30. července 2021 • 19:06

Krejčí končí v Bostonu: Musím se vrátit do Česka a hrát před rodinou

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to definitivní, David Krejčí poprvé po 14 letech končí v organizaci Boston Bruins. Zkušený útočník v oficiálním prohlášení poděkoval týmu, se kterým v roce 2011 vyhrál Stanley Cup, a oznámil comeback do rodné země. „Musím se vrátit do Česka a hrát před rodinou, která obětovala tak mnoho, abych si mohl plnit sny v NHL,“ napsal. Podle informací Sportu bude Krejčího novým působištěm Olomouc.



„Když jsem v lednu 2007 poprvé navlékl černo-zlatý dres, bylo mi dvacet let a byl jsem čtyři tisíce mil od domova. Od té doby jste mě přijali jako skutečného Bostoňana. Vám a Bruins jsem dal vše, co jsem měl, a Boston se stal mým druhým domovem,“ napsal Krejčí v dojemném vzkazu jedinému klubu, za který v NHL nastoupil.

Jiný nepřidá. O Čecha, kterého mnozí považují za jednoho z nejméně doceněných hráčů současnosti, by ve slavné lize jistě byl zájem, on měl ale jen dvě možnosti - buď Boston, nebo zpět domů!

„Od konce sezony jsem přemýšlel o budoucnosti. Bylo mi jasné, že musím udělat složité rozhodnutí. V této části své kariéry se musím vrátit do České republiky a hrát před rodinou, která obětovala tak mnoho, abych si mohl plnit sny v NHL. Chci si zahrát před rodiči, bratrem a přáteli,“ vzkázal Krejčí.

„Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrůstal, trávily čas s mnoha českými členy rodiny, kteří je milují, a tvořily vzpomínky na celý život,“ dodal s díky pro organizaci Bruins a fanoušky.

„Tohle není sbohem, budu navždycky Bruin. Napořád vám budu vděčný,“ završil Krejčí své prohlášení.

Kolem Krejčího kroužil Třinec, švýcarské Lugano a další evropské kluby, zájem byl i z KHL. Ale jak už deník Sport dříve informoval, v Česku existuje pro českého útočníka jen jedna možná adresa. V novém ročníku bude rodák ze Šternberka oblékat dres Olomouce. 

„Celkový přínos by byl obrovský. Všichni se od něj mohou neskutečně hodně naučit. Kdybych já byl mladej v kabině, hltal bych takového spoluhráče,“ nastiňoval nedávno pro Sport jednatel a trenér Jan Tomajko. Teď už o hvězdné posile, která rozsvítí extraligu, může mluvit bez podmiňovacího způsobu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud