18. května 2021 • 14:20

Lehner řádí: pleška i trhlá sázka. Co si vytetuje, když zvedne Stanley Cup?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým výstředním chováním a otevřeností názorů se stal pověstným. Jakmile má hokejový brankář Robin Lehner něco na srdci, vůbec se nebrání promluvit, případně si zavtipkovat na twitteru. Před play off NHL, ve kterém s Las Vegas bojuje s Minnesotou (Wild vede 1:0 v sérii), se rozhodl udělat několik střelených kousků. Po většinu kariéry zarostlý Švéd si nejprve těsně před vyřazovací částí oholil vlasy. V kabině Golden Knights následně uzavřel šílenou sázku se spoluhráčem Alexem Pietrangelem. O co se vsadili? Pokud vybojují Stanley Cup, gólman si nechá na hlavu vytetovat obráncův obličej!



I když v prvním kole vyřazovací části NHL dostal v bráně přednost skvěle chytající Marc-André Fleury, Robin Lehner se i jako dvojka ze střídačky snaží parťáky z města hazardu co nejvíc namotivovat. Opravdu netradiční, ale silný hnací motor dostal od rodáka z Göteburgu obránce Alex Pietrangelo. Jedna z klíčových opor Golden Knights před startem série s Minnesotou přiznala, že s brankářem uzavřeli sázku, když si jako play off sestřih zvolil oholenou hlavu.

„Řekl jsem mu, že si může nechat na hlavu vytetovat můj obličej, když v play off vyhrajeme. Tak zní dohoda,“ odhalil Pietrangelo s úsměvem zámořským médiím. Na Lehnerovo potvrzení sázky se nemuselo dlouho čekat. „Nějaké blbosti už na sobě mám vytetované, takže proč neskončit s něčím opravdu blbým na mé hlavě,“ napsal švédský hokejista na twitteru, kam mu fanoušci posílají „nejlepší“ fotky parťáka z Vegas, které by přicházely v úvahu na zvěčnění.

Příznivci švédského hokejisty, jenž v nedávné minulosti bojoval s alkoholovou závislostí, se ale možná víc než sázce o bláznivém tetování divili oholené hlavě. Už takřka 11 let, během kterých Lehner působí v NHL, se nestalo, aby nechytal s dlouhou hřívou a plnovousem. Podle fanoušků tak nyní teprve vypadá jako panda (Lehner má v NHL tuto přezdívku). „Jde snad o nějakou taktickou výhodu,“ ptali se uživatelé twitteru. Bývalý gólman Ottawy, Buffala či Chicaga si pro ně přichystal rychlé, vtipné a vlastně i praktické odůvodnění.

„Tom Wilson se tak za ně nebude moct chytit, když se střetneme ve finále,“ rýpnul si Lehner do útočníka Washingtonu, který vyvolal skandál při zápase s Rangers, kdy měl ruského forvarda Artěmije Panarina při střetu zatahat za vlasy. Tento incident pak spustil sérii událostí, po které byl rebel od Capitals suspendován a klub z Manhattanu za svá prohlášení dostal pokutu 250 tisíc dolarů.

Lehner nejen svoji narážkou na Wilsona fanoušky opět pobavil. Oholenou hlavou však Las Vegas nenamotivoval k povedenému vstupu do play off. Golden Knights v úvodním duelu 1. kola padli s Minnesotou 0:1 v prodloužení. V táhlé bitvě bez gólu se činil především Fleury parádními zákroky. O něco šťastnější však byl brankář Wild Cam Talbot, který pokryl všech 42 střel. Tým kouče Petera DeBoera, jenž patří mezi favority na Stanley Cup, ale těsná prohra na úvod rozhodně nerozhodí. Další zápas sérii je na programu ve středu (4:00).

Dvojka Las Vegas Robin Lehner (vpravo na střídačce) se snaží své parťáky v play off namotivovat i z lavičky
Dvojka Las Vegas Robin Lehner (vpravo na střídačce) se snaží své parťáky v play off namotivovat i z lavičky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud