27. ledna 2021 • 09:30

Skvělý Vaněček kryl 32 pokusů a slaví vítězství, Zacha znovu skóroval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční noc byla doslova nabitá hokejem! Odehrálo se hned 13 zápasů NHL, ve kterých nechyběli čeští hráči. Největší podíl na vítězství měl brankář Washingtonu Vítek Vaněček, který kryl 32 pokusů Islanders s úspěšností 94,12 %. Při výhře 3:2 byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Podruhé v řadě se gólově prosadil Pavel Zacha, ale na vítězství Devils proti Philadelphii to nestačilo, za Flyers jednou asistoval Jakub Voráček. Úspěnou přihrávku zaznamenal i David Krejčí, jehož Boston porazil Pittsburgh 3:2 po prodloužení a Dominik Kubalík, Chicago ale prohrálo s Nashvillem 3:2 po prodloužení.



Islanders překonali Vaněčka v 16. a 30. minutě, čímž otočili na 2:1. U první branky byl český gólman při teči bezmocný a v polovině utkání potrestal špatnou rozehrávku Zdena Cháry Mathew Barzal, který zblízka poslal puk bekhendem pod břevno. Oslabený Washington ale otočil, rozhodující gól vstřelil Justin Schultz v čase 59:33. Capitals tak bodovali i v sedmém utkání sezony, v pěti chytal Vaněček.

Vaněček dostává hodně důvěry i díky absenci Ilji Samsonova. Brankářská jednička patří mezi čtyři ruské hráče, kteří porušili schůzkou na hotelovém pokoji bezpečnostní pravidla NHL proti šíření koronoviru a ještě si musí odpykat jedno utkání ze čtyřzápasového trestu. Washington hrál i bez zraněného Toma Wilsona a ze zápasu s Islanders odstoupili Nicklas Bäckström a Lars Eller.

„Když přijdete o takové hráče, může vás to někdy zlomit a někdy semknout,“ pronesl útočník Washingtonu T.J. Oshie. „Chyběla nám velká jména, ale držíme při sobě a našli jsme cestu k vítězství,“ těšilo ho. Washington drží i Vaněček, který v předchozím utkání kryl 45 střel. Český brankář má i slušnou úspěšnost zásahů (91,8 procenta) a je druhým gólmanem v klubové historii, který bodoval v každém ze svých prvních pěti startů v NHL.

Krejčí a Voráček asistovali u výher

Philadelphia vedla na začátku prostřední třetiny 2:0, obě branky dal James van Riemsdyk. U jeho první trefy asistoval Jakub Voráček, který je s osmi body (1+7) nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži. New Jersey ještě před druhou sirénou srovnalo a na začátku třetí třetiny dvakrát rozezvučeli jeho hráči tyč. Flyers poté v rozmezí 48. až 59. minuty odskočili na 5:2. Poslední slovo měl z dorážky Zacha, který skóroval i v minulém utkání.

Boston, který ještě v 50. minutě nad Pittsburghem vedl 2:0, rozhodl jedenáct sekund před koncem prodloužení z úniku dvou hráčů na samotného brankáře. Vítězný gól dal Craig Smith, který si vyměnil puk s Krejčím a překonal Tristana Jarryho. Chvíli předtím neproměnil na druhé straně Pittsburgh stejnou situaci, když Jevgeniji Malkinovi vystihl přihrávku skvělým zákrokem brankář Tuukka Rask.

„Snažili jsme se trochu gólmana rozpohybovat a Smith to vyhodnotil dobře. Sice jsem si nebyl jistý, zda je mezi betony místo, ale procpal tam puk a vyhráli jsme,“ řekl k rozhodující akci Krejčí, který na křídle opět postrádal zraněného Ondřeje Kašeho.

Ze zápasu odstoupil i další útočník Bostonu Jake DeBrusk, a tak trenér Bruce Cassidy dostal otázku, zda by už nemohl nastoupit David Pastrňák. Český útočník se zotavuje po operaci kyčle rychleji, než se předpokládalo, a tento týden začal s plnohodnotnými tréninky. „Uvidíme, jak jeho tělo bude reagovat na zátěž. Mám zprávy, že se to vyvíjí dobře. Nemyslím si ale, že by příště už nastoupil,“ řekl kouč.

Bodoval také Kubalík, ale Chicago padlo

Chicago vedlo v Nashvillu 1:0 a 2:1, ale prohrálo 2:3 v prodloužení. U první gólu zápasu si připsal asistenci Dominik Kubalík, jehož střelu v přesilové hře dorazil do branky Dylan Strome.

Generální manažer Vegas Kelly McCrimmon vedl mužstvo v utkání se St. Louis, protože jeden z členů trenérského týmu měl pozitivní test na koronavirus. „Většina není nakažená, ale protokol je takový, že je musíme držet od zbytku týmu. Naštěstí to nechytil žádný hráč,“ uvedl McCrimmon, jemuž pomáhali trenéři z Hendersonu, záložního týmu Golden Knights.

Vegas prohrávalo 1:3 a 2:4, i díky hattricku Maxe Paciorettyho si ale v závěrečných deseti minutách vynutilo prodloužení. Bonusový bod získalo St. Louis, výhru 5:4 po nájezdech mu v rozstřelu zajistil Brayden Schenn.

San Jose prohrávalo na ledě Colorada po dvou třetinách 2:7, v poslední části alespoň zkorigovalo na konečných 3:7. Jeden gól vítězů dal Mikko Rantanen, který skóroval v šestém utkání za sebou.

„Nebyla to zábava,“ pronesl útočník poražených Tomáš Hertl. „Po druhé třetině jsme se necítili dobře, bylo to těžké. Ale hrajeme s nimi příště znovu, tak jsme se snažili zůstat pozitivní a vyslat signál do dalšího zápasu, protože rozhodně můžeme být lepší,“ podotkl. Coloradu opět scházel zraněný brankář Pavel Francouz.

I v pátém utkání sezony zůstal David Rittich na střídačce Calgary a sledoval prohru týmu 3:4 s Torontem. Zápas rozhodl v 53. Mitchell Marner, který společně s Connorem McDavidem vede produktivitu NHL. Oba mají shodnou bilanci (5+7) z osmi utkání.

Florida, která vstoupila do NHL v roce 1993, odstartovala poprvé v klubové historii sezonu třemi výhrami. Na ledě Columbusu byla lepším týmem, ale měla namále. Až tři sekundy před koncem vyrovnal Patric Hörnqvist, který rozhodl v páté sérii nájezdů o výhře Panthers 4:3.

Boston - Pittsburgh

Góly

Domácí: 07:41. Marchand, 27:58. N. Ritchie, 64:49. C. Smith

Hosté: 49:56. Zucker, 56:44. Kapanen

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Clifton, K. Miller, J. Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Studnicka, Krejčí (A), N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Frederic – Wagner, Kuraly, Bjork.

Hosté: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ceci, Marino, Ruhwedel, P-O. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, McCann – Sceviour, Jankowski, O'Connor.

Rozhodčí

Peel, Hebert – Daisy, Schrader

Stadion

TD Garden, Boston

Buffalo - NY Rangers

Góly

Domácí: 12:50. Cozens, 26:03. Rieder, 27:31. Eichel

Hosté: 06:28. Kreider, 19:54. K'A. Miller

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – McCabe (A), Ristolainen, Irwin, Montour, Dahlin, C. Miller – Hall, Eichel (C), S. Reinhart – Olofsson, E. Staal, Cozens – Rieder, Eakin, Okposo (A) – Skinner, Lazar, Sheahan.

Hosté: A. Georgijev (Šesťorkin) – R. Lindgren, Fox, K'A. Miller, Trouba, DeAngelo, J. Johnson – Kreider (A), Zibanejad (A), Lafreniere – Panarin (A), R. Strome, Bučněvič – Di Giuseppe, B. Howden, Kakko – Lemieux, Blackwell, J. Gauthier.

Rozhodčí

Rank, Luxmore – Smith, Kovachik

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Columbus - Florida

Góly

Domácí: 02:11. Stenlund, 09:17. Texier, 41:20. Atkinson

Hosté: 13:11. Verhaeghe, 23:53. Barkov, 59:57. Hörnqvist, . Hörnqvist

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Del Zotto – Atkinson, Domi, N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Texier, Jenner (A) – Stenlund, M. Koivu, Grigorenko – Robinson, Riley Nash, Foudy.

Hosté: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Forsling, Gudas, Yandle – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Connolly, Acciari, Hinostroza.

Rozhodčí

McCauley, O'Rourke – Alphonso, Sericolo

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

New Jersey - Philadelphia

Góly

Domácí: 31:59. M. McLeod, 36:43. Zajac, 58:52. Zacha

Hosté: 15:03. Provorov, 20:59. J. van Riemsdyk, 47:03. Patrick, 52:36. Farabee, 58:24. Provorov

Sestavy

Domácí: Wedgewood (Cormier) – R. Murray, P. K. Subban, D. Kulikov, Severson, T. Smith, Tennyson – Šarangovič, J. Hughes, Palmieri – Wood, Zajac, Kuokkanen – N. Gusev, Zacha, N. Merkley – A. Johnsson, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Elliott (Hart) – Provorov, Gostisbehere, Sanheim, Friedman, Hägg, Braun – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Voráček – Lindblom, Laughton, Farabee – Giroux, Patrick, Konecny – M. Raffl, Bunnaman, Aube-Kubel.

Rozhodčí

Stadion

Prudential Center, Newark

Washington - NY Islanders

Góly

Domácí: 11:06. Carlson, 37:21. Sprong, 59:34. J. Schultz

Hosté: 15:33. Dobson, 30:01. Barzal

Sestavy

Domácí: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, T. van Riemsdyk, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Pánik, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin – Sprong, Sgarbossa, Carr.

Hosté: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Clutterbuck, B. Nelson, Jo. Bailey – Bellows, Pageau, Komarov – Johnston, Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Walsh, Sutherland – Murray, Tobias

Stadion

Capital One Arena, Washington

Minnesota - Los Angeles

Góly

Domácí: 41:09. J. Eriksson Ek

Hosté: 24:02. MacDermid, 45:08. Grundström

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Hammond) – Dumba, Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole – Fiala, Bjugstad, Parise (A) – Kaprizov, Bonino, Ma. Johansson – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, Sturm.

Hosté: Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Clague, Walker, MacDermid – Iafallo, Kopitar (C), A. Kempe – J. Carter (A), Lizotte, Athanasiou – D. Brown, Vilardi, L. Andersson – Moore, Amadio, Grundström.

Rozhodčí

Rooney, South – Knorr, Baker

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Nashville - Chicago

Góly

Domácí: 24:47. Trenin, 51:06. Mikael Granlund, 61:57. Josi

Hosté: 02:59. D. Strome, 31:43. Janmark

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (C), Fabbro, Ekholm, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg (A) – Kunin, Duchene, Mikael Granlund – Cousins, Haula, Sissons – Olivier, Richardson, Trenin.

Hosté: M. Subban (Lankinen) – C. Murphy, Keith (A), Carlsson, Zadorov, Mitchell, de Haan – P. Kane (A), Suter, D. Kubalík – Kurashev, D. Strome, Janmark – A. Shaw (A), Söderberg, Highmore – Carpenter, Kämpf, Hagel.

Rozhodčí

Charron, Pochmara – Nagy, Gawryletz

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Winnipeg - Edmonton

Góly

Domácí: 05:14. Copp, 14:37. Perreault, 43:19. Ehlers, 45:26. Stastny, 46:46. Lowry, 59:08. Copp

Hosté: 01:48. Draisaitl, 09:13. A. Larsson, 11:15. Nugent-Hopkins, 58:10. McDavid

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, DeMelo, Pionk, Forbort, Beaulieu, Stanley – Wheeler, Scheifele, Connor – Ehlers, Stastny, Copp – Appleton, Lowry, Perreault – Lewis, D. Gustafsson, Harkins.

Hosté: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, Barrie, K. Russell, A. Larsson, Jones – Puljujärvi, McDavid, Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Kassian, Turris, Neal – P. Russell, Khaira, J. Archibald.

Rozhodčí

Nicholson, Markovic

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Dallas - Detroit

Góly

Domácí: 25:27. J. Klingberg, 61:32. Dickinson

Hosté: 11:37. Naměstnikov

Sestavy

Domácí: Chudobin (Oettinger) – Lindell, J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Hanley, Sekera, Pysyk – Kero, Pavelski, Radulov – Dickinson, Dowling, Gurjanov – Cogliano, Faksa, Dellandrea – Caamano, Gardner.

Hosté: Greiss (J. Bernier) – Nemeth, Hronek, M. Staal, Stecher, DeKeyser, Djoos – Bromé, D. Larkin, Bertuzzi – Mantha, Naměstnikov, B. Ryan – Nielsen, Filppula, Glendening – Hirose, Rasmussen, Smith.

Rozhodčí

Kozari, Lee – MacPherson, Rody

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Arizona - Anaheim

Góly

Domácí:

Hosté: 10:59. Heinen

Sestavy

Domácí: Kuemper (Hill) – Goligoski, Chychrun, Demers, Hjalmarsson, Oesterle, Gross – Garland, Schmaltz, Caggiula – Kessel, Hayton, Keller – Pitlick, Brassard, Dvorak – Fischer, Jo. Larsson, Crouse.

Hosté: R. Miller (Gibson) – Shattenkirk, H. Lindholm, Hakanpää, Fowler, Ja. Larsson, B. Hutton – Rakell, Getzlaf, Jones – Silfverberg, Henrique, Heinen – Steel, Comtois, Rowney – D. Grant, Deslauriers, Lettieri.

Rozhodčí

Chmielewski, Rehman – Galloway, Suchánek

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

1808 diváků

Calgary - Toronto

Góly

Domácí: 21:08. J. Gaudreau, 34:21. Lucic, 49:03. J. Gaudreau

Hosté: 03:44. Simmonds, 14:16. Matthews, 22:09. Boyd, 52:14. Marner

Sestavy

Domácí: Markström (Rittich) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, N. Nestěrov – J. Gaudreau, Monahan, Simon – M. Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – S. Bennett, Backlund, Leivo – Lucic, D. Ryan, Nordström.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Lehtonen, Bogosian – Vesey, Matthews (A), Marner (A) – I. Michejev, Tavares (C), W. Nylander – Hyman, Kerfoot, Simmonds – Engvall, Boyd, J. Anderson.

Rozhodčí

Furlatt, Schlenker – Nansen, Mills

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Colorado - San Jose

Góly

Domácí: 16:15. Donskoi, 17:01. Saad, 19:21. Rantanen, 21:32. Ničuškin, 25:48. Girard, 33:30. D. Toews, 35:01. Saad

Hosté: 10:39. Donato, 27:44. Gregor, 52:43. Couture

Sestavy

Domácí: Grubauer (Miska) – Makar, D. Toews, Girard, Byram, E. Johnson (A), Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – Sherwood, Bellemare, Jost. Hlavní trenér: Jared Bednar.

Hosté: M. Jones (26. Dubnyk) – Burns, Vlasic, E. Karlsson, Ferraro, R. Šimek, Knyžov – Labanc, Couture (C), Donato – E. Kane, Hertl (A), Leonard – Meier, Gambrell, Gregor – Nieto, Marleau (A), Sörensen. Hlavní trenér: Bob Boughner.

Rozhodčí

Jean Hebert, Jake Brenk. Čároví: Travis Toomey, Travis Gawryletz

Stadion

Ball Arena, Denver

Las Vegas - St. Louis

Góly

Domácí: 03:17. Tuch, 21:42. Pacioretty, 50:36. Pacioretty, 56:35. Pacioretty

Hosté: 04:08. Perron, 08:11. Perron, 10:10. Schwartz, 30:44. Kyrou, 65:00. B. Schenn

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, N. Roy, Tuch – Reaves, Nosek, W. Carrier.

Hosté: Binnington (Husso) – Parayko (A), Krug, Faulk, Scandella, Dunn, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Bozak, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.

Rozhodčí

MacDougall (CAN), Hanson (CAN) – Racicot (CAN), Flemington (CAN)

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 33 72 105 56 21 20 200
2. Leon Draisaitl 31 53 84 56 26 24 167
3. Brad Marchand 29 40 69 53 27 46 143
4. Mitchell Marner 20 47 67 55 22 20 156
5. Auston Matthews 41 25 66 52 22 10 223
6. Mikko Rantanen 30 36 66 52 31 34 177
7. Patrick Kane 15 51 66 56 -5 14 187
8. Nathan MacKinnon 20 45 65 48 22 35 204
9. Mark Scheifele 21 42 63 56 -1 12 127
10. Sidney Crosby 24 38 62 55 10 26 159

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud