6. srpna 2020 • 07:05

Skvělý Francouz slaví nulu! Boston prohrál a Crosby a spol. mají problém

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Pavel Francouz udržel ve své premiéře v play off NHL čisté konto a 27 zákroky dovedl Colorado ve skupině o nasazení do 1. kola k výhře 4:0 nad Dallasem. David Pastrňák nebodoval ani ve druhém utkání a s Bostonem podlehl Tampě Bay 2:3. V dresu vítězů si připsal Ondřej Palát asistenci u první branky. Chicago zdolalo Edmonton 4:3 a v kvalifikaci vede 2:1 na zápasy. Kubalík, který se v úvodním utkání série blýskl pěti body (2+3) vyšel podruhé za sebou naprázdno. Krok od vyřazení je Pittsburgh, který padl s Montrealem 3:4 a v sérii ztrácí 1:2 na duely.



Chicago se v úvodní třetině ujalo dvakrát vedení, trefili se Olli Määttä a Jonathan Toews. Za Edmonton pokaždé vyrovnal Leon Draisaitl a ve 40. minutě otočil skóre Connor McDavid. Gólmana Mikka Koskinena zachránila na začátku poslední části po střele Toewse potřetí v zápase tyč, ale v závěrečných šesti minutách se Blackhawks přeci jen dočkali. Tečí vyrovnal Matthew Highmore a zápas rozhodl Toews v čase 58:44.

Góly

Domácí:

Hosté: 03:19. Makar, 15:29. Donskoi, 37:30. Naměstnikov, 41:31. Burakovsky

Sestavy

Domácí: Chudobin (Oettinger) – Lindell (A), Harley, Heiskanen, Oleksiak, Johns, Sekera – Seguin (A), Hintz, Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Janmark – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Gurjanov. Hlavní trenér: Rick Bowness.

Hosté: Francouz (Grubauer) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Naměstnikov – Calvert, Bellemare, Nieto. Hlavní trenér: Jared Bednar.

Rozhodčí

TJ Luxmore, Kelly Sutherland. Čároví: Tony Sericolo, Jonny Murray

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Skóre otevřel ve čtvrté minutě ranou od modré čáry obránce Cale Makar, který je společně s Dominikem Kubalíkem z Chicaga v tříčlenné nominaci na cenu pro nejlepšího nováčka sezony. Poté měl Francouz štěstí, po střele Radka Faksy mu prošel puk pod výstrojí a zastavil se na brankové čáře. Ještě v úvodní třetině zvýšil bekhendem Joonas Donskoi.

Colorado vstřelilo zbývající dvě branky na přelomu druhé a třetí třetiny. Chybu Faksy, který ztratil na obranné modré čáře puk, potrestal z protiútoku Vladislav Naměstnikov. Jakoukoli naději zvrat sebral Dallasu ve 42. minutě krásnou střelou Alexandr Burakovsky. O nulu mohl Francouze připravit ve zbytku zápasu ze sólového úniku Corey Perry, ale český gólman jeho střelu vyrazil.

Góly

Domácí: 24:02. Haula, 40:41. Hoffman, 42:48. B. Boyle

Hosté: 36:26. Pageau, 58:33. B. Nelson

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Stillman, Brown, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Connolly, Haula, Hoffman – Hunt, Wallmark, B. Boyle – Pysyk, Acciari, Toninato.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Mayfield, D. Toews, Pelech, Pulock, Leddy, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Brassard, Pageau, Kühnhackl – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Barton, Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Florida snížila stav na 1:2 a nadále se snaží ukončit neúspěšnou šňůru čtyř prohraných sérií play off. Historická statistika ale hraje proti Panthers, protože v sériích hraných na tři vítězné zápasy nedotáhl vedení 2:0 do postupového konce pouze jeden celek z 56. Washington v roce 1985 v semifinále Patrickovy divize promarnil takový náskok s New York Islanders.

Skóre otevřel svou první brankou v dresu Floridy finský útočník Erik Haula. Křídelní hráč, který obléká dres Panthers od konce února, využil po šikovné přihrávce Jevgenije Dadonova početní výhodu a připsal si první přesilovkový gól ve vyřazovacích bojích.

O vyrovnání se koncem druhé třetiny postaral Jean-Gabriel Pageau, který z pravého kruhu prostřelil brankáře Sergeje Bobrovského. Zápas rozhodl začátek třetí části, kdy Panthers zásluhou Hoffmana a Boylea odskočili na rozdíl dvou branek. V závěrečné hře bez brankáře dokázali Islanders šťastným gólem Brocka Nelsona snížit, ale to bylo z jejich strany vše.

Góly

Domácí: 05:09. Dvorak, 47:08. Garland, 55:38. Hall, 58:06. Söderberg

Hosté: 27:31. Arvidsson

Sestavy

Domácí: Kuemper (Hill) – Demers, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Hjalmarsson (A), Oesterle – Kessel, Dvorak, Hall – Garland, Hinostroza, Grabner – Keller, Stepan, Richardson (A) – Fischer, Söderberg, Crouse.

Hosté: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Y. Weber, Tinordi – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg – Duchene, Turris, Mikael Granlund – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Watson, Sissons, Järnkrok.

Rozhodčí

StLaurent, Meier – Gibbons, Shewchyk

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Hokejisté Arizony porazili Nashville 4:1 a ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy. Coyotes poslal v 6. minutě do vedení Christian Dvorak. Stav 1:0 vydržel až do poloviny druhého dějství, kdy srovnal Viktor Arvidsson. O vítězi se rozhodovalo ve třetí třetině, která patřila Arizoně. Na zásah Conora Garlanda z 48. minuty navázali v závěrečné pětiminutovce Taylor Hall a Carl Soderberg. Jedním z klíčových mužů byl ale i brankář kojotů Darcy Kuemper, který pustil za svá záda jen jednu ze 40 střel Nashvillu. 

Góly

Domácí: 04:57. S. Weber, 30:13. Drouin, 35:50. Byron, 45:33. Petry

Hosté: 08:40. Hörnqvist, 09:39. Zucker, 25:34. Blueger

Sestavy

Domácí: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Byron (A), Kotkaniemi, Lehkonen – Evans, Domi, Weise.

Hosté: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Hörnqvist, Lafferty, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

Rozhodčí

Rehman, Pollock – Devorski, Alphonso.

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto, ON

Montrealu otočil souboj s Pittsburghem z 1:3 na 4:3 a v kvalifikaci o 1. kolo play off vede 2:1 na zápasy. Obrat završil Jeff Petry, který vstřelil vítězný gól i v prodloužení úvodního utkání série. Dvanáctý tým Východní konference tak dělí jediná výhra od postupu.

Góly

Domácí: 36:43. McAvoy, 41:47. Wagner

Hosté: 07:33. B. Point, 10:32. Killorn, 58:33. T. Johnson

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Krug, Carlo, Grzelcyk, Lauzon – Marchand (A), Bergeron (A), Pastrňák – N. Ritchie, Krejčí, Kuhlman – Bjork, Coyle, DeBrusk – Nordström, Kuraly, Wagner.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Shattenkirk, Sergačjov – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Stephens, Paquette.

Rozhodčí

Lee, Charron – Pancich, Amell

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Boston, který první zápas prohrál s Philadelphí 1:4, začal ospale a už v jedenácté minutě prohrával 0:2. Úvodní branka měla českou stopu: Palát přihrál Nikitovi Kučerovovi, jehož střelu Tuukka Rask neudržel a puk dorazil Brayden Point. Skóre zvýšil Alex Killorn, od jehož brusle se odrazila do branky střela Victora Hedmana od modré.

Nejlepší tým základní části se nevzdal a na přelomu druhé a třetí třetiny vyrovnal trefami Charlieho McAvoye a Chrise Wagnera. Poslední slovo měl ale Tyler Johnson, který v čase 58:33 rozhodl z dorážky o výhře Tampy Bay.

Boston, za který opět nehrál Ondřej Kaše, tak neobhájí pozici nejlepšího týmu Východní konference. "Podali jsme ale dobrý výkon. Sice jsme nezačali, jak jsme chtěli, ale rozehráli jsme se. Měli jsme pěkné akce, gólové šance a vyrovnali jsme. Prohráli jsme, ale bylo to lepší než minule," řekl lídr Bostonu Patrice Bergeron.

Tampa Bay si po Washingtonu (výhra 3:2 po nájezdech) připsala skalp dalšího silného týmu. "V obou zápasech jsme ale ztratili vedení 2:0. Je to něco, nad čím bychom se měli zamyslet," uvedl útočník Tampy Bay Blake Coleman. "Udržet týmy jako Boston a Washington na dvou gólech ale dokazuje, že jsme si nevedli špatně," doplnil kouč Jon Cooper, který do obrany postavil i Jana Ruttu.

Góly

Domácí: 09:14. Määttä, 19:55. J. Toews, 54:12. Highmore, 58:44. J. Toews

Hosté: 09:42. Draisaitl, 24:07. Draisaitl, 39:52. McDavid

Sestavy

Domácí: Crawford (M. Subban) – Keith (A), Boqvist, de Haan, C. Murphy, Määttä, Koekkoek – D. Kubalík, J. Toews (C), Saad – A. Nylander, D. Strome, P. Kane (A) – DeBrincat, Dach, Caggiula – Highmore, Kämpf, Carpenter.

Hosté: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Klefbom (A), K. Russell, Jones, Benning – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), J. Archibald – Ennis, Draisaitl, Yamamoto – Athanasiou, Sheahan, Kassian – Neal, Khaira, Chiasson.

Rozhodčí

Joannette, O'Rourke – Kovachik, Suchánek

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Výsledky kvalifikace play off NHL:

Východní konference (Toronto):

Kvalifikace play off - 3. zápasy:

Montreal - Pittsburgh 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Branky: 5. S. Weber, 31. Drouin, 36. Byron, 46. Petry - 9. Hörnqvist, 10. Zucker, 26. Blugers. Střely na branku: 31:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. S. Weber, 2. Chiarot, 3. Byron (všichni Montreal). Stav série: 2:1.

O nasazení do play off:

Boston - Tampa Bay 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky: 37. McAvoy, 42. Wagner - 8. B. Point (Palát), 11. Killorn, 59. T. Johnson. Střely na branku: 27:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. T. Johnson, 2. B. Point (oba Tampa Bay), 3. McAvoy (Boston).

Západní konference (Edmonton):

Kvalifikace play off - 3. zápasy:

Chicago - Edmonton 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
Brannky: 20. a 59. J. Toews, 10. Määttä, 55. Highmore - 10. a 25. Draisaitl, 40. McDavid. Střely na branku: 25:28. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Toews, 2. Määttä (oba Chicago), 3. Draisaitl (Edmonton).

O nasazení do play off:

Dallas - Colorado 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: 4. Makar, 16. Donskoi, 38. Naměstnikov, 42. Burakovsky. Střely na branku: 27:40. Hráno bez diváků. Hvězdy utkání: 1. Francouz, 2. Burakovsky, 3. Donskoi (všichni Colorado).

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud