17. června 2021 • 06:42

Montreal zareagoval! Ve Vegas srovnal semifinálovou sérii, Češi nehráli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Montrealu ve druhém zápase semifinále play off NHL vyhráli na ledě Vegas 3:2 a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání srovnali stav na 1:1. Canadiens zvládli osmý z posledních devíti duelů a potvrdili, že v letošním play off jsou schopni zaskočit kohokoliv. Čeští hokejisté Tomáš Nosek a Michael Frolík do zápasu nezasáhli.



Habs znovu ukázali, že pokud vstřelí první gól, je těžké jim vedení z rukou vyrvat. Kanadský celek utkání rozehrál výborně, v první třetině vstřelil dvě branky a ve zbytku zápasu si mohl dovolit hrát ze zajištěné obrany. Do vedení poslal Canadiens v sedmé minutě člen čtvrté útočné formace Joel Armia a druhou branku přidal tři a půl minuty před koncem první třetiny lídr klubové Tyler Toffoli.

Když v čase 37:45 využil zaváhání v rozehrávce Golden Knights Paul Byron a povedenou bekhendovou kličkou zvýšil na 3:0, zdálo se, že hráči Vegas již se zápasem nic nezmůžou. Už po minutě však nenápadným nahozením od modré čáry snížil Alex Pietrangelo na 1:3 a dal Golden Knights šanci na zvrat.

Ve třetí třetině domácí zvýšili střeleckou aktivitu, branku Careyho Price zasypali sedmnácti střeleckými pokusy, ale kontaktního gólu se dočkali až v 55. minutě. Pietrangelo schoval svou střelu z pravého kruhu za obránce Jeffa Petryho a svým druhým gólem v zápase snížil na 2:3. Canadiens závěrečný tlak domácích přestáli a v bojích o první finálovou účast od roku 1993 si připsali důležitou výhru z ledu soupeře.

Góly

Domácí: 38:46. Pietrangelo, 54:46. Pietrangelo

Hosté: 06:12. Armia, 16:30. Toffoli, 37:45. Byron

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Holden, Whitecloud – Pacioretty (A), N. Roy, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – P. Brown, Janmark, Tuch – W. Carrier, Kolesar, Reaves.

Hosté: Price (Allen) – Chiarot, Edmundson, S. Weber (C), Petry, E. Gustafsson, Merrill – Lehkonen, Danault, Gallagher (A) – Toffoli, Suzuki, Caufield – Byron (A), Kotkaniemi, J. Anderson (A) – Armia, E. Staal, Perry (A).

Rozhodčí

Charron, Dwyer – Murchison, Cherrey

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud