14. července 2020 • 10:56

Ruské hvězdy míří do NHL. Finta se smlouvou, Sorokin chytat nemůže

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Ilja Sorokin i útočník Michail Grigorenko opouštějí CSKA Moskva a budou působit v NHL. Čtyřiadvacetiletý Sorokin podepsal smlouvu s New York Islanders, o dva roky starší Grigorenko se stal definitivně hráčem Columbusu.



Návrat Grigorenka do zámoří byl prakticky jistý již od dubna, kdy olympijský vítěz z Pchjongčchangu podepsal s klubem smlouvu. Centrální registr NHL ji ale odmítl před 1. červencem zaregistrovat. Nyní se tak ale již stalo.

Grigorenko působil v elitní kanadsko-americké soutěži v letech 2011 až 2017. V NHL odehrál za Buffalo a Colorado 217 zápasů a zaznamenal 64 bodů za 22 gólů a 42 nahrávek. Před třemi lety se ale rozhodl vrátit domů a tři sezony hrál za CSKA Moskva, v jehož dresu loni získal Gagarinův pohár. Nyní podepsal smlouvu na sezonu 2020/21 s platem 1,2 milionu dolarů.

Sorokinův přesun za Atlantik ale stoprocentní není. Ruský reprezentační gólman, který se v roce 2018 podílel na triumfu sborné na olympiádě v Koreji, totiž oficiálně podepsal smlouvu pro aktuální sezonu, do které ale již v NHL nemůže zasáhnout. Formálně však přijde o jeden, nováčkovský rok, kdy mohou hráči podepisovat kontrakty jen za daných pravidel.

Vedle Sorokina a Grigorenka opustil moskevský CSKA v minulých dnech i další ruský reprezentant a nejlepší střelec KHL Kirill Kaprizov, který bude hrát za Minnesotu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud