18. ledna 2020 • 06:45

Kanonáda! Tampa potupila Jets, Palát třikrát přihrával. Zadina dal gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Ondřej Palát pomohl v NHL třemi asistencemi k výhře Tampy Bay 7:1 na ledě Winnipegu. Všechny přihrávky českého útočníka zužitkoval Anthony Cirelli, který si připsal první hattrick v soutěži a byl zvolen největší hvězdou zápasu. Filip Zadina dal jediný gól Detroitu, který doma podlehl Pittsburghu 1:2 v prodloužení.



Tampa Bay vedla už ve 32. minutě 5:0. První gól utkání připravil Palát, který zatáhl puk do útočného pásma, navázal na sebe oba obránce a přihrál mezi kruhy skórujícímu Cirellimu. Oba si zopakovali spolupráci v závěru první třetiny. Český útočník přihrál do prostoru Cirellimu, který se ocitl sám před brankářem a bekhendovou kličkou zvýšil na 3:0.

Hattrick zkompletoval dvaadvacetiletý Kanaďan se štěstím, protože si jeho přihrávku srazil hokejkou do vlastní branky Dmitrij Kulikov. U gólu si připsal přihrávku Palát, který tři asistence v jednom utkání NHL posbíral naposledy před necelými třemi roky.

"Je to mimořádná věc. Dát hattrick je super těžké, nestává se to v této lize často. Budu si tenhle moment pamatovat do konce života," pronesl Cirelli, který za odměnu dostal od spoluhráčů pěnovou spršku. "Stále ji mám v uších, proto dobře neslyším. Ale užívám si to a mám radost, že jsou z toho všichni nadšení," doplnil. Dvě branky vstřelil Nikita Kučerov a brankář Andrej Vasilevskij vychytal výhru v desátém startu za sebou.

VIDEO: Podívejte se na demolici Winnipegu v sestřihu

Zadina otevřel ve 24. minutě skóre gólem z přesilové hry a zaznamenal šestou trefu v sezoně. Český útočník využil clony Givaniho Smithe a prosadil se střelou z pravého kruhu, která prošla Mattu Murraymu mezi betony.

"Givani je velký chlap, úplně mu zakryl výhled, tak jsem vystřelil. Nebylo těžké skórovat, protože brankář nic neviděl. Gól byl výsledkem jeho dobré práce a mé dobré střely," uvedl Zadina. Smith se pokoušel jeho střelu tečovat, ale promáchl. "I kdyby se mu to povedlo, byl bych rád. Na tom nezáleží, kdo dá gól. Potřebujeme hlavně vyhrávat," podotkl.

Na začátku třetí třetiny vyrovnal Bryan Rust a prodloužení rozhodl Sidney Crosby, který po dvouměsíční absenci získal ve třech zápasech šest bodů (3+3). "Je to působivé. Většina hráčů by potřebovala nějaký čas, aby se po zranění opět adaptovala na tempo zápasů NHL. Ale pokud se mě ptáte, zda jsem překvapený, odpovím ne. Denně vidím jeho pracovní nasazení a jak se připravuje, aby byl ve formě," uvedl trenér Pittsburghu Mike Sullivan.

Gólman Detroitu Jimmy Howard si připsal třináctou prohru za sebou. "Je potřeba pokračovat v práci a nemyslet na to," uvedl Howard, který v utkání zastavil 35 střel. "Chtěli jsme, aby to dopadlo jinak, ale nasazení bylo dobré. Rozhodně jsme podali mnohem lepší výkon než minule s Islanders (2:8)," dodal gólman.

VIDEO: Podívejte se na gól Filipa Zadiny proti Pittsburghu

Carolina prohrála s Anaheimem 1:2 v prodloužení. Hurricanes se sice ujali ve čtvrté minutě vedení trefou Sebastiana Aha, ale ještě v první třetině vyrovnal Erik Gudbranson a v čase 61:36 rozhodl Sam Steel z úniku.

Na straně poražených zůstal na střídačce Petr Mrázek, který chytal o den dříve, a týmu scházel poprvé i klíčový bek Dougie Hamilton, který v den utkání podstoupil operaci zlomené lýtkové kosti. "Je důležitým členem týmu, ale hlavně jsme nehráli s patřičným nasazením. To bylo evidentní," prohlásil trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Góly

Domácí: 23:29. Zadina

Hosté: 43:36. Rust, 61:33. Crosby

Sestavy

Domácí: Howard (Pickard) – Nemeth, Green, Daley, Hronek, Bowey, Biega – Bertuzzi, D. Larkin (A), Glendening – Zadina, Filppula, Fabbri – Helm, Nielsen (A), Erne – Abdelkader (A), Ehn, Smith.

Hosté: M. Murray (Jarry) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, Marino, Riikola, Ruhwedel – McCann, Crosby (C), Simon – Kahun, Malkin (A), Rust – Galchenyuk, Agozzino, Hörnqvist – Aston-Reese, Blueger, B. Tanev.

Rozhodčí

Rehman, Brenk – Nansen, Baker

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Góly

Domácí: 03:59. Aho

Hosté: 18:18. Gudbranson, 61:36. Steel

Sestavy

Domácí: Reimer (Mrázek) – Slavin (A), Edmundson, Gardiner, Pesce, H. Fleury, T. van Riemsdyk – Svečnikov, J. Staal (C), B. McGinn – Foegele, Aho, T. Teräväinen – Dzingel, Haula, Nečas – Niederreiter, Wallmark, Martinook (A).

Hosté: R. Miller (Gibson) – Fowler, Manson (A), H. Lindholm, Gudbranson, Ja. Larsson, Holzer – Rakell, Getzlaf (C), Sprong – Jones, Steel, O. Kaše – D. Shore, Henrique, Silfverberg (A) – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Rozhodčí

Walsh, Luxmore – Murphy, Barton

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

16.913 diváků

Góly

Domácí: 31:45. Roslovic

Hosté: 09:27. Cirelli, 12:21. Kučerov, 19:07. Cirelli, 27:21. Kučerov, 31:10. Verhaeghe, 47:48. Cirelli, 50:45. Killorn

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (32. Brossoit) – D. Kulikov, Morrissey, Pionk, Niku, Sbisa, Bitetto – Laine, Scheifele, Connor – Ehlers, Copp, Wheeler – Roslovic, Lowry, Perreault – Appleton, N. Shore, G. Bourque.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Shattenkirk, Sergačjov – Kučerov, T. Johnson, Palát – B. Point, Cirelli, Stamkos – Killorn, Paquette, Maroon – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

Rozhodčí

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud