14. června 2021 • 00:18

Islanders válí dál! V prvním semifinále přetlačili Tampu, rozhodl Pulock

Autor: iSport.cz, ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě podlehli v úvodním semifinále NHL na svém ledě týmu New York Islanders 1:2. Hosté si vypracovali dvoubrankový náskok trefami Matthew Barzala, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, a Ryana Pulocka. Obhájce Stanleyova poháru zdramatizoval utkání zásluhou Braydena Pointa v čase 59:07.



Oba týmy se střetávají v play off NHL ve stejné fázi druhým rokem po sobě. Tampa Bay vstoupila loni do série s Islanders i díky Palátově trefě výhrou 8:2, tentokrát překonala Semjona Varlamova až při závěrečné power play. Ruský gólman, kterým tím přišel o první nulu v letošním play off, kryl třicet střel.

První branka padla ve 33. minutě po chybě kapitána Tampy Bay Stevena Stamkose, jehož nepřesnou přihrávku zachytil Josh Bailey a vyslal do sóla Barzala. Útočníka Islanders stíhal Rutta a snažil se mu znepříjemnit zakončení, přesto Barzal prostřelil Andreje Vasilevského mezi betony. Druhou branku přidal ve 46. minutě Pulock, prosadil se ránou od modré čáry.

Islanders si dlouho počínali disciplinovaně a až do závěrečné hry Tampy bez gólmana nabídli soupeři jen jednu početní výhodu. Druhý faul už obhájce titulu potrestal a v situaci šest na čtyři snížil zblízka Point. Potvrdil tím skvělou úspěšnost domácích v přesilových hrách, ve kterých měli před utkáním úspěšnost 41,7 procenta. Lightning se ještě ve zbytku duelu usadili v útočném pásmu, ale obětaví hosté jejich tlaku odolali a připsali si první bod v sérii.

Góly

Domácí: 59:06. B. Point

Hosté: 32:32. Barzal, 45:36. Pulock

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, D. Savard – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos (C) – Gourde, Goodrow, Coleman – Colton, T. Johnson, Maroon.

Hosté: Varlamov (I. Sorokin) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Komarov, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson (A), Josh Bailey (A) – Palmieri, Pageau, Zajac – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Rozhodčí

Furlatt, Sutherland – Brisebois, Murray.

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

14 513 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud