Pavel Ryšavý
Premium
16. října 2021 • 16:05

Pastrňákovy mety: 100 bodů. Lídr. ZOH. Čísla má mezi Eliášem a Jágrem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dobrý David Pastrňák je? Kam vyroste? Když srovnáte, kde byly v 25 letech české legendy, tak můžete vypálit, že křídlo Bostonu je hráč mezi Jaromírem Jágrem a Patrikem Eliášem. Jít v jejich stopách je vybraná společnost! Důkazem neustálého růstu je i jeho pozice v organizaci Bruins. Dostal se do skupiny hráčů, které na dresu bude rotovat pozice asistenta kapitána. „Už je hotovou osobností, pro něj to nebude žádný problém,“ neváhá kouč Bruce Cassidy.



Kontrolní otázka. Kolik českých hráčů se dostalo v NHL přes 100 bodů za sezonu? Jeden. Ale zato se mu to povedlo pětkrát. Jistě, Jaromír Jágr. Petru Nedvědovi magická cifra utekla o bod, Milanu Hejdukovi o dva. David Pastrňák by ji před dvěma lety asi zlomil, jenže sezonu zkrátil o 12 zápasů covid. Vyšplhal se na 95 zápisů.

Dal sice 50 gólů, ale upřímně zahlásil, že 100 bodů by pro něj bylo víc, ukázka komplexnosti. Co nevyšlo, může přijít teď. Letí to, ale kdyby se mu velká bodová jízda povedla, český hráč by na trojcifernou hodnotu vyskočil po 22 letech.

Tady máte důkaz, jak se křídlo z Havířova neustále cpe výš a výš. „Na zlepšování své střely pracuje pořád, i když už teď je velmi dobrá. Dovede zakončit rovnou prvním dotykem, daří se mu při přesilovkách. Není pochyb o tom, že když je v sestavě, jsme lepším týmem,“ citoval server nhl.com trenéra Bruce Cassidyho. Poslední atypickou sezonu si škrtněte, hodně zkresluje, když se hrálo pouze 56 zápasů.

David Pastrňák se trefil proti Washingtonu, Boston ale prohrál
David Pastrňák se trefil proti Washingtonu, Boston ale prohrál

Pak totiž platí od Pastrňákova startu v NHL, že co ročník za mořem, to lepší výkony i čísla. Vždycky dokázal dát víc gólů i pobrat víc bodů než rok zpátky. Pokaždé udělal pokrok.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud