Pavel Bárta
Premium
21. ledna 2021 • 04:50

Voráčkův vztek? Hašek chytil novináře za košili, problém měl i Reichel

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Voráček svým prvním gólem v sezoně přispěl k výhře Philadelphie nad Buffalem. Trefou po úniku dva na jednoho na sebe upoutal pozornost lepším způsobem než slovním výpadem vůči novináři Miku Sielskému po pátečním duelu s Pittsburghem. Tyhle věci se občas přihodí. „Vorase muselo vytočit něco, co napsal. Sám jsem nesnášel, když o mně tvrdili vyloženě nepravdu,“ míní Dominik Hašek, který měl sám jako brankář v NHL podobnou zkušenost, o které vypráví v zamčené části článku. Se svými zkušenostmi ze zámoří přidal vzpomínky i Robert Reichel.



Ohradil se proti tomu, co žurnalista místního listu Inquirer píše, přisypal pár ostrých výrazů. „Vždycky budeš psát zku*ené s*ačky, takže na tom nezáleží,“ reagoval Jakub Voráček na Sielského otázku při videokonferenci. „Ani jsem ti nechtěl odpovídat. Jsi takový podrazák, že to ani není legrace. Další dotaz,“ osopil se český útočník Flyers.

Spoluhráč Travis Konecny sedící vedle něj jen koukal. NHL se Voráčkovo vyjádření v živém vysílání pochopitelně nezamlouvalo. Sielského kolega z redakce Sam Carchidi přišel s informací, že Voráčkovu reakci a nadávky při virtuální tiskovce liga řešila. Odkazoval se na druhého muže NHL Billa Dalyho. „Nechtěl však komentovat, zda byla udělena i nějaká pokuta,“ prozradil Carchidi.

Sielski se do Voráčka a dalších tahounů Flyers opakovaně trefoval. A hráči měli pocit, že jeho texty mají k pravdě daleko. Už před čtyřmi měsíci, když mužstvo procházelo obdobím nezdarů, se zmínil, že se při tréninku Voráček vysmíval s dalším spoluhráčem trenéru Alainu Vigneaultovi. Rýpnul si, že by ho mohli vyměnit za pěvkyni Kate Smithovou, jež ve Philadelphii v nejslavnější éře Flyers zpívala hymnu před zápasy.

„Tímhle si projde každý hráč,“ povídá někdejší gólman Dominik Hašek. „O někom napíší, že je nejvyšší čas ho vytrejdovat za brašnu puků. Sám jsem to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud