6. června 2021 • 06:43

Krejčí pálil, Islanders otočili. Palát v přestřelce 0+2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stav série play off NHL mezi Bostonem a NY Islanders je 2:2. První gól čtvrtého zápasu v New Yorku sice dal David Krejčí, domácí ale ve třetí třetině zápas otočili. Postupu do další fáze se přiblížili hokejisté Tampy Bay, kteří porazili Carolinu 6:4 a vedou 3:1 na zápasy. Dvěma asistencemi k tomu přispěl český útočník Ondřej Palát. Celé utkání za Hurricanes odchytal Petr Mrázek.



Palát připravil první a poslední gól utkání. Po jeho přihrávce zakončoval Brayden Point v 15. minutě do prázdné branky a ve třetí třetině v přečíslení dva na jednoho uvolnil Nikitu Kučerova, který střelou bez přípravy stvrdil výhru Tampy Bay. Palát bodoval poprvé v sérii a v letošním play off má na kontě pět bodů (2+3).

Zbylých osm gólů padlo v divoké druhé třetině. Carolina v rozmezí 25. až 33. minuty skórovala čtyřikrát. Nejdříve Teuvo Teräväinen s Jesperem Fastem otočili během 39 sekund na 2:1 a na vyrovnání Stevena Stamkose odpověděli dalšími slepenými trefami obránci Dougie Hamilton s Jacobem Slavinem. Závěr třetiny ale vyzněl pro Tampu Bay a Mrázka postupně překonal Kučerov, Tyler Johnson a Stamkos. Domácí si v zápase pomohli i třemi využitýmu přesilovými hrami.

Pastrňák trefil v závěru první třetiny jen tyč odkryté branky, ale ve 24. minutě stál u zrodu prvního gólu zápasu. Po jeho zblokované střele vznikl před brankou závar a Krejčí z pravé strany z dorážky otevřel skóre. Islanders si vzali ještě trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění Brada Marchanda brankáři Semjonu Varlamovovi, ale gól platil. Pastrňák si tak připsal jedenáctý bod (5+6) v letošním play off, Krejčí šestý (1+5).

Hlavním strůjcem obratu byl Matthew Barzal, po jehož přihrávce zpoza branky vyrovnal z blízka Kyle Palmieri. Barzal poté v 54. minutě zápas rozhodl, když se k němu odrazila zblokovaná střela a pohotovou střelou z levého kruhu překonal Tuukku Raska. Zbývající dva góly dali při hře bez brankáře Casey Cizikas a Jean-Gabriel Pageau.

Góly

Domácí: 26:38. Palmieri, 53:03. Barzal, 58:57. Cizikas, 59:58. Pageau

Hosté: 23:57. Krejčí

Sestavy

Domácí: Varlamov (I. Sorokin) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Komarov, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson (A), Josh Bailey (A) – Palmieri, Pageau, Zajac – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Hosté: T. Rask (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Reilly, Tinordi, Lauzon, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – Hall, Krejčí (A), C. Smith – N. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Kuraly, Lazar, Wagner.

Rozhodčí

Hebert, Lee – Pancich, Smith

Stadion

Nassau Coliseum, New York

Návštěva

12000 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud