15. května 2021 • 08:30

Winnipeg otočil duel s Torontem, Maple Leafs ovládli Severní divizi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Toronta podlehli v posledním zápase základní části NHL Winnipegu 2:4. Maple Leafs i přes druhou prohru za sebou ovládli Severní divizi a v play off vyzvou Montreal. Jets skončili třetí a ve vyřazovací části je čeká Edmonton.



Winnipeg v zápase dvakrát prohrával, ale skóre otočil a vítězně se naladil na play off. Toronto poslal v 8. minutě do vedení Pierre Engvall, který nenápadnou střelou z levého kruhu nachytal brankáře Connora Hellebuycka. Na začátku druhé třetiny srovnal Mason Appleton, ale Ilja Michejev poslal Maple Leafs opět do vedení.

Obrat ve skóre zařídil Kyle Connor, který nejprve v 34. minutě bekhendovým blafákem zakončil přečíslení dva na jednoho a ve 45. minutě tvrdou ranou bez přípravy překonal gólmana Jacka Campbella podruhé. Definitivní podobu skóre stanovil při závěrečné hře Toronta bez brankáře Jansen Harkins. Kanadský útočník se dočkal prvního gólu v sezoně.

Radost hokejistů Winnipegu po gólu proti Torontu
Radost hokejistů Winnipegu po gólu proti Torontu

Winnipeg vyhrál podruhé za sebou a před sérií prvního kola play off, v níž se utká s Edmontonem, se dostal do herní pohody. “Je důležité, že jsme vyhráli poslední dva zápasy základní části. Zapomněli jsme na sérii proher a naladili jsme se na play off. Jsme dobrý tým, který hraje pohledný hokej, věřím, že to prokážeme i v play off,” řekl Appleton, střelec první branky Jets.

Boje o Stanleyův pohár vyhlíží s očekáváním také v Torontu. “Bude to vypjatá série. Hraje se o hodně a navíc mezi námi a Montrealem panuje velká rivalita. Máme necelý týden na to dát se dohromady a připravit se na vrchol sezony,” uvedl kapitán Maple Leafs John Tavares. “Bude to výborná série. Potkají se dva největší kanadské týmy a členové Original Six. Nemůžu se dočkat, až to začne,” přidal Wayne Simmonds.

Maple Leafs vstoupí do play off na domácím ledě v noci na čtvrtek. Jets se představí v Edmontonu o den dřív.

Góly

Domácí: 21:13. Appleton, 33:52. Connor, 44:21. Connor, 59:08. Harkins

Hosté: 07:15. Engvall, 25:25. I. Michejev

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Forbort, Pionk, Stanley, Jo. Benn – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Perreault, Stastny, Dubois – Toninato, Lowry, Appleton – Harkins, N. Thompson, Lewis.

Hosté: J. Campbell (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, B. Hutton, Dermott – J. Thornton, Matthews (A), Brooks – Galchenyuk, Tavares (C), W. Nylander – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, N. Foligno, Spezza.

Rozhodčí

Skilliter, Schlenker – Cherrey, Brisebois

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud