26. října 2020 • 22:18

Hanzal potvrdil definitivní konec v NHL: Úleva. Asi to takhle mělo být

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Hanzal potvrdil zámořským médiím konec kariéry v NHL. Třiatřicetiletý centr nastoupil naposledy v prosinci 2018, jeho návratu do elitní soutěže zabránily vleklé zdravotní potíže se zády. Po minulé sezoně skončila Hanzalovi tříletá smlouva s Dallasem.



"Kdybych nebyl zraněný, tak bych samozřejmě hrál ještě dál. Strašně by se mi líbilo přidat ještě pár dalších sezon, aby mě mohly vidět hrát moje děti, ale věřím, že to asi takhle mělo být jako součást mého života. Končím kvůli svým zraněním, ale jsem šťastný za to, jakou jsem měl kariéru a čeho jsem dosáhl," uvedl Hanzal.

Písecký rodák Hanzal byl na operaci se zády již v březnu 2018, tedy pár měsíců poté, co si způsobil zranění koncem listopadu předchozího roku. Podstoupil tehdy spinální fúzi, chirurgický zákrok, při němž dochází ke spojení dvou a více obratlů. I když se po půlroční rekonvalescenci vrátil na led, problémy se zády přetrvávaly.

"Tohle rozhodnutí je tak trochu úleva, protože posledních pár let jsem si nebyl jistý, zda odehraju někdy nějaký další zápas NHL či zda budu ještě vůbec zdravý. Ale teď už je to oficiální - v NHL jsem skončil. Po třech operacích zad a zejména po té poslední už to prostě nemohu podstupovat znovu," vysvětlil Hanzal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud