28. ledna 2020 • 06:45

Vrána zářil proti Montrealu a prodloužil sérii. Kaše dál krásný gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Jakub Vrána pomohl v NHL gólem a asistencí Washingtonu k výhře na ledě Montrealu 4:2. Třiadvacetiletý český hokejista vstřelil vítěznou branku Capitals a bodoval v devátém utkání v řadě. Vrána má na kontě 23 gólů a je po Davidu Pastrňákovi z Bostonu druhým nejlepším českým střelcem v soutěži. Útočník Ondřej Kaše svým šestým gólem v sezoně neodvrátil prohru Anaheimu se San Jose 2:4.



Washington bez Alexandra Ovečkina, který za odmítnutí účasti ve víkendovém Utkání hvězd musel vynechat jeden zápas, vyhrál počtvrté v řadě a upevnil si první místo v soutěži. Výhru Capitals řídili Tom Wilson a Vrána, kteří vstřelili gól a přidali jednu asistenci. Český útočník je s 22 brankami třetí nejlepší střelec v lize při hře v plném počtu. Lépe jsou na tom pouze Auston Matthews z Toronta (25) a Ovečkin (23).

"Je jasné, že jeho (Ovečkinova) absence pro nás znamená v ofenzivě velkou ztrátu, ale semkli jsme se jako tým a dokázali si vytvořit spoustu šancí. Zejména čtvrtá řada hrála opravdu dobře," řekl Vrána, který si připsal více než jeden bod v utkání podeváté v sezoně.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou branku Jakuba Vrány

Jamie Benn z Dallasu ukončil ve třetí minutě prodloužení desetizápasovou vítěznou sérii brankáře Tampy Bay Andreje Vasilevského. Ruskému gólmanovi nestačilo k další výhře ani 32 zásahů. Tampa prohrála potřetí z posledních pěti utkání, ale v tabulce Východní konference drží čtvrté místo. Obránce Jan Rutta si připsal asistenci na úvodní gól Stevena Stamkose, který se v zápase prosadil dvakrát.

Benn vstřelil sedmý gól v prodloužení v kariéře a zařadil se na druhé místo v historii Stars po bok spoluhráče Tylera Seguina. První je Mike Modano, který má na kontě devět gólů v prodloužení.

Devatenáctiletý bek Toronta Rasmus Sandin vstřelil svůj první gól v NHL. Mladý Švéd ve svém desátém utkání přidal i jednu asistenci a připsal si již šest bodů. Toronto porazilo Nashville 5:2 a na desátém místě ve Východní konferenci ztrácí dva body na příčky zaručující play off. Výhru Maple Leafs pečetil gólem do prázdné branky Auston Matthews a dal 35. gól v sezoně. V souboji o Maurice Richard Trophy se posunul na druhé místo, dvě branky za vedoucího Pastrňáka.

Kaše ujel v oslabení

Veterán Patrick Marleau a Stefan Noesen dvěma góly rozhodli o výhře San Jose nad Anaheimem 4:2. Čtyřicetiletý Marleau vyrovnal svým 561. gólem v kariéře Mikea Modana na 25. místě v historických tabulkách soutěže. Obránce Sharks Erik Karlsson si díky asistenci připsal 600. bod v NHL.

San Jose výborně vstoupilo do utkání a v páté minutě vedlo již 2:0. Anaheim dostal ve 30. minutě na dostřel Ondřej Kaše, který v oslabení využil chyby domácích hráčů v útočném pásmu a únik zakončil perfektním bekhendovým blafákem. Anaheim ale vyrovnat nedokázal a Sharks dovedli zápas do vítězného konce.

VIDEO: Podívejte se na perfektní blafák Ondřeje Kaše v oslabení

Vedoucí tým Západní konference St. Louis nestačil na Vancouver a prohrál potřetí v řadě. Vítězství Canucks nad obhájcem Stanleyova poháru dvěma góly zajistil J. T. Miller. Hráči New Jersey zdolali Ottawu 4:3 po samostatných nájezdech, brankář Senators Marcus Högberg kryl v zápase 50 střel a vytvořil nováčkovský klubový rekord. Vítězný nájezd proměnil Nikita Gusev a ukončil sérii tří proher Devils.

Góly

Domácí: 01:55. Petry, 47:30. Weise

Hosté: 18:30. T. Wilson, 22:03. Boyd, 34:51. J. Vrána, 59:37. Bäckström

Sestavy

Domácí: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber (C), Kulak, Mete, Petry (A), Scandella – Tatar, Danault, Kovalčuk – Domi, Suzuki, Armia – Poehling, Kotkaniemi, Lehkonen – Cousins, N. Thompson (A), Weise.

Hosté: Holtby (Samsonov) – Kempný, Carlson (A), Orlov, Jensen, Siegenthaler, Gudas – Pánik, Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie (A) – Hagelin, Eller, Boyd – Leipsic, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí

Joannette, Nicholson – Berg, Cherrey

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21.302 diváků

Góly

Domácí: 18:42. Ennis, 49:06. Naměstnikov, 49:41. Tierney

Hosté: 08:23. Severson, 24:28. Rooney, 56:39. Palmieri, 65:00. N. Gusev

Sestavy

Domácí: M. Högberg (C. Anderson (A)) – Hainsey (A), Chabot, N. Zajcev, Borowiecki (A), DeMelo, Reilly – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Co. Brown, Tierney, Naměstnikov – Boedker, White, Ennis – Batherson, Anisimov, Chlapík.

Hosté: Blackwood (Schneider) – A. Greene (C), P. K. Subban, Severson, Vatanen, Butcher, Müller – Bratt, Hischier (A), Palmieri (A) – Coleman, Zajac (A), N. Gusev – Zacha, J. Hughes, Simmonds – Wood, Rooney, Hayden.

Rozhodčí

Dunning, Morton – A. Smith, Murphy

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Góly

Domácí: 04:53. Mikael Granlund, 52:52. Arvidsson

Hosté: 04:13. W. Nylander, 07:12. Hyman, 24:41. Sandin, 32:17. Spezza, 58:28. Matthews

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Josi (C), Y. Weber, Fabbro, Ekholm, Irwin (A), Hamhuis – Watson, Johansen (A), Järnkrok – Mikael Granlund, Duchene, F. Forsberg – Arvidsson, Bonino, Grimaldi – C. Smith, Turris, Blackwell.

Hosté: Andersen – Muzzin, Holl, Dermott, Barrie, Sandin, Ceci – Hyman, Matthews (A), Marner (A) – Kerfoot, Tavares (C), W. Nylander – A. Johnsson, Engvall, Kapanen – Moore, F. Gauthier, Spezza.

Rozhodčí

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 37:49. Gurjanov, 49:06. Ja. Benn, 62:07. Ja. Benn

Hosté: 33:41. Stamkos, 58:34. Stamkos

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – R. Polák, Heiskanen, J. Klingberg, Lindell, Johns, Oleksiak – Radulov, Seguin, Ja. Benn – Hintz, Pavelski, Gurjanov – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Janmark.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Shattenkirk, Sergačjov – T. Johnson, Cirelli, Palát – Kučerov, B. Point, Stamkos – Maroon, Paquette, Killorn – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

Rozhodčí

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Góly

Domácí: 22:16. J. T. Miller, 31:12. J. T. Miller, 59:59. Horvat

Hosté: 03:06. Sanford

Sestavy

Domácí: Demko (Markström) – Q. Hughes, Ch. Tanev, Edler, Stecher, Fantenberg, T. Myers – J. T. Miller, E. Pettersson, Virtanen – Pearson, Horvat, Eriksson – Roussel, Gaudette, Boeser – Motte, Beagle, B. Sutter.

Hosté: Allen (Binnington) – Pietrangelo, Faulk, Bouwmeester, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Kyrou – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Steen, Thomas, Bozak – Sundqvist, J. de La Rose, Barbašev.

Rozhodčí

Schlenker, Walsh – Gawryletz, Murchison

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18.871 diváků

Góly

Domácí: 01:55. Noesen, 04:35. Marleau, 35:32. Marleau, 42:28. Noesen

Hosté: 29:04. O. Kaše, 58:07. N. Ritchie

Sestavy

Domácí: Dell (M. Jones) – Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Ferraro, R. Šimek – Meier, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton, Goodrow – Marleau, Gambrell, Sörensen – Noesen, Kellman, M. Karlsson.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Gudbranson, H. Lindholm, Manson, Fowler, Holzer, Ja. Larsson – Getzlaf, Rakell, Terry – D. Shore, Henrique, N. Ritchie – O. Kaše, Steel, Jones – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

Rozhodčí

Stadion

SAP Center, San Jose

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud