26. ledna 2021 • 06:50

Vancouver rozdrtil Ottawu, nastřílel sedm gólů. Třikrát pálil Sutter

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vancouveru porazili v pondělním utkání NHL Ottawu 7:1, zabrali po dvou porážkách a posunuli se na páté místo Severní divize. Hlavní podíl na výhře Canucks měl útočník Brandon Sutter, který dal hattrick. Ottawa po úvodním vítězství prohrála popáté za sebou.



Úvodní ze série tří navazujících vzájemných duelů rozhodli hráči Vancouveru v prvních dvou třetinách, po kterých vedli 4:1. V polovině první části otevřel skóre Sutter, který zády k brance dokázal dorazit nahození Alexandera Edlera a bekhendem se trefil nad lapačku brankáře Matta Murayho. V 15. minutě navýšil vedení Canucks Tyler Motte. Pětadvacetiletý americký útočník si vyměnil puk s Jayem Beaglem a z bezprostřední blízkosti překonal Murrayho podruhé.

Ve druhé části přidali hráči Ottawy na aktivitě a v 32. minutě zásluhou teče Austina Watsona snížili na 1:2. Naději na zvrat v utkání ale drželi pouze třicet sekund. Švédský nováček Nils Höglander ujel obraně Senators, rybičkou posunul puk Tanneru Pearsonovi a ten se nemýlil.

Snahu Ottawy svou druhou brankou definitivně zmrazil Sutter. Jednatřicetiletý kanadský centr ujel při vlastním oslabení a svižnou střelou zápěstím zvýšil na 4:1. Ve třetí části přidal Vancouver další tři branky a Ottawu porazil 7:1. Senators nezvítězili od úvodního duelu s Torontem, které prorazili 5:3.

NHL:

Vancouver - Ottawa 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)

Branky: 10., 38. a 60. B. Sutter, 15. Motte, 33. Pearson, 53. Q. Hughes, 56. Juolevi - 32. Watson. Střely na branku: 35:36. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Sutter, 2. Demko, 3. Juolevi (všichni Vancouver).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud