21. června 2021 • 06:35

Vegas srovnalo sérii. Vyšla sázka na Lehnera, Nosek dráždil kapitána

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypjatá série semifinále play off NHL mezi hokejisty Montrealu a Las Vegas zůstává vyrovnaná i po čtvrtém zápase. Golden Knights porazili Canadiens na jejich ledě 2:1 v prodloužení a do města hazardu se vrací za stavu 2:2 na zápasy. Šanci vybojovat postupový mečbol zmařil kanadskému týmu skvěle chytající švédský brankář Robin Lehner, který dostal v brance přednost před Marcem-Andrém Fleurym. O vítězný gól Vegas se postaral útočník Nicolas Roy.  



Lehner nahradil Marca-André Fleuryho, po jehož chybě v rozehrávce Montreal v předchozím utkání vyrovnal v 59. minutě a v prodloužení dokonal obrat. Švédský gólman naskočil do letošního play off teprve podruhé, v jediném startu inkasoval od Colorada sedm gólů z 37 střel.

„Prohlížel jsem si dvě hodiny na twitteru reakce lidí. Často se opakovalo, že nejsem dost dobrý. Byloa to legrace. Motivovali mě. Děkuju jim,“ uvedl Lehner, který působil v Montrealu velmi jistě a překonal jej pouze Byron ze sólového úniku. „Chytal excelentně. Věděli jsme, že bude,“ řekl trenér Vegas Peter DeBoer. Kouč také uvedl, že se ke změně odhodlal, aby dopřál Fleurymu při náročném programu trochu odpočinku a že jeho hrubka v minulém zápase s tím rozhodnutím neměla nic společného.

Obránce McNabb vyrovnal v 51. minutě, když po přihrávce Williama Karlssona zpoza branky propasíroval střelou z pravého kruhu puk za záda Careyho Price. Prodloužení netrvalo dlouho, po 78 sekundách udeřil po střele Maxe Paciorettyho z dorážky Roy.

„Je to neuvěřitelné,“ rozplýval se Roy, který pochází z provincie Québec a v hledišti, do kterého smělo jen 3500 lidí, měl i rodinné příslušníky. „Vždy jsem snil, že tady v Bell Centre dám jednou gól. Že se mi to povedlo v prodloužení a v semifinále play off, je ještě lepší,“ dodal.

Montreal, jehož trenér Dominique Ducharme sledoval po pozitivním testu na koronavirus podruhé za sebou zápas jen v televizi, soupeře přestřílel 28:21 a za stavu 1:0 mohl zvýšit Cole Caufield. Z úniku ale neprostřelil Lehnera mezi betony.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Klidně mohl skončit opačně,“ uvedl Byron. „Z utkání si můžeme vzít hodně pozitiv. Zejména na začátku jsme hráli naším stylem. Byli jsme rychlí, měli jsme často puk na hokejkách, měli jsme navrch. Pokud takhle budeme hrát i příště, utaháme je,“ pronesl další útočník Montrealu Corey Perry.

Pozitivem pro Canadiens jsou i oslabení, ve kterém neinkasovali jedenáct utkání v řadě a vytvořili tím nový rekord play off. Oba týmy hrály velmi disciplinovaně, soupeři nabídly jen jednu přesilovou hru. 

Český útočník Tomáš Nosek nastoupil v dresu Golden Knights do čtvrtého zápasu v nynějším play off, ve kterém nebodoval. Ve 35. minutě hry se však pustil do strkanice s kapitánem Canadiens Sheaem Weberem. Na pěstní souboj ale nedošlo a oba hráči po konfliktu, jež začal osmadvacetiletý rodák z Pardubic, dostali trest na dvě minuty za nesportovní chování.

Góly

Domácí: 38:55. Byron

Hosté: 50:37. McNabb, 61:18. N. Roy

Sestavy

Domácí: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, E. Gustafsson, Merrill – Gallagher (A), Danault, Lehkonen – Caufield, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Perry, E. Staal, Armia.

Hosté: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (C), Tuch, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Nosek, N. Roy, Janmark – W. Carrier, Kolesar, P. Brown.

Rozhodčí

O’Rourke, Lee – Smith, Pancich

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

3 500 diváků

Český útočník Tomáš Nosek z Las Vegas se zapletl do menší potyčky s kapitánem Montrealu Sheaem Weberem
Český útočník Tomáš Nosek z Las Vegas se zapletl do menší potyčky s kapitánem Montrealu Sheaem Weberem

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud