23. listopadu 2019 • 06:45

Simon pomohl Pittsburghu přihrávkou k výhře, Ottawa s Chlapíkem jede

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Dominik Simon přispěl v pátečním utkání NHL jednou přihrávkou k výhře Pittsburghu 4:1 nad New Jersey. Stejným výsledkem porazila také Ottawa na svém ledě New York Rangers a poprvé v sezoně zvítězila ve třech utkáních za sebou.



Pittsburgh otevřel skóre v osmé minutě i díky Simonovi. Český hokejista zachytil u levého mantinelu rozehrávku, puk přihrál Dominiku Kahunovi, ten se vyhnul obránci a bekhendem se trefil do růžku.

New Jersey vyrovnalo v úvodu druhé třetiny po trefě Taylora Halla. Jake Guentzel strhl vedení na stranu Penguins v polovině utkání a výhru pojistili Jared McCann a John Marino ve 43. minutě během 25 sekund.

"Naše bilance to sice úplně neukazuje, ale hrajeme dobře. Když všechny čtyři lajny šlapou, jsme těžko k zastavení," uvedl Guentzel, první hvězda zápasu a autor vítězné branky, jenž uspěl v sólovém úniku s blafákem. Guentzel tvoří nově elitní lajnu s Jevgenijem Malkinem a Bryanem Rustem a ta při absenci Sidneyho Crosbyho zaznamenala v pěti zápasech 20 bodů (8+12). Lídr Pittsburghu by měl po operaci kýly chybět šest týdnů.

Tristan Jarry k výhře přispěl 36 zákroky. New Jersey je v ligové tabulce předposlední, horší je pouze Detroit. "Máme skvělé momenty, ale taky jsme hodně nevyrovnaní. Potřebujeme víc od hráčů jako jsem já, pokud to chceme změnit," přiznal Travis Zajac. Jeho spoluhráč Pavel Zacha vyšel naprázdno, za listopad má jen tři asistence v 11 zápasech a šest záporných bodů.

VIDEO: Podívejte se na asistenci Dominika Simona

 

V kabině Rangers zavládlo rozčarování

Ottawě vyšel úvod. Po 57 sekundách hry dal první gól Thomas Chabot a v 7. minutě zvýšil Logan Brown premiérovou trefou v NHL. Ještě v úvodní třetině si srazil nahození Jacoba Trouby do branky Anders Nilsson, pak ale zlikvidoval 30 střel a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

Kanadský klub stvrdil sedmou výhru z posledních devíti zápasů ve druhé třetině trefami Tylera Ennise a Anthonyho Duclaira. "Spousta hráčů zažila v minulé sezoně hodně porážek, zejména na jejím konci. Je příjemné si teď vychutnávat úspěch," připomněl D.J. Smith, trenér Ottawy, která skončila v předchozím ročníku poslední.

Senators se ocitli na dně tabulky i během této sezony, ale aktuální forma je vynesla těsně pod hranu postupu do play off. Na vzestupu se podílel v posledních devíti zápasech Filip Chlapík čtyřmi body (2+2). V pátek ale člen čtvrté řady Ottawy nebodoval.

V kabině Rangers zavládlo rozčarování, v minulém utkání totiž zdolali lídra NHL Washington. "Myslel jsem si, že už jdeme správným směrem. Tohle nás vrací zpátky" zlobil se kouč Rangers David Quinn.

V souboji švédských gólmanů Nilsson předčil Henrika Lundqvista. "Hrajeme teď opravdu dobře a první třetina, ta byla jednou z nejlepších v sezoně," liboval si Nilsson, jenž v posledních čtyřech domácích zápasech pustil jen pět branek.

V dresu Rangers nebodoval Filip Chytil, ale v této sezoně má slušnou bilanci 6+2 v 11 zápasech. Jeho spoluhráč obránce Libor Hájek stále čeká na první trefu, na kontě má čtyři asistence.

Kanadské bodování:

1. Draisaitl (Edmonton) 24 44 (16+28)
  McDavid (Edmonton) 24 44 (16+28)
3. Marchand (Boston) 22 37 (15+22)
4. Pastrňák (Boston) 22 36 (20+16)
5. Carlson (Washington) 24 36 (8+28)
6. MacKinnon (Colorado) 22 32 (13+19)
7. Huberdeau (Florida) 22 30 (10+20)
8. Kane (Chicago) 22 29 (11+18)
9. Barkov (Florida) 22 29 (7+22)
10. Matthews (Toronto) 24 28 (15+13)

Góly

Domácí: 07:51. Kahun, 32:27. Guentzel, 42:05. McCann, 42:30. Marino

Hosté: 20:31. Hall

Sestavy

Domácí: Jarry (M. Murray) – Dumoulin (A), Marino, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson, Trotman – Guentzel, Malkin (A), Rust – Galchenyuk, McCann, B. Tanev – Kahun, Simon, Hörnqvist (A) – Aston-Reese, Blueger, Lafferty.

Hosté: Blackwood (43. Domingue) – A. Greene (C), Severson, Butcher, P. K. Subban, Müller, Vatanen – Hall (A), Hischier, Palmieri – Wood, Zacha, Bratt – J. Boqvist, J. Hughes, Simmonds – Coleman, Zajac (A), N. Gusev.

Rozhodčí

Lee, Skilliter – Brisebois, Baker

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18.420 diváků

Góly

Domácí: 00:57. Chabot, 06:32. L. Brown, 21:11. Ennis, 33:24. Duclair

Hosté: 17:20. Trouba

Sestavy

Domácí: A. Nilsson (C. Anderson) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Hainsey (A), Borowiecki, Jaroš – B. Tkachuk, L. Brown, Duclair – Ennis, Tierney, White (A) – N. Paul, Pageau, Co. Brown – Chlapík, Beaudin (A), Veronneau. Hlavní trenér: D.J. Smith.

Hosté: H. Lundqvist (Georgijev) – Hájek, Trouba (A), Skjei, DeAngelo, R. Lindgren, Fox – Panarin, R. Strome, Fast (A) – Kreider (A), Chytil, Bučněvič – Lemieux, B. Howden, Kakko – Gettinger, McKegg, Br. Smith. Hlavní trenér: David Quinn.

Rozhodčí

Dean Morton, Tim Peel. Čároví: Libor Suchánek, Bevan Mills

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud