22. ledna 2020 • 06:35

Krejčí a Voráček dali vítězné góly, Nečas předvedl parádu, Mrázek výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník David Krejčí rozhodl v NHL gólem v čase 52:18 o výhře Bostonu 3:2 nad Vegas. Český centr si připsal i přihrávku a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Vítěznou branku vstřelil také Jakub Voráček a Philadelphia i díky jeho desáté trefě v sezoně porazila Pittsburgh 3:0. Martin Nečas pomohl gólem k výhře Caroliny 4:1 nad Winnipegem. V dresu vítězů kryl Petr Mrázek šestnáct střel.



Boston dvakrát prohrával. V prvním případě vyrovnal Jeremy Lauzon, který po přihrávce Krejčího prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Na začátku třetí třetiny upravil Jake DeBrusk na 2:2 a Krejčí, který vynechal předchozí dva zápasy kvůli zranění, otočil z dorážky. Český útočník u gólu nejdříve tečoval střelu Brandona Carla, kterou Marc-Andre Fleury reflexivně vyrazil, a následně doklepl puk do prázdné branky.

„Chtěli jsme vyhrát poslední zápas před Utkáním hvězd. Můžeme si teď trochu užít přestávku,“ uvedl Krejčí, který už poslední dva dny trénoval. Bruins ale zvažovali, zda by nebylo užitečnější nechat českého hráče ještě odpočívat. „Vždy chcete hrát. Cítil jsem se včera i ráno dobře, chtěl jsem hrát. Jsem rád, jak jsme se rozhodli,“ dodal.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Vegas

V Bostonu vládne spokojenost: v lize je tým druhý o bod za Washingtonem a Atlantickou divizi vede o osm bodů před Tampou Bay. „Víme, jak hrát, a poznáme, kdy nám to jde a kdy ne. Máme v tabulce 70 bodů, jsme v čele divize. Jsme šťastni, kde jsme a jak se to vyvíjí. Ale víme, že to nejdůležitější přijde v play off,“ podotkl Krejčí.

Jeho spoluhráč David Pastrňák, který bude v Utkání hvězd kapitánem Atlantické divize, nebodoval. Na straně poražených odehrál Tomáš Nosek dvoustý zápas v NHL.

Voráček přidal desátý gól sezony

Voráček, druhá hvězda zápasu, otevřel skóre v 26. minutě. Český útočník si najel z levé strany za obranu Pittsburghu na přihrávku Seana Couturiera a bekhendovou kličkou překonal Tristana Jarryho. V závěru druhé třetiny zvýšil James van Riemsdyk a výhru Philadelphie zpečetil Justin Braun v power play gólem do prázdné branky.

Brian Elliott potřeboval k první nule od listopadu 2018 pouze devatenáct zákroků. „Když jim dáte čas a prostor, využijí toho. Dobře jsme se ale pohybovali. To byl klíč k úspěchu. Dobře jsme i bránili a pohlídali si jejich nejlepší hráče. Řekl bych, že jsme je svým výborným defenzivním výkonem frustrovali,“ prohlásil Elliott.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Pittsburgh

Kouč Pittsburghu Mike Sullivan ale podotkl, že hosté Philadelphii zápas hodně usnadnili. „Nedohrávali jsme souboje, s pukem jsme nic nevymysleli. Scházelo nám nasazení, kluci nespolupracovali. Nenašel bych na naší hře nic pozitivního. To je zklamání,“ prohlásil. Řada Sidneyho Crosbyho, který nastupuje s Dominikem Simonem, byla na ledě u dvou branek.

Williams zpátky jako hrdina

Carolina položila základ výhry v úvodní třetině, kterou ovládla 3:1. Nečas vstřelil ve třetí minutě první gól zápasu. Jedenadvacetiletý útočník dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy, natlačil se před branku a průnik zakončil bekhendovou kličkou. „To byla jediná možnost, co jsem mohl udělat. Přední tyč měl dobře pokrytou, tam nebylo žádné místo,“ komentoval Nečas dvanáctý zásah v sezoně. Český hráč je v tabulce střelců mezi nováčky na třetím místě, s 21 góly vede jeho krajan Dominik Kubalík z Chicaga.

Hlavním hrdinou zápasu se stal Justin Williams, který se v lednu vrátil k hokeji po osmi měsících. Zkušený útočník rozhodl minule v prvním startu v sezoně rozstřel, tentokrát dal dva góly Caroliny. „Neočekával jsem to, ale ani mě to nepřekvapuje,“ řekl trenér Rod Brind'Amour na adresu Williamse, který minulou sezonu dovedl Hurricanes v roli kapitána do finále Východní konference.

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - Winnipeg

V září ale oznámil, že si potřebuje na nějaký čas od hokeje odpočinout. Vrátil se ve velkém stylu. „Cítil jsem se dnes dobře. Lépe než minule a těžil jsem ze skvělých přihrávek,“ prohlásil Williams. „Ve druhé třetině jsme ale nehráli dobře, trochu jsme se odchýlili od našeho systému. Petr (Mrázek) nemusí vždy chytit to, co dnes chytil. Podržel nás, vyhráli jsme. To je skvělé,“ dodal.

Kubalík teprve podruhé v lednu nebodoval a s Chicagem podlehl doma Floridě 3:4. Za vítěze dal hattrick Frank Vatrano. Newyorské derby vyhráli Islanders, kteří na ledě Rangers vedli už o čtyři góly a nakonec zvítězili 4:2.

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Leon Draisaitl 43 67 110 71 -7 18 218
2. Connor McDavid 34 63 97 64 -6 28 212
3. David Pastrňák 48 47 95 70 21 40 279
4. Artěmij Panarin 32 63 95 69 36 20 209
5. Nathan MacKinnon 35 58 93 69 12 12 315
6. Brad Marchand 28 59 87 70 25 82 185
7. Nikita Kučerov 33 52 85 68 26 38 210
8. Patrick Kane 33 51 84 70 8 40 275
9. Auston Matthews 47 33 80 70 19 8 290
10. Jack Eichel 36 42 78 68 5 34 227
Góly

Domácí: 11:40. Lauzon, 44:26. DeBrusk, 52:18. Krejčí

Hosté: 01:24. Mark Stone, 30:59. Hague

Sestavy

Domácí: Halák (Vladař) – Carlo, Krug, McAvoy, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí (A), Heinen – Bjork, Coyle, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Blidh. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), Stephenson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, N. Roy, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí

Furman South, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Ryan Daisy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 53:45. Bučněvič, 55:32. Kreider

Hosté: 13:35. Jo. Bailey, 16:35. Beauvillier, 29:52. Lee, 43:13. B. Nelson

Sestavy

Domácí: Georgijev (H. Lundqvist) – Skjei, Trouba, M. Staal, DeAngelo, R. Lindgren, Fox – Kreider, Zibanejad, Lemieux – Bučněvič, R. Strome, Fast – B. Howden, Chytil, Kakko – Br. Smith, McKegg, Haley.

Hosté: Greiss (Varlamov) – Leddy, Pulock, D. Toews, Mayfield, Dobson, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Johnston – Jo. Bailey, Brassard (A), Kühnhackl – M. Martin, Cizikas, Komarov.

Rozhodčí

Hebert, McCauley – Sericolo, Devorski

Stadion

Madison Square Garden, New York

Góly

Domácí: 25:26. Voráček, 38:40. J. van Riemsdyk, 59:01. Braun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Elliott (Lyon) – Provorov, Niskanen, Sanheim, P. Myers, Hägg, Braun – Farabee, Couturier (A), Voráček (A) – J. van Riemsdyk, Giroux (C), Konecny – Laughton, K. Hayes, Aube-Kubel – Rubcov, Bunnaman, Pitlick.

Hosté: Jarry (M. Murray) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, Marino, Riikola, Ruhwedel – Simon, Crosby (C), Hörnqvist – McCann, Malkin (A), Rust – Aston-Reese, Blueger, B. Tanev – Galchenyuk, Agozzino, Lafferty.

Rozhodčí

Walsh (USA), O’Rourke – Nagy, Brisebois (všichni CAN)

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19 120 diváků

Góly

Domácí: 02:28. Nečas, 05:30. Williams, 18:22. T. Teräväinen, 49:13. Williams

Hosté: 06:26. Laine

Sestavy

Domácí: Mrázek (Reimer) – Edmundson, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Niederreiter, J. Staal (C), Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Foegele – Nečas, Dzingel, Martinook (A) – Williams, Wallmark, B. McGinn.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – D. Kulikov, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Niku, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Appleton, Copp, Perreault – Harkins, N. Shore, G. Bourque.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Rooney – Murray, Gibbs

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

14 607 diváků

Góly

Domácí: 33:33. Dach, 44:00. Caggiula, 58:45. P. Kane

Hosté: 24:43. Dadonov, 26:14. Vatrano, 30:04. Vatrano, 39:23. Vatrano

Sestavy

Domácí: Lehner (Crawford) – C. Murphy, E. Gustafsson, Boqvist, Keith, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews, D. Kubalík – P. Kane, Carpenter, Saad – Kämpf, Dach, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, A. Nylander.

Hosté: Bobrovskij (Montembeault) – Ekblad, Matheson, Strålman, Stillman, Brown, Yandle, Pysyk – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Acciari, Trocheck, Connolly – Hoffman, Toninato, Vatrano – B. Boyle, Sceviour.

Rozhodčí

Stadion

United Center, Chicago

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud