Marchandovi, ten přenesl hru na levou stranu a Matt Grzelcyk se prosadil z bodu pro vhazování. Vzápětí Krejčí založil rychlý protiútok, ve kterém Marchand nabil Pastrňákovi. Havířovský rodák zvýšil na 2:0 střelou bez přípravy z levého kruhu.

New Jersey v závěru prostřední třetiny snížilo, ale ve 44. minutě využil Pastrňák bleskově přesilovou hru ranou zpoza pravého kruhu a připsal si 19. zásah sezony. Výhru pojistili obránce Grzelcyk druhým gólem v zápase a Connor Clifton.

Nečas otevřel skóre proti Chicagu

Nečas otevřel v 15. minutě skóre, když si v nájezdu dvou hráčů na gólmana vyměnil kotouč s Ninem Niederreiterem a zakončil akci do prázdné branky. Český útočník řekl, že do takové situace se v zápase dostal pravděpodobně poprvé od žáků. „Tohle nikdy netrénujete,“ podotkl Nečas. „Doufal jsem, že ho přihrávkami dostaneme do těžší pozice, a vyšlo to,“ potěšilo českého útočníka, který bodoval v listopadu v osmi z devíti zápasů (3+6).

V prostřední části zvýšili Andrej Svečnikov a Niederreiter. Mrázek, který vychytal i únik Dominika Kubalíka, držel nulu do 53. minuty. Poté během 70 sekund snížili Erik Gustafsson a Connor Murphy. Další šance český gólman kryl a vítězství zpečetil při hře bez brankáře Sebastian Aho.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Carolina

„Myslím si, že jsme hráli velmi dobře ve středním pásmu. Jejich nejlepším hráčům, jakým je například Kane, nemůžete dát hodně prostoru, protože je pak nemožné je zastavit a vždy z toho něco vytvoří. Většinu zápasu se nám to dařilo. Poté dali dva rychlé góly, ale třetí už naštěstí ne. I díky Petrovi, který předvedl několik skvělých zákroků,“ řekl Nečas. Mrázek už v této sezoně Chicago jednou vynuloval.

Nosek uspěl, Fleury kouzlil

Tomáš Nosek, jenž nebodoval v předchozích čtrnácti zápasech, odpověděl za 41 sekund na vyrovnávací branku Toronta. Český centr obral soupeře ve středním pásmu o puk a sólový únik zakončil precizním bekhendovým blafákem. O dvě minuty později zvýšil Mark Stone na 3:1. Na druhé straně ještě zápas zdramatizoval kontaktní trefou Zach Hyman, ale 450. vychytanou výhru Marca-Andreho Fleuryho zpečetil v závěru Cody Eakin.

VIDEO: Fleury předvedl neskutečný zákrok

„Měl jsem štěstí, že jsem hrál v dobrých týmech,“ řekl Fleury, který je sedmým gólmanem v historii NHL s tolika výhrami. O jubilejní vítězství se zasloužil 31 zásahy včetně efektního okamžiku, kdy se vrhl za stavu 3:2 po puku letícím do prázdné branky a ukryl ho v lapačce.

Hronek dvakrát nahrál, asistoval i Šimek

Radim Šimek zmírnil v závěru přihrávkou porážku San Jose s Edmontonem na konečných 2:5. „V minulém vzájemném utkání (výhra San Jose 6:3) jsme ubránili jejich první lajnu a McDavid s Draisaitlem nic neměli. Dnes to bylo naopak. Nedrželi jsme se našeho plánu, ztráceli jsme puky. Nejlepší taktikou, jak na ně, je hrát v jejich obranném pásmu, ale vůbec jsme se tam neudrželi,“ řekl útočník San Jose Tomáš Hertl.

Filip Hronek asistoval u dvou branek Detroitu při domácí prohře s Ottawou 3:4. Český obránce vstřelil za stavu 0:1 gól, ale trenérská výzva odhalila ofsajd Tylera Bertuzziho a rozhodčí branku odvolali. Radek Faksa pomohl přihrávkou k výhře Dallasu 6:1 nad Vancouverem. Český útočník se podílel na prvním gólu utkání a poprvé v NHL bodoval v sedmi zápasech za sebou (3+5).

Filip Hronek se vrátil do sestavy dvěma nahrávkamiFoto AP Photo/Paul Sancya

Brankář David Rittich neodvrátil 23 zásahy prohru Calgary 2:3 s Coloradem. Ze střídačky vítězů sledoval zápas Pavel Francouz, jenž utrpěl před týdnem zranění po kolizi s Markem Scheifelem a doteď nebyl týmu k dispozici.

Góly

Domácí: 56:11. Montour

Hosté: 07:14. Parise, 19:56. Parise, 25:29. Brodin, 57:46. Zucker

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – McCabe (A), Ristolainen, Dahlin, Montour, C. Miller, Jokiharju, Gilmour – Olofsson, Eichel (C), S. Reinhart (A) – Skinner, Rodrigues, Sheary – Vesey, Mittelstadt, Lazar – Asplund, Girgensons. Hlavní trenér: Ralph Krueger.

Hosté: Stalock (Dubnyk) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Soucy, Hunt – Zucker, E. Staal, Zuccarello – Parise (A), M. Koivu (C), Fiala – Greenway, J. Eriksson Ek, Kunin – Donato, V. Rask, Hartman. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

Rozhodčí

Wes McCauley, Dean Morton. Čároví: Shandor Alphonso, Brad Kovachik

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

15522 diváků

Góly

Domácí: 10:38. Sceviour, 12:30. Connolly, 26:46. Barkov, 30:23. Huberdeau, 57:28. Hoffman

Hosté: 06:26. Sanheim, 34:20. Frost

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Montembeault) – Yandle, Ekblad, Matheson, Strålman, Pysyk, Brown – Huberdeau, Barkov, Dadonov – B. Boyle, Trocheck, Connolly – Vatrano, Malgin, Hoffman – Toninato, Acciari, Sceviour.

Hosté: Hart (31. Elliott) – Provorov, Niskanen, Gostisbehere, Braun, Sanheim, P. Myers – Giroux, Frost, Konecny – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Voráček – Lindblom, Couturier, Farabee – Andreoff, M. Raffl, Pitlick.

Rozhodčí

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Góly

Domácí: 38:11. Coleman

Hosté: 14:26. Grzelcyk, 14:40. Pastrňák, 43:15. Pastrňák, 50:33. Grzelcyk, 53:42. Clifton

Sestavy

Domácí: Blackwood (Domingue) – P. K. Subban, Butcher, Severson, A. Greene (C), Vatanen, Müller – Bratt, Hischier, Hall (A) – Palmieri, J. Hughes, Wood – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, Zacha, Hayden.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Grzelcyk, Clifton, Vaakanainen – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – B. Ritchie, P. Lindholm, DeBrusk – Heinen, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

Rozhodčí

MacDougall, McIsaac – Barton, Brisebois

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

15 061 diváků

Góly

Domácí: 11:34. Rust, 16:18. B. Tanev, 34:31. B. Tanev, 42:39. Guentzel

Hosté: 22:39. Beauvillier, 25:30. B. Nelson, 55:41. Jo. Bailey, 58:28. Pulock, 62:55. B. Nelson

Sestavy

Domácí: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Rust, Malkin, Guentzel – B. Tanev, McCann, Kahun – Simon, Blandisi, Galchenyuk – Lafferty, Blueger, Aston-Reese.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Jo. Bailey – Dal Colle, Koivula, Komarov.

Rozhodčí

Pochmara, Joannette – Gibbons, Nagy

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 411 diváků

Góly

Domácí: 01:24. Robinson, 32:50. Dubois, 46:54. Bemström, 51:06. Jenner, 54:33. Dubois

Hosté: 16:31. Lehkonen, 24:29. Armia

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray – Bemström, Dubois, Milano – Atkinson (A), Riley Nash, Texier – Bjorkstrand, Jenner (A), Nyquist – J. Anderson, Wennberg, Robinson.

Hosté: Price (Kinkaid) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Mete, C. Fleury, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Domi – Weal, Kotkaniemi, Lehkonen – Cousins, N. Thompson, Hudon.

Rozhodčí

O'Rourke, Rooney – Amell, Sericolo

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

14 118 diváků

Góly

Domácí: 09:57. Fabbri, 18:32. Filppula, 57:14. Mantha

Hosté: 03:08. Duclair, 25:00. Duclair, 25:57. Pageau, 30:22. B. Tkachuk

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Howard) – Hronek, Green, Ericsson, Bowey, Cholowski, McIlrath – Mantha, D. Larkin (A), Bertuzzi – Athanasiou, Filppula, Fabbri – Hirose, Nielsen (A), Perlini – Erne, Glendening (A), Helm.

Hosté: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Goloubef (A), DeMelo, Borowiecki – Duclair, L. Brown, B. Tkachuk – Ennis, White, Naměstnikov – Co. Brown, Pageau (A), N. Paul – Veronneau, Tierney, Chlapík.

Rozhodčí

Charron, Rank – Shewchyk, Smith

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 156 diváků

Góly

Domácí: 37:24. Perron, 46:20. Sundqvist, 59:56. Schwartz

Hosté: 16:36. Cirelli

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Pietrangelo, Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Bozak – Blais, R. O'Reilly, Perron – Thomas, Sundqvist, Sanford – MacEachern, K. Kostin, Barbašev.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman, Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – T. Johnson, B. Point, Kučerov – Verhaeghe, Stamkos, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon.

Rozhodčí

Kozari, L'Ecuyer – Pancich, Gawryletz

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 38:11. Bonino

Hosté: 19:42. Laine, 23:47. Ehlers

Sestavy

Domácí: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm, Santini, Hamhuis – F. Forsberg, Johansen (A), Arvidsson – Järnkrok, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Sissons, Watson, Olivier.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), Poolman, D. Kulikov, Pionk, Beaulieu, Sbisa – Connor, Scheifele (A), Laine – Ehlers, Wheeler (C), Roslovic – Copp, Lowry, Perreault – Luoto, Gustafsson, L. Shaw.

Rozhodčí

Peel, Lambert – Cherrey, Murray

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 165 diváků

Góly

Domácí: 52:05. E. Gustafsson, 53:15. C. Murphy

Hosté: 14:24. Nečas, 20:53. Svečnikov, 31:54. Niederreiter, 59:42. Aho

Sestavy

Domácí: Lehner (Crawford) – Keith (A), C. Murphy, de Haan, Seabrook (A), Määttä, E. Gustafsson – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – DeBrincat, D. Strome, P. Kane – Carpenter, Kämpf, D. Kubalík – Z. Smith, Dach, A. Shaw. Hlavní trenér: Jeremy Colliton.

Hosté: Mrázek (Reimer) – Slavin (A), D. Hamilton, Edmundson, Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk – Dzingel, J. Staal (C), Foegele – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Wallmark, Nečas – B. McGinn, Luostarinen, Martinook (A). Hlavní trenér: Rod Brind'Amour.

Rozhodčí

Justin StPierre, Chris Lee. Čároví: Julien Fournier, Brian Mach

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21325 diváků

Góly

Domácí: 07:53. Ja. Benn, 29:59. Ja. Benn, 33:37. Fedun, 42:44. Heiskanen, 43:24. Dowling, 48:29. Perry

Hosté: 31:24. Horvat

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – Lindell, Fedun, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, R. Polák – Ja. Benn, Dowling, Seguin – Gurjanov, Pavelski, Radulov – Caamano, Dickinson, Perry – Cogliano, Faksa, Comeau.

Hosté: Markström (Demko) – Edler, T. Myers, Q. Hughes, Ch. Tanev, Jo. Benn, Stecher – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Virtanen – Bärtschi, Gaudette, Leivo – Schaller, Beagle, Eriksson.

Rozhodčí

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Góly

Domácí: 37:41. D. Ryan, 55:44. Mangiapane

Hosté: 03:21. Burakovsky, 18:25. Burakovsky, 33:15. Kameněv

Sestavy

Domácí: Rittich (Talbot) – Giordano, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Kylington, Davidson – J. Gaudreau, Backlund, E. Lindholm – Mangiapane, Monahan, Tkachuk – Rinaldo, Jankowski, Frolík – Lucic, D. Ryan, Dubé.

Hosté: Grubauer (Francouz) – Graves, Makar, Girard, E. Johnson, Zadorov, Cole – Burakovsky, MacKinnon, Donskoi – Ničuškin, Kadri, Compher – Nieto, Bellemare, Jayson Megna – O'Connor, Kameněv, Tynan.

Rozhodčí

Walsh, Meier – Gawryletz, Mills

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 698 diváků

Góly

Domácí: 28:07. Glass, 48:07. Nosek, 50:22. Mark Stone, 59:39. Eakin

Hosté: 47:26. Spezza, 52:47. Hyman

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill, Engelland – Pacioretty, W. Karlsson, R. Smith – Marchessault, Eakin, Mark Stone – Tuch, Stastny, Glass – Carrier, Nosek, Reaves.

Hosté: Andersen (Kaskisuo) – Rielly, Ceci, Muzzin, Holl, Dermott, Barrie – Hyman, Tavares, Kapanen – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – I. Michejev, Spezza, Petan – N. Shore, F. Gauthier, Engvall.

Rozhodčí

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18.292 diváků

Góly

Domácí: 09:23. Labanc, 49:43. Goodrow

Hosté: 03:34. M. Granlund, 07:59. Kassian, 19:45. Khaira, 37:19. Neal, 46:34. McDavid

Sestavy

Domácí: M. Jones (Dell) – Burns, R. Šimek, E. Karlsson (A), Vlasic, Ferraro, Dillon – Labanc, Couture (C), E. Kane – Goodrow, Hertl, Meier – Marleau, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Radil.

Hosté: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Jones, Klefbom (A), Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Khaira – J. Archibald, Sheahan, Nygård – Chiasson, Haas, M. Granlund.

Rozhodčí

Chmielewski, StLaurent – Galloway, Knorr

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 147 diváků

Davida Pastrňáka si hlídá Jesper Bratt z New Jersey
Davida Pastrňáka si hlídá Jesper Bratt z New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud