29. listopadu 2021 • 06:26

Pastrňák završil obrat Bostonu. Nečas nahrával, Canes padli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Pastrňák vstřelil v NHL vítězný gól Bostonu v souboji s Vancouverem. Bruins zdolali Canucks 3:2 a Pastrňák se posunul zpět do čela produktivity českých hráčů (7+11). Bodoval také Martin Nečas, jeho asistence ale k výhře Caroliny nevedla, Hurricanes podlehli Washingtonu 2:4.



Hokejisté Bostonu po dvou třetinách prohrávali s trápícím se Vancouverem 1:2, ale ve třetí části dokázali dvěma góly vývoj zápasu otočit a došli si pro výhru 3:2. Pastrňák rozhodl o výhře Bruins v přesilové hře v 57. minutě, kdy po křížné přihrávce Brada Marchanda přes brankoviště vstřelil sedmou branku v sezoně. Český kanonýr si připsal osmnáctý bod a díky více vstřeleným gólům je před Jakubem Voráčkem v čele bodování českých hokejistů.

Havířovský rodák se zapojil také do akce, která předcházela vyrovnávací brance Bostonu. Střelou ze svého oblíbeného místa v levém kruhu trefil tyč branky Jaroslava Haláka. V následné skrumáži se o dorážku neúspěšně snažili Patrice Bergeron a Nick Foligno, puk se ale dostal k Marchandovi, jenž trefil poloodkrytou branku.

„Myslel jsem, že Pastrňák dal gól, tak jsem na chvíli přestal hrát. Když jsem si všiml, že kluci stále bojují, našel jsem si místo blíže u branky a puk se ke mně šťastně odrazil,“ popsal nepřehlednou situaci Marchand, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Kanadského forvarda mezi nejlepšími hráči utkání doplnili jeho spoluhráči z prvního útoku Pastrňák a Bergeron.

Vancouver kvůli nezvládnuté třetí části prohrál devátý z posledních deseti zápasů a v tabulce Západní konference je předposlední. Boston na Východě drží desátou pozici. „Z našeho pohledu je to frustrující. Celé dvě třetiny jsme je skoro k ničemu nepustili, ale ve třetí části jejich první formace z ničeho nic dvakrát udeřila a otočila stav zápasu. Takhle hrají, dokážou využívat šance, a proto se v play off tradičně dostávají daleko,“ řekl střelec druhé branky Canucks Conor Garland.

Carolina prohrála na domácím ledě s Washingtonem 2:4 a nezvládla třetí z posledních čtyř zápasů. Hurricanes ve třetí části smazali dvoubrankovou ztrátu, ale nepohlídali si závěr zápasu, ve kterém dvakrát inkasovali. Vyrovnávací branku na 2:2 připravil Ninu Niederreiterovi skvělou zpětnou přihrávkou Nečas. Capitals ale v 58. minutě odpověděli gólem Dmitrije Orlova a definitivní podobu výsledku dal ranou do prázdné branky John Carlson.

Jeden gól Washingtonu vstřelil také Alexandr Ovečkin, který v historickém pořadí střelců stíhá Jaromíra Jágra. Ruský kanonýr dal po fantastické Orlovově přihrávce svůj 749. gól v NHL a na českou legendu ztrácí už pouze 17 tref.

Toronto, v jehož dresu odehrál přes 18 minut David Kämpf, porazilo Anaheim 5:1 a prodloužilo sérii venkovních výher na sedm zápasů. Devětatřiceti zásahy dovedl Maple Leafs k vyrovnání klubového rekordu brankář Jack Campbell. “Všichni přesně vědí, co mají dělat a stoprocentně to dodržují. Kluci znají své role a každý se dokáže obětovat pro tým,” chválil spoluhráče Campbell.

Hokejisté Maple Leafs vyhráli devátý z posledních deseti zápasů a v tabulce Východní konference jsou o skóre druzí za Washingtonem. V sestavě kanadského celku opět chyběli zranění Ondřej Kaše a Petr Mrázek.

Z výhry se radovali také hokejisté San Jose, kteří díky dvěma gólům švýcarského útočníka Tima Meiera porazili Chicago 2:0. Nejlepší český střelec v NHL Tomáš Hertl v utkání nebodoval, stejně jako Radim Šimek a Dominik Kubalík.

Také v souboji New Jersey s Philadelphií vyšel český hokejista bodově naprázdno. Pavel Zacha, jenž se s Hertlem dělí o pozici nejlepšího českého kanonýra, byl na začátku třetí třetiny blízko svému devátému gólu v ročníku, ale jeho střela z levého kruhu skončila jen na břevně. Brněnský rodák svého střeleckého neúspěchu nemusel litovat. Devils ve třetí části vstřelili tři góly a porazili Flyers 5:2.

Nevydařený zápas odehrál český obránce Tampy Bay Jan Rutta, který si proti Minnesotě připsal dva záporné body ve statistice plus/minus. U prohry obhájců Stanley Cupu 2:4 byl i Ondřej Palát, jenž za 19 minut jednou vystřelil na branku.

Góly

Domácí: 46:22. Kotkaniemi, 53:32. Niederreiter

Hosté: 31:58. Ovečkin, 32:57. Protas, 57:05. D. Orlov, 58:19. Carlson

Sestavy

Domácí: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – M. Nečas, Aho, T. Teräväinen – Jarvis, J. Staal (C), A. Svečnikov – Fast, Trocheck, Niederreiter – Lorentz, Kotkaniemi, Martinook (A).

Hosté: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, T. van Riemsdyk, Cholowski – Protas, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson (A), Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Leason, Sgarbossa, Malenstyn.

Rozhodčí

O'Rourke, Blandina – Knorr, MacPherson

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Góly

Domácí: 11:03. Bjugstad, 16:28. V. Rask, 49:15. Hartman, 59:44. M. Foligno

Hosté: 11:51. Perry, 29:24. Killorn

Sestavy

Domácí: C. Talbot (Kähkönen) – Dumba (A), Goligoski, Jordie Benn, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill – Zuccarello, Hartman, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – F. Gaudreau, Bjugstad, Kaprizov – R. Pitlick, N. Sturm, Duhaime – V. Rask.

Hosté: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, Colton, Katchouk.

Rozhodčí

Brenk, Nicholson – Brisebois, Galloway

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 785 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 33:39. T. Meier, 58:29. T. Meier

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lankinen) – de Haan, S. Jones, C. Murphy, McCabe, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), J. Toews (C), Hagel – D. Kubalík, Dach, DeBrincat (A) – R. Carpenter, Borgström, Kurashev – Khaira, Reese Johnson, Hardman.

Hosté: J. Reimer (Hill) – B. Burns (A), M. Ferraro (A), E. Karlsson, J. Middleton, R. Šimek, M.-É. Vlasic – Balcers, Couture (C), T. Meier – Gregor, Hertl, Barabanov – Labanc, Weatherby, Nieto – Gadjovich, Bonino, Cogliano.

Rozhodčí

L’Ecuyer, Halkidis – McNamara, Baker

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

17 663 diváků

Góly

Domácí: 05:51. Blidh, 48:45. B. Marchand, 56:36. Pastrňák

Hosté: 03:33. Pearson, 32:31. Garland

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – Forbort, McAvoy, Grzelcyk, Carlo (A), J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Craig Smith, Coyle, T. Hall – Kuhlman, Frederic, N. Foligno – Lazar, T. Nosek, Blidh.

Hosté: Halák (Demko) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, Burroughs – Garland, Horvat (C), Pearson – Boeser, J. T. Miller (A), Höglander – Podkolzin, Elias Pettersson, Dowling – Chiasson, Dickinson, Motte.

Rozhodčí

Joannette, Lambert – Murray, Berg

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí: 05:07. D. Hamilton, 21:47. A. Johnsson, 51:57. Bratt, 54:14. Bastian, 57:04. A. Johnsson

Hosté: 17:03. Laughton, 43:04. Farabee

Sestavy

Domácí: Blackwood (J. Bernier) – D. Hamilton (A), Graves, P. K. Subban, Siegenthaler, Severson (A), Ty Smith, Geertsen – Vesey, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, Mercer, A. Johnsson – Tatar, Šarangovič, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.

Hosté: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Atkinson, Frost, Farabee – J. van Riemsdyk, Laughton, Lindblom – MacEwen, N. Thompson, Bunnaman.

Rozhodčí

Sutherland, Furlatt – Flemington, Murchison.

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

13 113 diváků

Góly

Domácí: 47:26. H. Lindholm

Hosté: 27:48. Matthews, 31:03. Bunting, 40:13. Kerfoot, 56:53. W. Nylander, 57:08. Simmonds

Sestavy

Domácí: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Benoit – T. Terry, Getzlaf (C), Henrique – Rakell, Zegras, Milano – Silfverberg (A), Lundeström, Steel – S. Carrick, D. Grant, Deslauriers.

Hosté: J. Campbell (Woll) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Simmonds, Kämpf, N. Ritchie – Engvall, Spezza, Clifford.

Rozhodčí

Dwyer, Syvret – Gawryletz, Marquis

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

13 664 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud