14. dubna 2021 • 06:35

Rittich při debutu prohrál s Calgary. Skóroval Krejčí a po roce i Gudas

Autor: iSport.cz, ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový gólman David Rittich jen pár desítek hodin po rychlém trejdu nastoupil proti svému bývalému týmu. Při premiéře za Toronto si sice připsal 25 zákroků, ale ze zápasu má jen bod za prohru 2:3 v prodloužení. Stejným výsledkem vyhrála Florida v Dallasu i díky ráně Radka Gudase. Boston porazil Buffalo rovněž 3:2, ale až po samostatných nájezdech, první gól Bruins dorazil do branky David Krejčí. 



Gudas přišel do týmu Floridy před sezonou z Washingtonu, v jehož dresu dal poslední branku 7. ledna 2020. Český obránce, který je v soutěži na druhém místě v počtu naražení, ukončil gólový půst trochu kuriózním způsobem a dostal tým ve 23. minutě do vedení 2:1. Gudas vystřelil od modré čáry, puk trefil v pravém kruhu hokejku Rhetta Gardnera a obloučkem zapadl od břevna do branky.

„Měl jsem trošku štěstí, ale mám radost, že jsem se konečně trefil. Bylo bezva sledovat, jakou radost z toho mají i moji spoluhráči. To bylo hezké,“ řekl Gudas. Dallas ve třetí třetině vyrovnal, ale v prodloužení rozhodl o výhře Panthers Frank Vatrano. „Potřebovali jsme to. Předchozí tři zápasy jsme prohráli, to není nikdy příjemné. Neodrážely se k nám puky, ale nebyli jsme to my. Teď jsme opět udělali krok správným směrem,“ doplnil český bek.

Rittich nastoupil v premiéře proti Calgary, které ho před dvěma dny do Toronta vyměnilo. „Hrál jsem proti týmu, kde jsem strávil čtyři roky a našel si tam přátele na celý život. Bylo to těžké,“ uvedl Rittich, který se do nového klubu a města přesunul v pondělí.

Jeho bývalí spoluhráči jej překonali už v páté minutě, v níž Juuso Välimäki otevřel skóre do odkryté branky. Skvěle jej uvolnil Milan Lucic, který tím ozdobil svůj 1000. start v NHL. Český gólman inkasoval podruhé po 34 sekundách druhé třetiny, po efektní souhře neměl nárok na střelu Eliase Lindholma. Toronto i podruhé vyrovnalo, ale v čase 60:36 zařídil Flames bonusový bod Johnny Gaudreau, který oklamal Ritticha forhendovým blafákem.

„Před uzávěrkou přestupů jsme nájezdy trénovali. Několikrát jsem ho překonal, tak jsem si věřil. Obvykle forhendovou kličku nedělám, asi jsem ho trošku zmátl,“ uvedl Gaudreau.

Rittich předvedl nejlepší zákrok v závěru druhé třetiny, kdy za stavu 1:2 zneškodnil únik Dereka Ryana. „Jsem si vědom, že to byl pro něj obtížný a emotivní zápas. Ale zvládl to. Vypadal v bráně výborně, sebevědomě. Několikrát nás podržel. Nemyslím si, že měl u nějakého inkasovaného gólu šanci, aby ho chytil. Byl to dobrý debut,“ chválil Ritticha trenér Toronta Sheldon Keefe.

Krejčího řada, ve které nastupovala i nová akvizice Taylor Hall, vstřelila v základní hrací době oba góly Bostonu. Český útočník vyrovnal ve 14. minutě z dorážky na 1:1 a v úvodu druhé třetiny otočil Craig Smith. Buffalo si trefou Rasmuse Dahlina vynutilo prodloužení a dalo v něm i gól, který nebyl pro vysokou hůl uznán. Bruins rozhodli až v nájezdech, které proměnili Charlie Coyle a Jake DeBrusk.

David Pastrňák počtvrté za sebou vyšel naprázdno. Daniel Vladař, který minule inkasoval osm gólů, sledoval zápas ze střídačky.

Chytil křížným pasem z pravé strany do levého kruhu uvolnil Artěmije Panarina, který střelou bez přípravy zvýšil ve 48. minutě na 2:0. Ruský útočník touto akcí překonal klubový rekord v počtu bodů v úvodních sto zápasech za Rangers. Panarin si v nich připsal 45 gólů a 93 přihrávek, předchozí rekordman Mark Messier měl o jednu asistenci méně. Igor Šesťorkin kryl 27 střel a připsal si v NHL první nulu. Pavel Zacha, který minulý zápas nedohrál, chyběl v sestavě New Jersey.

Washington porazil Philadelphii 6:1. K výhře pomohl ve svém prvním startu za Capitals gólem a přihrávkou Anthony Mantha, za něhož klub při uzávěrce přestupů obětoval i Jakuba Vránu. V brance vítězů, kteří vedli už po úvodní třetině 4:1, dostal přednost Ilja Samsonov před Vítkem Vaněčkem. Na druhé straně si připsal tři záporné body Jakub Voráček.

Obhájce Stanleyova poháru Tampa Bay prohrála v Nashvillu 2:7. Domácí si už v první třetině vypracovali třígólový náskok. Hlavními strůjci vítězství byli se třemi body Viktor Arvidsson (2+1) a Roman Josi (2+1).

Boston - Buffalo

Góly

Domácí: 13:20. Krejčí, 25:29. C. Smith, . Coyle

Hosté: 01:52. C. Miller, 51:53. Dahlin

Sestavy

Domácí: Swayman (Vladař) – McAvoy, Lauzon, K. Miller, Reilly, Clifton, Tinordi – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

Hosté: Ullmark (5. Tokarski) – Ristolainen (A), Bryson, Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Irwin – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Okposo (A), Eakin, Sheahan.

Rozhodčí

L'Ecuyer, South – Sericolo, Daisy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

2 191 diváků

Toronto - Calgary

Góly

Domácí: 10:37. Hyman, 46:17. Kerfoot

Hosté: 04:37. Välimäki, 20:34. E. Lindholm, 60:36. J. Gaudreau

Sestavy

Domácí: Rittich (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Galchenyuk – I. Michejev, Tavares (C), Hyman – Sabourin, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, Robertson.

Hosté: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Dubé, Monahan (A), Mangiapane – Nordström, Backlund, Lucic – B. Ritchie, D. Ryan, Leivo.

Rozhodčí

Joannette, Nicholson – Barton, Nansen

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

New Jersey - NY Rangers

Góly

Domácí:

Hosté: 07:02. Zibanejad, 47:50. Panarin, 59:32. Bučněvič

Sestavy

Domácí: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), T. Smith, P. K. Subban, Butcher, Siegenthaler, R. Murray – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Hischier (C), Wood – J. Boqvist, A. Johnsson, Tyce Thompson – M. McLeod, M. Malcev, N. Merkley.

Hosté: Šesťorkin (A. Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Blackwell, R. Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Kravcov, B. Howden, Rooney.

Rozhodčí

Mclsaac, Morton – Tobias, MacPherson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

3600 diváků

Washington - Philadelphia

Góly

Domácí: 07:07. Sheary, 11:32. T. Wilson, 16:25. Bäckström, 18:21. Hagelin, 29:22. Mantha, 45:10. Ovečkin

Hosté: 08:45. Couturier

Sestavy

Domácí: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sprong, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

Hosté: Elliott (Hart) – Braun, Provorov, Hägg, Sanheim, Morin, Gostisbehere – Farabee, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Konecny, Giroux (C), Voráček – Patrick, K. Hayes (A), Laughton – Aube-Kubel, Laczynski, Lindblom.

Rozhodčí

Rehman, Hanson – Gawryletz, Suchánek

Stadion

Capital One Arena, Washington

Nashville - Tampa Bay

Góly

Domácí: 06:38. Sissons, 08:31. Josi, 13:50. Arvidsson, 28:09. Grimaldi, 49:59. Arvidsson, 54:34. Jeannot, 58:34. Mikael Granlund

Hosté: 20:41. B. Point, 51:28. Gourde

Sestavy

Domácí: Saros (Rinne) – Josi (C), Benning (A), Ellis, Ekholm (A), Davies, Harpur – Grimaldi, Johansen, Arvidsson – Järnkrok, Mikael Granlund, Kunin – R. Pitlick, Haula, Cousins – Trenin, Sissons, Jeannot.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), D. Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov, Černák – Palát, B. Point, T. Johnson (A) – Killorn, Cirelli, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Colton, Stephens.

Rozhodčí

McCauley, O'Rourke – Pancich, Alphonso

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Dallas - Florida

Góly

Domácí: 12:42. Robertson, 48:26. Pavelski

Hosté: 11:50. Barkov, 22:45. Gudas, 63:09. Vatrano

Sestavy

Domácí: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Vatanen, Pysyk, Hanley – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Pavelski, Robertson, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Gardner, Dickinson – Kero, Dowling.

Hosté: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Nutivaara – Duclair, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Acciari, Lammikko, Lomberg.

Rozhodčí

Hebert, Brenk – Flemington, Gibbons

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud